Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!fu-berlin.de!newsfeed.kamp.net!newsf
eed.kamp.net!news.motzarella.org!motzarella.org!not-for-mail
From: PansIavista <P...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Ciasto francuskie + moj pomysl
Date: Thu, 17 Jul 2008 23:43:09 +0200
Organization: A noiseless patient Spider
Lines: 37
Message-ID: <g5oeav$gvh$1@registered.motzarella.org>
References: <f...@3...googlegroups.com>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: feeder.motzarella.org
U2FsdGVkX18lqqcjZWD63PGhn+lIPbqMWNEt0KHUtXWnKFBQ4Chp5yvOgs4oz+olGcziQMvQ4MDKc900TVOTGLwZ3diQ6ZNszJDCKubHqIHahf2GGs7KE0b3+moKKR//Xyw6Vt13JPSF/jo2OHkYWA==
X-Complaints-To: Please send complaints to a...@m...org with full headers
NNTP-Posting-Date: Thu, 17 Jul 2008 21:41:51 +0000 (UTC)
In-Reply-To: <f...@3...googlegroups.com>
X-Auth-Sender: U2FsdGVkX19jN7WuV3di+lPopUrjbylZdZ6cZ3qY5UlXu7cQ9t0Fg9f59DsZIwFv
Cancel-Lock: sha1:Z3mJSuUJmLJTiWGwVLp4NY9phrg=
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.8.1.2pre)
Gecko/20070111 SeaMonkey/1.1
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:314325
Ukryj nagłówki
Użytkownik JaMyszka napisał:
> Gotowe ciasto francuskie (cały płat) rozłożyłam na blaszce (+ papier
> do pieczenia) i na to:
> - pokrojone w plasterki młode (nieobrane) cukinie
> - posypane trochę czarną gorczycą
> - obłożone cieniutkimi plasterkami czosnku (nie mam wyciskacza -
> gdzieś wyszedł)
> - posypane pieprzem i carry
> Na to:
> - pokrojone plasterki (dość grubo) kupnego gotowanego boczku
> - cząstki brokuł
> - z boków, paskiem 5 cm, ułożona żółta fasolka (myślę, że zielona też
> może być)
> - cała warstwa zasypana zieloną papryką pokrojoną w kostkę
> - rozbite plasterki polędwiczki (nie były w planie, ale weszły)
> - popieprzone + zmielone ziele angielskie
> - grubsze plastry pomidora
> - pieprz, bazylia, majeranek i kostka "Knora" - smażona cebula
> - plasterki sera żółtego
> Całość przykryłam drugim płatem ciasta francuskiego,
> posmarowałam go surowym jajkiem,
> zrobiłam kilka dziurek,
> posypałam czarnuszką i płatkami migdałów
> i wsadziłam na 40 minut do już rozgrzanego piekarnika - 180 st.
> I nie wiem, czy to był obiad czy kolacja, ale było dobre. Ba, bardzo
> dobre:)
> Reasumując, to potrzebne są:
> - dwa płaty ciasta francuskiego
> - wędlina
> - cukinia
> - brokuł
> - papryka
> - pomidor
> - twardy ser
> - przyprawy
Myszko a czy może być ser Z podlaski ?
|