« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2008-07-17 21:43:09
Temat: Re: Ciasto francuskie + moj pomyslUżytkownik JaMyszka napisał:
> Gotowe ciasto francuskie (cały płat) rozłożyłam na blaszce (+ papier
> do pieczenia) i na to:
> - pokrojone w plasterki młode (nieobrane) cukinie
> - posypane trochę czarną gorczycą
> - obłożone cieniutkimi plasterkami czosnku (nie mam wyciskacza -
> gdzieś wyszedł)
> - posypane pieprzem i carry
> Na to:
> - pokrojone plasterki (dość grubo) kupnego gotowanego boczku
> - cząstki brokuł
> - z boków, paskiem 5 cm, ułożona żółta fasolka (myślę, że zielona też
> może być)
> - cała warstwa zasypana zieloną papryką pokrojoną w kostkę
> - rozbite plasterki polędwiczki (nie były w planie, ale weszły)
> - popieprzone + zmielone ziele angielskie
> - grubsze plastry pomidora
> - pieprz, bazylia, majeranek i kostka "Knora" - smażona cebula
> - plasterki sera żółtego
> Całość przykryłam drugim płatem ciasta francuskiego,
> posmarowałam go surowym jajkiem,
> zrobiłam kilka dziurek,
> posypałam czarnuszką i płatkami migdałów
> i wsadziłam na 40 minut do już rozgrzanego piekarnika - 180 st.
> I nie wiem, czy to był obiad czy kolacja, ale było dobre. Ba, bardzo
> dobre:)
> Reasumując, to potrzebne są:
> - dwa płaty ciasta francuskiego
> - wędlina
> - cukinia
> - brokuł
> - papryka
> - pomidor
> - twardy ser
> - przyprawy
Myszko a czy może być ser Z podlaski ?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |