Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Awokado

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Awokado

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-05-23 07:40:52

Temat: Re: Awokado
Od: j...@i...isk.skierniewice.pl (Joanna Pulawska) szukaj wiadomości tego autora


-----Wiadomość oryginalna-----
Od: Dagmara
>
>Tak na marginesie to tez mam pytanie: jak poznac, czy awokado, ktore sie
>kupuje jest odpowiednio dojrzale? A w przypadku jak sie kupilo za twarde -
>czy nalezy je po prostu zostawic na pare dni i poczekac az sie zrobi
>bardziej miekkie?

Dojrzale awokad to, przynajmniej na mojej wiosce, kupic trudno. Jest to wiec
niemozliwe. W zwiazku z tym wybieram owoce twarde, o zielonej blyszczacej
skorce z jak najmniejsza liczba plam. Nastepnie w domu owijam gazeta i
czekam az dojrzeje, czyli wtedy gdy zrobi sie miekkie a skorka zmatowieje.
Nalezy uwazac, zeby nie przedobrzyc, bo jak sie na wierzchu zrobi czarne to
w srodku, podobno robi sie gorzkie. Pisze podobno, bo zawsze zdazylam zjesc
zanim zczernialo:)
Pozdrawiam
Aska

--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: Awokado
RE: gotowanie na ekranie
indyk super
dl ??
jak to ma byc?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »