Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Byl barszczyk, a uszka :-) ?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Byl barszczyk, a uszka :-) ?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-12-14 21:09:47

Temat: Re: Byl barszczyk, a uszka :-) ?
Od: b...@d...com.pl (Herbatka) szukaj wiadomości tego autora


-----Original Message-----
From: Agnieszka <a...@m...pl>
To: p...@n...pl <p...@n...pl>
Date: 13 grudnia 2000 10:09
Subject: Re: Byl barszczyk, a uszka :-) ?


>
>> Użytkownik "Joanna Duszczyńska" napisał
>
>> Co masz na myśli pisząc mocniej posiekany? Ja mielę farsz
>> maszynce do mięsa...
>
>Eee... nie.. tylko nie w maszynce ! (ciach)

A to dlaczego, ja zawsze miele w maszynce, tylko takiej starej zeliwnej,
recznej i na specjalnej "szajbce" o bardzo duzych okach.

>A moja teściowa to robi farsz na uszka tylko z grzybów, bułki tartej i
jajka
>i przyznam, że zawsze najsmaczniejsze!(ciach)


Ja tez tylko z grzybkow, szczerze mowiac nie wiedzialam, ze istnieja tez
inne odmiany.
Herbatka

--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-12-14 21:27:15

Temat: Re: Byl barszczyk, a uszka :-) ?
Od: "Jerzy" <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Herbatka <b...@d...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:019e01c06611$f6871920$4fdf4cd5@tea...
[...]
> Ja tez tylko z grzybkow, szczerze mowiac nie wiedzialam, ze istnieja tez
> inne odmiany.
No to już wiesz. :-)))
Ale te grzybki dobrze jest podlać sosem z kapusty gotowanej do pierogów.
Daje to taki magiczny posmak, bez kapusty ale i z nią.
Grzybki [prawdziwki - inne od razu lądują w bigsie i kapuście do pierogów]
gotujemy razem a potem dzielimy, część ląduje w kapuście razem z wodą z
gotowania grzybków a druga część grzybków jest zalewana tym sosem i
dogotowywana w nim do miękkości. Ach już mi ślina leci.
pozdr. Jerzy


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-12-15 03:07:58

Temat: Re: Byl barszczyk, a uszka :-) ?
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora



Jerzy wrote:
> Ale te grzybki dobrze jest podlać sosem z kapusty gotowanej do pierogów.
> Daje to taki magiczny posmak, bez kapusty ale i z nią.

A to genialny pomysl. Skoro bede robic i bigos i uszka, napewno
wyprobuje. Dzieki.
Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

kaczka
Re: Wściekła wołowina
I znow sam pilem koniaczka na IRCu
Sałatka
Re: Herbatka

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »