| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2009-02-21 15:03:44
Temat: Re: CHLEB...On 21 Lut, 14:19, krys <k...@p...onet.pl> wrote:
> Panslavista napisał(a):
>
>
>
> > chleb piecze się w 160°C przez 1 godzinę.
>
> Nieprawda. Zależy, jaki chleb.
>
> Ja piekę tak, jak Jan, na samym zakwasie.
>
> A moja Babcia to miała hardcore, piekła w piecu opalanym drewnem i w dodatku bez
termostatu;-).
>
> --
> pozdrawiam
> Justyna
A ja mam termoobieg i nie muszę latami nabierać eksperiencji jak twoja
babcia (póki co)...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2009-02-21 16:32:27
Temat: Re: CHLEB...Panslavista napisał(a):
>
> A ja mam termoobieg i nie muszę latami nabierać eksperiencji jak twoja
> babcia (póki co)...
A ja nie mam termoobiegu, bo potrafię chleb upiec w normalnym piekarniku. Babcia nie
miała wyjścia, to piekła, w czym miała. I chyba obnizanie temperatury podczas
pieczenia bardziej jest zblizone do pierwotnego sposobu pieczenia.
Przyczepiłam sie, bo nie znoszę autorytarnego tonu, w jakim odpowiedziałeś Janowi W.
EOT
--
pozdrawiam
Justyna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2009-02-21 17:18:08
Temat: Re: CHLEB...On 21 Lut, 17:32, krys <k...@p...onet.pl> wrote:
> Panslavista napisał(a):
>
>
>
> > A ja mam termoobieg i nie muszę latami nabierać eksperiencji jak twoja
> > babcia (póki co)...
>
> A ja nie mam termoobiegu, bo potrafię chleb upiec w normalnym piekarniku. Babcia
nie miała wyjścia, to piekła, w czym miała. I chyba obnizanie temperatury podczas
pieczenia bardziej jest zblizone do pierwotnego sposobu pieczenia.
> Przyczepiłam sie, bo nie znoszę autorytarnego tonu, w jakim odpowiedziałeś Janowi
W.
> EOT
>
> --
> pozdrawiam
> Justyna
Hm, to nie jest tylko moje stwierdzenie - większość postów mówi o tej
temperaturze i czasie pieczenia ciast drożdżowych grubych (w
przekroju)... Skoro ktoś zadaje pytanie - odpowiadam szczerze i nie
wprowadzam w błąd. Tak pieke swoje chleby drożdżowe jak i na zakwasie
- białe jak i razowce.
Jak w poście można słyszeć tony? ;-))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2009-02-21 17:40:02
Temat: Re: CHLEB...Użytkownik "Panslavista" <p...@g...com> napisał w wiadomości
news:305bc85a-bb58-452d-b1b3-Hm, to nie jest tylko moje stwierdzenie -
większość postów mówi o tej
temperaturze i czasie pieczenia ciast drożdżowych grubych (w
przekroju)... Skoro ktoś zadaje pytanie - odpowiadam szczerze i nie
-
Mam termoobieg, ale po co mam go używać do chleba? Żeby go wysuszyć zamiast
upiec?
--
Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
Prywatna http://www.janwer.com/
Nasza siec http://www.fredry.net/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2009-02-22 01:10:48
Temat: Re: CHLEB...Dnia Sat, 21 Feb 2009 17:32:27 +0100, krys napisał(a):
> A ja nie mam termoobiegu, bo potrafię chleb upiec w normalnym piekarniku. Babcia
nie miała wyjścia, to piekła, w czym miała. I chyba obnizanie temperatury podczas
pieczenia bardziej jest zblizone do pierwotnego sposobu pieczenia.
A mnie się najlepiej piecze chleb i wszystkie ciasta w kuchni kaflowej, ot
co:-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2009-02-22 05:38:42
Temat: Re: CHLEB...On 22 Lut, 02:10, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
> Dnia Sat, 21 Feb 2009 17:32:27 +0100, krys napisał(a):
>
> > A ja nie mam termoobiegu, bo potrafię chleb upiec w normalnym piekarniku. Babcia
nie miała wyjścia, to piekła, w czym miała. I chyba obnizanie temperatury podczas
pieczenia bardziej jest zblizone do pierwotnego sposobu pieczenia.
>
> A mnie się najlepiej piecze chleb i wszystkie ciasta w kuchni kaflowej, ot
> co:-)
repetitio mater studioram est
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |