| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-05-23 07:40:52
Temat: Re: Awokado
-----Wiadomość oryginalna-----
Od: Dagmara
>
>Tak na marginesie to tez mam pytanie: jak poznac, czy awokado, ktore sie
>kupuje jest odpowiednio dojrzale? A w przypadku jak sie kupilo za twarde -
>czy nalezy je po prostu zostawic na pare dni i poczekac az sie zrobi
>bardziej miekkie?
Dojrzale awokad to, przynajmniej na mojej wiosce, kupic trudno. Jest to wiec
niemozliwe. W zwiazku z tym wybieram owoce twarde, o zielonej blyszczacej
skorce z jak najmniejsza liczba plam. Nastepnie w domu owijam gazeta i
czekam az dojrzeje, czyli wtedy gdy zrobi sie miekkie a skorka zmatowieje.
Nalezy uwazac, zeby nie przedobrzyc, bo jak sie na wierzchu zrobi czarne to
w srodku, podobno robi sie gorzkie. Pisze podobno, bo zawsze zdazylam zjesc
zanim zczernialo:)
Pozdrawiam
Aska
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |