Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ulepszacz do serników

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ulepszacz do serników

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-03-28 08:34:36

Temat: Ulepszacz do serników
Od: "Dorunia" <d...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Czy używał ktoś środków wspomagających wypiek sernika??

Pozdrawiam Dorunia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-03-28 10:17:11

Temat: Re: Ulepszacz do serników
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Dorunia" <d...@w...pl> napisał w wiadomości
news:a7ukkv$mba$1@news.tpi.pl...
> Czy używał ktoś środków wspomagających wypiek sernika??
>

A po co takie coś używać? To znaczy jakie miałoby to mieć działanie?


--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-28 10:39:06

Temat: Re: Ulepszacz do serników
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:a7uqku$n4c$...@n...onet.pl...
>
> >
>
> A po co takie coś używać? To znaczy jakie miałoby to mieć działanie?


może sernika nie klapanie ;-))

Wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-28 10:53:00

Temat: Re: Ulepszacz do serników
Od: "Dorunia" <d...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:a7ursp$li$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> w wiadomości
do
> grup dyskusyjnych napisał:a7uqku$n4c$...@n...onet.pl...
> >
> > >
> >
> > A po co takie coś używać? To znaczy jakie miałoby to mieć działanie?
>
>
> może sernika nie klapanie ;-))
>
> Wkn
>
> Podobnie nie powinien, dostałam to coś w prezencie przy numerze Kuchni. Na
opakowaniu naskrobali że ma to coś wiele zalet - sera nie trzeba mielić,
podobno nie powinno ciasto opaść itp....
Nigdy czegoś takiego nie używałam, a jutro chcę piec sernik i się
zastanawiam czy to, to wsadzić do niego?
Pozdrawiam Dorunia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-28 10:59:28

Temat: Re: Ulepszacz do serników
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Dorunia" <d...@w...pl> napisał w wiadomości
news:a7usoi$8s8$1@news.tpi.pl...
>
> >
> > Podobnie nie powinien, dostałam to coś w prezencie przy numerze Kuchni.
Na
> opakowaniu naskrobali że ma to coś wiele zalet - sera nie trzeba mielić,
> podobno nie powinno ciasto opaść itp....
> Nigdy czegoś takiego nie używałam, a jutro chcę piec sernik i się
> zastanawiam czy to, to wsadzić do niego?

A skład chemiczny na tym był?
Hmm... Mój sernik opada tylko ciut, a takiego, co nie opada to jeszcze nie
wynaleziono.
Sera nie trzeba mielić jak się użyje trzykrotnie mielony...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-28 11:26:18

Temat: Re: Ulepszacz do serników
Od: "kathy" <k...@p...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dorunia <d...@w...pl> napisał(a):

>
> Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:a7ursp$li$1@news.tpi.pl...
> >
> > Użytkownik Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> w wiadomości
> do
> > grup dyskusyjnych napisał:a7uqku$n4c$...@n...onet.pl...
> > >
> > > >
> > >
> > > A po co takie coś używać? To znaczy jakie miałoby to mieć działanie?
> >
> >
> > może sernika nie klapanie ;-))
> >
> > Wkn
> >
> > Podobnie nie powinien, dostałam to coś w prezencie przy numerze Kuchni. Na
> opakowaniu naskrobali że ma to coś wiele zalet - sera nie trzeba mielić,
> podobno nie powinno ciasto opaść itp....
> Nigdy czegoś takiego nie używałam, a jutro chcę piec sernik i się
> zastanawiam czy to, to wsadzić do niego?
> Pozdrawiam Dorunia
>
>
Nie dodawaj!!! Ja użyłam kiedyś Dr.O. i zepsuł mi cały smak. Tak sztucznego
sernika w życiu nie jadłam.

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-28 11:44:10

Temat: Re: Ulepszacz do serników
Od: "Evva" <e...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Dorunia" <d...@w...pl>:

> Podobnie nie powinien, dostałam to coś w prezencie przy numerze Kuchni. Na
> opakowaniu naskrobali że ma to coś wiele zalet - sera nie trzeba mielić,
> podobno nie powinno ciasto opaść itp....
> Nigdy czegoś takiego nie używałam, a jutro chcę piec sernik i się
> zastanawiam czy to, to wsadzić do niego?

Ja bym nie dawała, bo sernik faktycznie może wychodzi z tym puszystszy,
ale nabiera takiego chemicznego sztucznego posmaczku, który mi bardzo
przeszkadza. Ale to oczywiście subiektywne wrażenie...

Pozdrawiam,

Evva

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-28 12:47:42

Temat: Błaganie o pomoc!! (rozpaczliwe)
Od: "Dorunia" <d...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

To podajcie jakiś sprawdzony przepis plizz, bo ser już w lodówce a ja
jeszcze samego czystego sernika nie piekłam, jednie tylko gdzieś dodawałam
ser do ciasta. Ło matko, a ja myślałam że sobie uproszczę, a moje mężysko
chemicznego sernika do dzioba nie weźmie.

Pozdrawiam Dorunia



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-28 12:54:17

Temat: Re: Błaganie o pomoc!! (rozpaczliwe)
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka) szukaj wiadomości tego autora

From: "Dorunia" <d...@w...pl>


To podajcie jakiś sprawdzony przepis plizz, bo ser już w lodówce a ja
jeszcze samego czystego sernika nie piekłam, jednie tylko gdzieś dodawałam
ser do ciasta. Ło matko, a ja myślałam że sobie uproszczę, a moje mężysko
chemicznego sernika do dzioba nie weźmie.
Pozdrawiam Dorunia

Dora, przepisow ostatnio bylo pol tony na grupie. Siegnij wiec do archiwum.
Pytanie podstawowe - to jaki masz ser, bo od niego zalezy najwiecej.
barbara









--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-28 13:00:29

Temat: Re: Błaganie o pomoc!! (rozpaczliwe)
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Dorunia <d...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:a7v3fl$dj6$...@n...tpi.pl...
> To podajcie jakiś sprawdzony przepis plizz, bo ser już w lodówce a ja
> jeszcze samego czystego sernika nie piekłam, jednie tylko gdzieś dodawałam
> ser do ciasta. Ło matko, a ja myślałam że sobie uproszczę, a moje mężysko
> chemicznego sernika do dzioba nie weźmie.
>
a proszę bardzo, sprawdzone, bo zgapione :)

http://www.gotowanie.wkl.pl/grp_przep.php?grp_prz=40

trzy są z sera zwykłego białęgo:
czarno-biały - moim zdaniem rewelka przepis, wychodzi zawsze, a cztery razy
robiłam
z rodzynkami powinien być pieczony w tortownicy średniej wielkości, to za
bardzo nie opadnie
a sernik na maku ma inny smak, bo jest na budyniu, tez bardzo lubię

Wkn wiuelbicielka serników :)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ozorki
Wirtualna kuchnia
polska kiełbasa- w "Polityce" - czytaliście?
Mazurek MNIEJ slodki? watpliwosci
mazurek

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »