| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-12-08 14:23:51
Temat: Ciasteczka Kruszynychcialabym upiec oslawione ciasteczka Kruszyny, (bez nadzienia, za to z
lukrem i z dekoracja)
czy mozna je "troche" przechowywac??
mysle o tych 2 tyg, ktore zostaly do swiat...
beda jeszcze smakowaly??
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-12-08 20:10:21
Temat: Re: Ciasteczka KruszynykaskA <k...@g...net> napisał(a):
Nie na szans, zeżrą się :(
Swoją drogą ciekawe, czy u kogoś postały choć ze 3 dni :)
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-12-08 21:57:56
Temat: Re: Ciasteczka Kruszyny
zora stwierdzila ze:
> Nie na szans, zeżrą się :(
w takim razie bede musiala przelozyc pieczenie na ostatnia sobote ... ;)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-12-08 22:30:48
Temat: Re: Ciasteczka Kruszyny zora napisał(a):
> kaskA <k...@g...net> napisał(a):
>
> Nie na szans, zeżrą się :(
> Swoją drogą ciekawe, czy u kogoś postały choć ze 3 dni :)
>
He, he, he nie sądzę - u mnie nigdy nie wytrzymały 2 dni, a robię
podwójnej ilości ciasta ;-)
Ania
--
******e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *******gg:1737648*******
*************************www.madej.master.pl ************************
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone możliwości
regeneracyjne."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-12-09 20:26:58
Temat: Re: Ciasteczka Kruszyny
Użytkownik "kaskA" <k...@g...net> napisał w wiadomości
news:1165587831.003987.274380@l12g2000cwl.googlegrou
ps.com...
> chcialabym upiec oslawione ciasteczka Kruszyny, (bez nadzienia, za to z
> lukrem i z dekoracja)
> czy mozna je "troche" przechowywac??
> mysle o tych 2 tyg, ktore zostaly do swiat...
> beda jeszcze smakowaly??
>
Chciałabym upiecte ciasteczka ale nie mam przepisu
pozdrawiam Wikta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-12-09 21:12:07
Temat: Re: Ciasteczka KruszynyUżytkownik "wmgdansk" <c...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:elf663$jkh$1@news.task.gda.pl...
>
> Chciałabym upiecte ciasteczka ale nie mam przepisu
> pozdrawiam Wikta
http://glinki.com/?l=qkoo7b
Q.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-12-11 19:15:16
Temat: Re: Ciasteczka KruszynyCzy ja też mogłabym prosić o taki przepis ten link co byłpodany u mnie nie
działa, w przepisie od anzelmo co jest na grupie nie ma w składnikacj piwa
choć pisze, że lepiej użyc jasnego niż ciemnego.
pozdr
magi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2006-12-11 19:32:52
Temat: Re: Ciasteczka KruszynyUżytkownik "arima" <m...@w...net> napisał w wiadomości
news:elkao4$iot$1@news.wp.pl...
> Czy ja też mogłabym prosić o taki przepis ten link co byłpodany u mnie nie
> działa, w przepisie od anzelmo co jest na grupie nie ma w składnikacj piwa
> choć pisze, że lepiej użyc jasnego niż ciemnego.
***
500 ml or 2+1/4 cup maki
250 gr masla lub margaryny
120 ml or 1/2 cup piwa
dżem lub powidła.
cukier puder
Mocno schłodzoną margarynę zetrzeć na grubych oczkach do mąki, dodać piwo i
wyrobić ciasto. Wyrobione włożyć na dwie godziny do lodówki. Potem
rozwałkować, wycinać kwadraty, smarować powidłami i składać na pół a la
pierogi. Potem do piekarnika (nie spytałam o temperaturę, ale chyba coś
między 160 a 180 st.C.) i piec na złoto. Bardzo rosną! Upieczone posypać
cukrem pudrem. Wychodzi coś a la ciasto francuskie. Bossssssssssskie i
banalnie proste. Polecam!
***
Cytuję chyba Kruszynę :-)
Q
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2006-12-11 20:09:03
Temat: Re: Ciasteczka Kruszyzny/oryginalny przepisQrczak wrote:
> 500 ml or 2+1/4 cup maki
> 250 gr masla lub margaryny
> 120 ml or 1/2 cup piwa
> dżem lub powidła.
> cukier puder
[...]
> Cytuję chyba Kruszynę :-)
>
> Q
chyba cytujesz moje przeliczniki, ale oryginalny przepis jest ten ponizej:
From: Kruszyzna - view profile
Date: Mon, Jan 17 2005 11:36 am
Email: Kruszyzna <k...@g...pl>
Groups: pl.rec.kuchnia
>cý za fantastyczne ciasteczka piwne jad¸am!
U mojej tećciowej, ktra w ogle jest wspania¸ kobiet i robi wspania¸e
ciasteczka. Tym razem piwne:
2 szkl. mki
1 kostka margaryny
1/2 szkl. piwa
dýem lub powid¸a.
cukier puder
Mocno sch¸odzon margarynŤ zetrze na grubych oczkach do mki, doda
piwo i wyrobi ciasto. Wyrobione w¸oýy na dwie godziny do lodwki.
Potem rozwa¸kowa, wycina kwadraty, smarowa powid¸ami i sk¸ada na p¸
a la pierogi. Potem do piekarnika (nie spyta¸am o temperaturŤ, ale chyba
coć miŤdzy 160 a 180 st.C.) i piec na z¸oto. Bardzo rosn! Upieczone
posypa cukrem pudrem. Wychodzi coć a la ciasto francuskie.
Bossssssssssskie i
banalnie proste. Polecam!
Krusz.
--
Kruszyna
#GG 3084947
"Primum non stresere..."
Potem Kruszyna dodala, ze temperatura pieczenia powinna byc blizej 200ĄC.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2006-12-11 20:26:02
Temat: Re: Ciasteczka Kruszyzny/oryginalny przepisUýytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisa¸ w
wiadomoćci news:12nren215fk5l88@corp.supernews.com...
> Qrczak wrote:
>> Cytuję chyba Kruszynę :-)
> chyba cytujesz moje przeliczniki, ale oryginalny przepis jest ten ponizej:
[ciach]
W¸aćnie tego oryginalnego w zasobach nie mia¸am. DziŤki bardzo :-)
Qra
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |