Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.man.lodz.pl!news.icm.edu.pl!not-for-mail
From: "Bożena" <b...@s...pw.edu.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Tort "Seklicza"
Date: Tue, 8 Jan 2002 07:47:52 +0100
Organization: http://news.icm.edu.pl/
Lines: 44
Message-ID: <a1e4gu$6m5$1@sunsite.icm.edu.pl>
References: <a1csi7$1757$1@news2.ipartners.pl> <3...@w...net>
NNTP-Posting-Host: inferno.mikrus.pw.edu.pl
X-Trace: sunsite.icm.edu.pl 1010472286 6853 148.81.93.2 (8 Jan 2002 06:44:46 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...edu.pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 8 Jan 2002 06:44:46 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4807.1700
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4807.1700
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:90654
Ukryj nagłówki
> No i wpisuje seklicz do google, a tu nic. Musialo byc pod inna nazwa.
> Bozenko, podaj prosze ten krem jeszcze raz.
> Dzieki
> MB
Alez oczywiscie, juz wklejam :o)))
Tort "Seklicza"
Ciasto:
500 gr margryny
5szkl maki
1 szkl wody
Krem:
400 gr masla (nie margaryny)
1 puszka kondensowanego mleka z cukrem
Make + margaryne (scieram na tarce o dzych oczkach) + wode - zagniesc ciasto
(nie powinno sie kleic do rak). Podzielic na 11 czesci, upiec 11 blinow na
delikatnie zolty kolor. Wykorzystuje do tego dno od formy do pieczenia.
Trzeba uwazac, bo wychodza bardzo kruche i delikatne, lekko pekaja i lamia
sie.
Miekkie maslo dobrze ubic mikserem z mlekiem (jak ktos ma ochote moze dodac
jakis zapach). 10 blinow przekladamy kremem, obmazujemy caly tort i
posypujemy startym na tarce 11 blinem. Na jakies kilka godzin trzeba
wstawic do lodowki.
Tort nie jest ani slodki, ani bardzo maslany, jest poprostu pyszny :o)))))
Zycze smacznego :o)))
Bozenka z Wilna :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200
http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
========================================
Galeria grupy: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
========================================
|