| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-12-08 08:21:12
Temat: Legumina KOZACKALegumina KOZACKA
Ugotować sypki pęczak na 3/4 gotowości. Wędzone węgierki namoczyć w
małej ilości wody na noc. Przełożyć do brytfanny podgotowany pęczak
przekładając śliwkami i odrobiną masła. na wierzch położyć warstwę pęczaku i
więcej masła.
Przykryć pokrywą.
Wstawić do piekarnika, na małym ogniu wyprażyć leguminę. Nakładać porcje
na talerze posypując cukrem, można polać śmietanką, a nawet jeść z mlekiem.
Jadałem w dzieciństwie - uwielbiałem tę potrawę z Karpat.
Smacznego!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-12-08 10:40:46
Temat: Re: Legumina KOZACKA
Panslavista napisał(a):
> Wstawić do piekarnika, na małym ogniu wyprażyć leguminę. Nakładać porcje
> na talerze posypując cukrem, można polać śmietanką, a nawet jeść z mlekiem.
Jak to, bez żadnych przypraw? Cynamonek, czy coś...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-12-08 10:41:56
Temat: Re: Legumina KOZACKA
"ikselka" <i...@w...pl> wrote in message
news:1165574446.703666.267150@j72g2000cwa.googlegrou
ps.com...
Panslavista napisał(a):
> Wstawić do piekarnika, na małym ogniu wyprażyć leguminę. Nakładać
> porcje
> na talerze posypując cukrem, można polać śmietanką, a nawet jeść z
> mlekiem.
Jak to, bez żadnych przypraw? Cynamonek, czy coś...
Na talerzu.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |