Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ciasto na cienka wloska pizze

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ciasto na cienka wloska pizze

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-06-16 11:36:21

Temat: Ciasto na cienka wloska pizze
Od: "firma" <f...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam

Testowalem ostatnio pare ciast na pizze i wyszly calkiem dobre ale szukam
przepisu na takie ciasto jak mozna zjesc we wloskiej restauracji - bardzo
cieniusienkie (ono chyba nie jest drozdzowe ?).
Moze ktos podac linka ?

Pozdrawiam
Kuba

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-06-16 12:39:17

Temat: Re: Ciasto na cienka wloska pizze
Od: "Jeannette" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Proszę bardzo!;)
http://ag.bocznica.org/

Jeannette


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-06-16 22:25:20

Temat: Re: Ciasto na cienka wloska pizze
Od: "firma" <f...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Jeannette" <j...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> Proszę bardzo!;)
> http://ag.bocznica.org/

Dziekuje bardzo, ale wiesz nie na darmo pisalem, ze testowalem rozne ciasta
i nie byly one typowo cienkie/wloskie - a przepisy na nie mialem wlasnie z
googl'a. Caly problem polega na tym, ze przepisow jest cala masa a ja nie
moge testowac w nieskonczonosc - a na razie nie mozna poczuc smaku ciasta
wyskakujacego ze stacji dyskietek i wlasnie dlatego pytam czy ktos kto wie o
co mi chodzi moze podac przepis.

Pozdrawiam
Kuba


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-06-17 12:55:43

Temat: Re: Ciasto na cienka wloska pizze
Od: "Jarek" <j...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

ja mam przepis ktory byl wykorzystany przez wlocha, na kursach kuchni
wloskiej, sam z niego nie robilem poniewaz nie mialem czasu ale jemu wyszlo
super


skladniki:
1kg bialej maki
600g cieplej wody
15g drozdzy piwnych
2cl olliwy z oliwek

wymieszac drozdze z woda, a nastepnie dodac do maki i zagniesc. dodac oliwe
z oliwek i szczeypte soli, caly czas energicznie zagniatajac. przygotowac
kulki ciasta o wadze mniej wiecej 120g jedna, odlozyc je na bok przykrywajac
sucha sciereczka i poczekac az ciasto dwukrotnie zwiekszy swoja objetosc.
nastepnie nadac ciastu odpowiedni ksztalt przy pomocy walka oraz przy pomocy
rak.

cienko musisz rozwalkowac


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

przyjecia, kinerbale tez bezglutenowe!
Slimaki marynowane
Gdzie w Lodzi mozna kupic endywie?
Onion rings - jak ?
pychotka z twarogu

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »