Data: 2002-05-30 17:04:49
Temat: Re: Braki magnezu na DO
Od: "Krystyna*Opty*" <K...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Iwon(k)a" <i...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:ad58q9$bmp$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "Karolina" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ad3b1p$2g4f$1@pingwin.acn.pl...
> >
> > Wydaje mi się, że w książce kucharskiej JK pisze, żeby zapoznac się z
> > innymi. W kucharskiej jest tylko streszczenie.
>
> mozliwe, ze masz racje, ale gdzie jak wlasnie w ksiazce kucharskiej
> nie powinny byc te "niuanse" uwzglednione. w koncu ma ona trafic do
> kuchni nie tylko wybranych, przystosowanych, nielicznych optymalnych
> ale do wszystkich. przynajmniej powinno to byc zaznaczone typu
> "uwaga. ponizsze przepisy stosuja sie do...albo nie stosuja sie do...."
> w innym przypadku bez takiego zaznaczenia ksiazka ta staje sie
"szkodliwa".
>
> iwon(k)a
Wszystkie zasady właśnie z książki kucharskiej ujęte w punktach,
przedstawiłam niegdyś na grupie w wątku bodajże MINUSY DO, za co zostałam
porządnie zjechana, przez ustawicznie niezadowolonych. No cóż, wszystkim
dogodzić nie można...
Powyższy argument nie ma więc uzasadnienia, bo w tej książce wszystko, co
trzeba jest wyjaśnione, a jeśli komuś mało, może sobie poszukać więcej,
nawet nie wydając pieniedzy, musi tylko chcieć. Wystarczy tylko odszukać w
archiwum.
Krystyna
|