Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia CHLEB...

Grupy

Szukaj w grupach

 

CHLEB...

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 16


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2009-02-21 15:03:44

Temat: Re: CHLEB...
Od: Panslavista <p...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

On 21 Lut, 14:19, krys <k...@p...onet.pl> wrote:
> Panslavista napisał(a):
>
>
>
> > chleb piecze się w 160°C przez 1 godzinę.
>
> Nieprawda. Zależy, jaki chleb.
>
> Ja piekę tak, jak Jan, na samym zakwasie.
>
> A moja Babcia to miała hardcore, piekła w piecu opalanym drewnem i w dodatku bez
termostatu;-).
>
> --
> pozdrawiam
> Justyna

A ja mam termoobieg i nie muszę latami nabierać eksperiencji jak twoja
babcia (póki co)...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2009-02-21 16:32:27

Temat: Re: CHLEB...
Od: krys <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Panslavista napisał(a):

>
> A ja mam termoobieg i nie muszę latami nabierać eksperiencji jak twoja
> babcia (póki co)...

A ja nie mam termoobiegu, bo potrafię chleb upiec w normalnym piekarniku. Babcia nie
miała wyjścia, to piekła, w czym miała. I chyba obnizanie temperatury podczas
pieczenia bardziej jest zblizone do pierwotnego sposobu pieczenia.
Przyczepiłam sie, bo nie znoszę autorytarnego tonu, w jakim odpowiedziałeś Janowi W.
EOT

--
pozdrawiam
Justyna

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2009-02-21 17:18:08

Temat: Re: CHLEB...
Od: Panslavista <p...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

On 21 Lut, 17:32, krys <k...@p...onet.pl> wrote:
> Panslavista napisał(a):
>
>
>
> > A ja mam termoobieg i nie muszę latami nabierać eksperiencji jak twoja
> > babcia (póki co)...
>
> A ja nie mam termoobiegu, bo potrafię chleb upiec w normalnym piekarniku. Babcia
nie miała wyjścia, to piekła, w czym miała. I chyba obnizanie temperatury podczas
pieczenia bardziej jest zblizone do pierwotnego sposobu pieczenia.
> Przyczepiłam sie, bo nie znoszę autorytarnego tonu, w jakim odpowiedziałeś Janowi
W.
> EOT
>
> --
> pozdrawiam
> Justyna

Hm, to nie jest tylko moje stwierdzenie - większość postów mówi o tej
temperaturze i czasie pieczenia ciast drożdżowych grubych (w
przekroju)... Skoro ktoś zadaje pytanie - odpowiadam szczerze i nie
wprowadzam w błąd. Tak pieke swoje chleby drożdżowe jak i na zakwasie
- białe jak i razowce.

Jak w poście można słyszeć tony? ;-))

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2009-02-21 17:40:02

Temat: Re: CHLEB...
Od: Jan Werbiński <j...@j...com> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Panslavista" <p...@g...com> napisał w wiadomości
news:305bc85a-bb58-452d-b1b3-Hm, to nie jest tylko moje stwierdzenie -
większość postów mówi o tej
temperaturze i czasie pieczenia ciast drożdżowych grubych (w
przekroju)... Skoro ktoś zadaje pytanie - odpowiadam szczerze i nie
-

Mam termoobieg, ale po co mam go używać do chleba? Żeby go wysuszyć zamiast
upiec?
--
Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
Prywatna http://www.janwer.com/
Nasza siec http://www.fredry.net/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2009-02-22 01:10:48

Temat: Re: CHLEB...
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sat, 21 Feb 2009 17:32:27 +0100, krys napisał(a):

> A ja nie mam termoobiegu, bo potrafię chleb upiec w normalnym piekarniku. Babcia
nie miała wyjścia, to piekła, w czym miała. I chyba obnizanie temperatury podczas
pieczenia bardziej jest zblizone do pierwotnego sposobu pieczenia.

A mnie się najlepiej piecze chleb i wszystkie ciasta w kuchni kaflowej, ot
co:-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2009-02-22 05:38:42

Temat: Re: CHLEB...
Od: Panslavista <p...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

On 22 Lut, 02:10, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
> Dnia Sat, 21 Feb 2009 17:32:27 +0100, krys napisał(a):
>
> > A ja nie mam termoobiegu, bo potrafię chleb upiec w normalnym piekarniku. Babcia
nie miała wyjścia, to piekła, w czym miała. I chyba obnizanie temperatury podczas
pieczenia bardziej jest zblizone do pierwotnego sposobu pieczenia.
>
> A mnie się najlepiej piecze chleb i wszystkie ciasta w kuchni kaflowej, ot
> co:-)

repetitio mater studioram est

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

pieczeń rzymska - mrożenie
Gdzie takie coś kupić - stara gofrownica
NOBEL DLA PIWA
OBIAD
Przechowywanie mąki z pełnego przemiału

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »