« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2009-01-27 23:33:12
Temat: Co do kanapek?Robię kanapki do pracy - chleb razowy, ser żółty, szynka, ciut musztardy.
Brakuje mi jakiegoś akcentu warzywnego - co można włożyć do takiej kanapki?
Warunek dodatkowy - to "coś" musi dać się przechowywać przez kilka dni w
warunkach pokojowych bez cudowania z opakowaniem (typu worki próżniowe,
hermetyczne pudełka itp.). Papryka surowa wytrzyma? Cykoria? Sałata (lodowa
czy masłowa)? Coś jeszcze?
--
Pozdrawiam, Als (w mailu nie mam żadnej jedynki)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2009-01-28 00:18:54
Temat: Re: Co do kanapek?Dnia Wed, 28 Jan 2009 00:33:12 +0100, Als napisał(a):
> Robię kanapki do pracy - chleb razowy, ser żółty, szynka, ciut musztardy.
> Brakuje mi jakiegoś akcentu warzywnego - co można włożyć do takiej kanapki?
> Warunek dodatkowy - to "coś" musi dać się przechowywać przez kilka dni w
> warunkach pokojowych bez cudowania z opakowaniem (typu worki próżniowe,
> hermetyczne pudełka itp.)
A ta szynka się "utrzyma"??? - bym się bała zjeść po jednym dniu, a co
dopiero po kilku.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2009-01-28 00:19:44
Temat: Re: Co do kanapek?Dnia Wed, 28 Jan 2009 00:33:12 +0100, Als napisał(a):
> Robię kanapki do pracy - chleb razowy, ser żółty, szynka, ciut musztardy.
> Brakuje mi jakiegoś akcentu warzywnego - co można włożyć do takiej kanapki?
> Warunek dodatkowy - to "coś" musi dać się przechowywać przez kilka dni w
> warunkach pokojowych bez cudowania z opakowaniem (typu worki próżniowe,
> hermetyczne pudełka itp.). Papryka surowa wytrzyma? Cykoria? Sałata (lodowa
> czy masłowa)? Coś jeszcze?
Jeden mój kolega je kanapki przegryzając je jabłkiem, kwaskowym.
Spróbowałam - dobre :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2009-01-28 01:26:27
Temat: Re: Co do kanapek?On 28 Sty, 00:33, Als <1...@1...pl> wrote:
> Robię kanapki do pracy - chleb razowy, ser żółty, szynka, ciut musztardy.
> Brakuje mi jakiegoś akcentu warzywnego - co można włożyć do takiej kanapki?
> Warunek dodatkowy - to "coś" musi dać się przechowywać przez kilka dni w
> warunkach pokojowych bez cudowania z opakowaniem (typu worki próżniowe,
> hermetyczne pudełka itp.). Papryka surowa wytrzyma? Cykoria? Sałata (lodowa
> czy masłowa)? Coś jeszcze?
>
> --
> Pozdrawiam, Als (w mailu nie mam żadnej jedynki)
Paprykę świeżą lub marynowaną, sałatkę z kapusty białej lub pekińskiej
(cienko pokrojona), ogórek kiszony lub konserwowy - o tej porze roku
nie kupowałbym sałaty.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2009-01-28 07:56:58
Temat: Re: Co do kanapek?Dnia Wed, 28 Jan 2009 01:18:54 +0100, Ikselka napisał(a):
> Dnia Wed, 28 Jan 2009 00:33:12 +0100, Als napisał(a):
>
>> Robię kanapki do pracy - chleb razowy, ser żółty, szynka, ciut musztardy.
>> Brakuje mi jakiegoś akcentu warzywnego - co można włożyć do takiej kanapki?
>> Warunek dodatkowy - to "coś" musi dać się przechowywać przez kilka dni w
>> warunkach pokojowych bez cudowania z opakowaniem (typu worki próżniowe,
>> hermetyczne pudełka itp.)
>
> A ta szynka się "utrzyma"??? - bym się bała zjeść po jednym dniu, a co
> dopiero po kilku.
Szynka się utrzyma, bo jest w lodówce (podobnie jak ser). Mam
"wydzierżawiony" fragment powierzchni (ale nie za duży, a lodówka z gumy
nie jest).
--
Pozdrawiam, Als (w mailu nie mam żadnej jedynki)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2009-01-28 08:05:08
Temat: Re: Co do kanapek?
Użytkownik "Als" <1...@1...pl> napisał w wiadomości
news:zej6z4zwhwit$.1ttsbfqemighk.dlg@40tude.net...
> Robię kanapki do pracy - chleb razowy, ser żółty, szynka, ciut musztardy.
> Brakuje mi jakiegoś akcentu warzywnego - co można włożyć do takiej
> kanapki?
> Warunek dodatkowy - to "coś" musi dać się przechowywać przez kilka dni w
> warunkach pokojowych bez cudowania z opakowaniem (typu worki próżniowe,
> hermetyczne pudełka itp.). Papryka surowa wytrzyma? Cykoria? Sałata
> (lodowa
> czy masłowa)? Coś jeszcze?
>
> --
Dynia w occie
gruszka w occie
pomidory na slodkokwasno
pomidory "normalnie"
ogorek (kiszony, konserwowy, mizeriowy - do wyboru)
rzodkiewka
sałata
papryka (surowa, konserwowa)
czosnek marynowany
cebulka marynowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2009-01-28 09:57:59
Temat: Re: Co do kanapek?Misiek pisze:
>
> Użytkownik "Als" <1...@1...pl> napisał w wiadomości
> news:zej6z4zwhwit$.1ttsbfqemighk.dlg@40tude.net...
>> Robię kanapki do pracy - chleb razowy, ser żółty, szynka, ciut musztardy.
>> Brakuje mi jakiegoś akcentu warzywnego - co można włożyć do takiej
>> kanapki?
>> Warunek dodatkowy - to "coś" musi dać się przechowywać przez kilka dni w
>> warunkach pokojowych bez cudowania z opakowaniem (typu worki próżniowe,
>> hermetyczne pudełka itp.). Papryka surowa wytrzyma? Cykoria? Sałata
>> (lodowa
>> czy masłowa)? Coś jeszcze?
>>
>> --
>
> Dynia w occie
> gruszka w occie
> pomidory na slodkokwasno
> pomidory "normalnie"
> ogorek (kiszony, konserwowy, mizeriowy - do wyboru)
Do kanapek to najlepiej w plasterkach ze sloikow pt. salatka szwedzka.
th
--
http://theli.fotosik.pl/albumy/534167.html
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |