| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-01-07 19:22:57
Temat: Bozenko, pyszny krem!No i miałam dziś urodziny kolejnego dziecięcia. Tym razem postanowiłam
pojść o krok dalej i wykorzystać któryś z Waszych przepisów na krem do
tortu. Nie odważyłam się garnek na garnek (Joasia), kaszka manna na razie
też poczeka (PatryCCCja), aczkolwiek tylko do następnej okazji.
No i wypróbowałam krem z "Seklicza" Bożenki. O rety, ale pyszny! No i przede
wszystkim: ale prosty!
Nic się nie może chyba nie udać, skoro MI się udało za pierwszym razem.
Bożenko, dzięki!
AniaK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-01-07 22:09:54
Temat: Re: Bozenko, pyszny krem!> No i wypróbowałam krem z "Seklicza" Bożenki. O rety, ale pyszny! No i
przede
> wszystkim: ale prosty!
> Nic się nie może chyba nie udać, skoro MI się udało za pierwszym razem.
> Bożenko, dzięki!
> AniaK
Bardzo mi milo, ze ktos przypomnial ten przepis :o))))) Coz moge
powiedziec... Polecam sie na przyszlosc :o))))))
--
Bozenka z Wilna :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200
http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
========================================
Galeria grupy: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
========================================
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-08 03:21:34
Temat: Re: Bozenko, pyszny krem!
Ana wrote:
> No i wypróbowałam krem z "Seklicza" Bożenki. O rety, ale pyszny! No i przede
> wszystkim: ale prosty!
No i wpisuje seklicz do google, a tu nic. Musialo byc pod inna nazwa.
Bozenko, podaj prosze ten krem jeszcze raz.
Dzieki
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-08 06:47:52
Temat: Tort "Seklicza"> No i wpisuje seklicz do google, a tu nic. Musialo byc pod inna nazwa.
> Bozenko, podaj prosze ten krem jeszcze raz.
> Dzieki
> MB
Alez oczywiscie, juz wklejam :o)))
Tort "Seklicza"
Ciasto:
500 gr margryny
5szkl maki
1 szkl wody
Krem:
400 gr masla (nie margaryny)
1 puszka kondensowanego mleka z cukrem
Make + margaryne (scieram na tarce o dzych oczkach) + wode - zagniesc ciasto
(nie powinno sie kleic do rak). Podzielic na 11 czesci, upiec 11 blinow na
delikatnie zolty kolor. Wykorzystuje do tego dno od formy do pieczenia.
Trzeba uwazac, bo wychodza bardzo kruche i delikatne, lekko pekaja i lamia
sie.
Miekkie maslo dobrze ubic mikserem z mlekiem (jak ktos ma ochote moze dodac
jakis zapach). 10 blinow przekladamy kremem, obmazujemy caly tort i
posypujemy startym na tarce 11 blinem. Na jakies kilka godzin trzeba
wstawic do lodowki.
Tort nie jest ani slodki, ani bardzo maslany, jest poprostu pyszny :o)))))
Zycze smacznego :o)))
Bozenka z Wilna :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200
http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
========================================
Galeria grupy: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
========================================
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-08 09:50:24
Temat: Re: Tort "Seklicza"Bożena wrotki :
>.Wykorzystuje do tego dno od formy do pieczenia.
Mam pewne pytanie : czy to ciasto pieke w piekarniku ( jezeli tak to w
jakiej temperaturze ?) czy na patelni ? z tluszczem czy bez tluszczu ?
Pozdrowionka
Dorota
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-08 19:53:06
Temat: Re: Tort "Seklicza"> >.Wykorzystuje do tego dno od formy do pieczenia.
>
> Mam pewne pytanie : czy to ciasto pieke w piekarniku ( jezeli tak to w
> jakiej temperaturze ?) czy na patelni ? z tluszczem czy bez tluszczu ?
>
> Pozdrowionka
> Dorota
Ciasto piecze sie w piekarniku tak ok. 180 - 200 C do lekko zoltego kolorku.
Bozenka z Wilna :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200
http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
========================================
Galeria grupy: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
========================================
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-08 20:05:41
Temat: Re: Tort "Seklicza"
Bożena wrotki :
> Ciasto piecze sie w piekarniku tak ok. 180 - 200 C do lekko zoltego
kolorku.
Dziekuje bardzo za pomoc :-))
I chyba musze przeprosic , ze sie nie przedstawilam , ale uznalam ,ze moze
mnie ktos jeszcze pamieta - jezeli nie to WITAM WSZYSTKICH GRUPOWICZOW
:-)))) i prosze o wybaczenie .....:-))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-08 20:21:35
Temat: Re: Tort "Seklicza"> Dziekuje bardzo za pomoc :-))
> I chyba musze przeprosic , ze sie nie przedstawilam , ale uznalam ,ze moze
> mnie ktos jeszcze pamieta - jezeli nie to WITAM WSZYSTKICH GRUPOWICZOW
> :-)))) i prosze o wybaczenie .....:-))
Wybaczamy :o)))))))))))))
Bozenka z Wilna :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200
http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
========================================
Galeria grupy: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
========================================
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-10 09:45:47
Temat: Odp: Tort "Seklicza"Jeżu, a ten tort to tylko z 4 skladnikow? I taki dobry? Jestem pod wrazeniem
:-)) W sobote robie.
Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |