| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-12-14 21:09:47
Temat: Re: Byl barszczyk, a uszka :-) ?
-----Original Message-----
From: Agnieszka <a...@m...pl>
To: p...@n...pl <p...@n...pl>
Date: 13 grudnia 2000 10:09
Subject: Re: Byl barszczyk, a uszka :-) ?
>
>> Użytkownik "Joanna Duszczyńska" napisał
>
>> Co masz na myśli pisząc mocniej posiekany? Ja mielę farsz
>> maszynce do mięsa...
>
>Eee... nie.. tylko nie w maszynce ! (ciach)
A to dlaczego, ja zawsze miele w maszynce, tylko takiej starej zeliwnej,
recznej i na specjalnej "szajbce" o bardzo duzych okach.
>A moja teściowa to robi farsz na uszka tylko z grzybów, bułki tartej i
jajka
>i przyznam, że zawsze najsmaczniejsze!(ciach)
Ja tez tylko z grzybkow, szczerze mowiac nie wiedzialam, ze istnieja tez
inne odmiany.
Herbatka
--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-12-14 21:27:15
Temat: Re: Byl barszczyk, a uszka :-) ?Użytkownik Herbatka <b...@d...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:019e01c06611$f6871920$4fdf4cd5@tea...
[...]
> Ja tez tylko z grzybkow, szczerze mowiac nie wiedzialam, ze istnieja tez
> inne odmiany.
No to już wiesz. :-)))
Ale te grzybki dobrze jest podlać sosem z kapusty gotowanej do pierogów.
Daje to taki magiczny posmak, bez kapusty ale i z nią.
Grzybki [prawdziwki - inne od razu lądują w bigsie i kapuście do pierogów]
gotujemy razem a potem dzielimy, część ląduje w kapuście razem z wodą z
gotowania grzybków a druga część grzybków jest zalewana tym sosem i
dogotowywana w nim do miękkości. Ach już mi ślina leci.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-15 03:07:58
Temat: Re: Byl barszczyk, a uszka :-) ?
Jerzy wrote:
> Ale te grzybki dobrze jest podlać sosem z kapusty gotowanej do pierogów.
> Daje to taki magiczny posmak, bez kapusty ale i z nią.
A to genialny pomysl. Skoro bede robic i bigos i uszka, napewno
wyprobuje. Dzieki.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |