Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Co do zawijańców?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Co do zawijańców?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 113


« poprzedni wątek następny wątek »

41. Data: 2010-06-10 06:59:43

Temat: Re: Co do zawijańców?
Od: "Panslavista" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
news:4c107fb5$0$19164$65785112@news.neostrada.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
> news:4c104d54$0$2605$65785112@news.neostrada.pl...
>> "E." <e...@o...pl> wrote in message
>> news:huopt8$a8t$3@news.net.icm.edu.pl...
>>> medea pisze:
>>>
>>>> Pomidor z kiszonym ogórkiem jakoś mi nie współgra. Ale może kiedyś
>>>> wypróbuję.
>>>
>>> Pomidor nie gra ze świeżym ogórkiem. Z malosolnym jest ok.
>>>
>>> E.
>>
>> Coś ci się... Podstawowa sałatka to pomidory i świeże ogórki (gruntowe),
>> cebula - wszystko pokrojone w talarki, odrobina soli i pieprzu, śmietana.
>
> Zgadza sie. takie sa przepisy. Z jednym malym ale - takie polaczenie
> zabija witamine C niestety...

Dobrze, że się przyznajesz do bycia Miskiem... ;-)))



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


42. Data: 2010-06-10 08:25:20

Temat: Re: Co do zawijańców?
Od: medea <X...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Qrczak pisze:
> Dnia 2010-06-09 17:59, niebożę medea wylazło do ludzi i marudzi:
>> Qrczak pisze:
>>> Do tego cebula i duuuużo świeżo zmielonego pieprzu.
>>
>> To, jak rozumiem, dla zabicia dysonansu smakowego. ;)
>
> Generalnie lubię pieprzyć.

No teraz to już grubo przesoliłaś!

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


43. Data: 2010-06-10 08:32:55

Temat: Re: Co do zawijańców?
Od: medea <X...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Bożena pisze:
> "E." <> wrote in message news:huoq10$a8t$4@news.net.icm.edu.pl...
>> Do zrazów wołowych IMO najlepsze są owoce marynowane - agrest. śliwki lub
>> gruszki w occie.
>> Ale jak nie zrobilaś jesienią, to raczej nie kupisz - to wybitnie domowe
>> przetwory.
>
> Z tym "nie kupisz" to bym nie przesadzała np. "Rolnik" ma w swojej ofercie,
> a i u innych producentów widziałam. Smak pewno nie ten co przy "domowych",
> ale na bezrybiu i rak może się nadać, jak ktoś się zaprze... ;)

Z marynat własnej roboty mam tylko szatkowane buraczki i sałatkę
szwedzką. Buraczków wolałabym nie podawać, ponieważ wyszły mi nie bardzo
(trochę zbyt ostre), natomiast szwedzką mogę faktycznie dołożyć jako
drugi dodatek do obiadu.

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


44. Data: 2010-06-10 10:03:07

Temat: Re: Co do zawijańców?
Od: "flower" <f...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "medea" <X...@p...fm> napisał w wiadomości
news:4c0fbb40$0$2604$65785112@news.neostrada.pl...
> Dziękuję wszystkim za rady. Wygrała surówka z młodej kapusty z marchewką
> i dużą ilością koperku. :)

A ja kiedyś jakoś mocno zapamiętałem radę W. Łosia, żeby gościom nie dawać
kapusty, i teraz mam/miałbym opory :-)

--
"Żałuj za dowcipy, synu!"
Tytus, Romek i A'Tomek, ks. VIII

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


45. Data: 2010-06-10 10:05:55

Temat: Re: Co do zawijańców?
Od: "Panslavista" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


"flower" <f...@w...pl> wrote in message
news:4c10b86d$0$2591$65785112@news.neostrada.pl...
>
> Użytkownik "medea" <X...@p...fm> napisał w wiadomości
> news:4c0fbb40$0$2604$65785112@news.neostrada.pl...
>> Dziękuję wszystkim za rady. Wygrała surówka z młodej kapusty z marchewką
>> i dużą ilością koperku. :)
>
> A ja kiedyś jakoś mocno zapamiętałem radę W. Łosia, żeby gościom nie dawać
> kapusty, i teraz mam/miałbym opory :-)

Gdy trafi się wątrobiarz i zagazuje... ;-))


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


46. Data: 2010-06-10 10:12:04

Temat: Re: Co do zawijańców?
Od: Bbjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

flower pisze:

> A ja kiedyś jakoś mocno zapamiętałem radę W. Łosia, żeby gościom nie dawać
> kapusty, i teraz mam/miałbym opory :-)

Z tego, co wiem, wg s-v obcym ( w sensie: nie wiemy, co jadają)gościom
nie powinno się dawać potraw kontrowersyjnych (np. owoce morza, mózg,
podroby, mak itp.) i powodujących wzdęcia.
Ale czy surówka z kapusty powoduje wzdęcia, czy tylko dotyczy to kapusty
gotowanej?
--
BBjk.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


47. Data: 2010-06-10 12:35:12

Temat: Re: Co do zawijańców?
Od: "Qrczak" <q...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia dzisiejszego niebożę medea wylazło do ludzi i marudzi:
>
> Qrczak pisze:
>> Dnia 2010-06-09 17:59, niebożę medea wylazło do ludzi i marudzi:
>>> Qrczak pisze:
>>>> Do tego cebula i duuuużo świeżo zmielonego pieprzu.
>>>
>>> To, jak rozumiem, dla zabicia dysonansu smakowego. ;)
>>
>> Generalnie lubię pieprzyć.
>
> No teraz to już grubo przesoliłaś!


Żeby życie miało smaczek.

Qra, ale rzeczywiście, odkąd przestałam używać soli, to pieprzu i czosnku
ilości schodzą spore

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


48. Data: 2010-06-10 14:14:24

Temat: Re: Co do zawijańców?
Od: medea <X...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Qrczak pisze:

> Qra, ale rzeczywiście, odkąd przestałam używać soli, to pieprzu i
> czosnku ilości schodzą spore

Tak w ogóle nie używasz, ni ociupinki?

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


49. Data: 2010-06-10 15:15:14

Temat: Re: Co do zawijańców?
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Thu, 10 Jun 2010 04:26:21 +0200, Panslavista napisał(a):

> "E." <e...@o...pl> wrote in message
> news:huopt8$a8t$3@news.net.icm.edu.pl...
>> medea pisze:
>>
>>> Pomidor z kiszonym ogórkiem jakoś mi nie współgra. Ale może kiedyś
>>> wypróbuję.
>>
>> Pomidor nie gra ze świeżym ogórkiem. Z malosolnym jest ok.
>>
>> E.
>
> Coś ci się... Podstawowa sałatka to pomidory i świeże ogórki (gruntowe),
> cebula - wszystko pokrojone w talarki, odrobina soli i pieprzu, śmietana.

Eulalka ma rację:
http://www.doz.pl/newsy/a217-Dlaczego_lepiej_nie_lac
zyc_pomidora_z_ogorkiem
Pomidory i ogórki nawet w warzywniku nie powinny rosnąć obok siebie, bo źle
na siebie oddziałują.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


50. Data: 2010-06-10 15:16:12

Temat: Re: Co do zawijańców?
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Thu, 10 Jun 2010 07:53:49 +0200, E. napisał(a):

> Panslavista pisze:
>> "E." <e...@o...pl> wrote in message
>> news:huopt8$a8t$3@news.net.icm.edu.pl...
>>> medea pisze:
>>>
>>>> Pomidor z kiszonym ogórkiem jakoś mi nie współgra. Ale może kiedyś
>>>> wypróbuję.
>>> Pomidor nie gra ze świeżym ogórkiem. Z malosolnym jest ok.
>>>
>>> E.
>>
>> Coś ci się...
>
> Kwestia gustu. Ja takiego połaczenia nie trawię.
> E.

Ja też. Od zawsze coś mi w nim nie grało smakowo. Potem dowiedziałam się o
złym wpływie ogórków na wit. C w pomidorach. I nie tylko to.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 4 . [ 5 ] . 6 ... 12


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Bazylia do mrożenia?
Kawa
pisklęta skowronka
Re: CRUISE PORT
PRACE

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »