Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Co z botwinki?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Co z botwinki?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 6


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-05-16 10:52:04

Temat: Co z botwinki?
Od: "Anna Styś" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Proszę podpowiedzcie co można zrobić z botwinki?

Anna S.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-05-16 11:20:04

Temat: Re: Co z botwinki?
Od: pamana <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Proszę podpowiedzcie co można zrobić z botwinki?

zupka?
p.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-05-16 12:42:40

Temat: Re: Co z botwinki?
Od: "Gamon'" <r...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Czesc!

Użytkownik "Anna Styś" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:d69ud1$91s$1@news.onet.pl...
> Proszę podpowiedzcie co można zrobić z botwinki?
1. botwinke ;) - u mnie tak nazywa sie zupa podobna do czerwonego
barszczu
2. chlodnik (mmmnnnn...juz mi slinka cienkie, zaraz sobie dzis
zrobie) - z jogurtu lub kefiru lub maslanki (jak kto lubi), moze byc z
dodatkami albo bez (mi taki najbardziej smaczy)
3. "jarzynke" na cieplo do miesa lub sama
4. zapiekanke (??? - tworze) jak ze szpinaku

Pozdrawiam,
robal.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2005-05-17 11:14:46

Temat: Re: Co z botwinki?
Od: "Anna Styś" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> 1. botwinke ;) - u mnie tak nazywa sie zupa podobna do czerwonego
> barszczu
> 2. chlodnik (mmmnnnn...juz mi slinka cienkie, zaraz sobie dzis
> zrobie) - z jogurtu lub kefiru lub maslanki (jak kto lubi), moze byc z
> dodatkami albo bez (mi taki najbardziej smaczy)
> 3. "jarzynke" na cieplo do miesa lub sama
> 4. zapiekanke (??? - tworze) jak ze szpinaku

Mogę prosić o przepisiki?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2005-05-17 11:45:31

Temat: Re: Co z botwinki?
Od: "Jerzy Nowak" <w...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Anna Styś <a...@p...onet.pl> napisał(a):

> > 1. botwinke ;) - u mnie tak nazywa sie zupa podobna do czerwonego
> > barszczu
> > 2. chlodnik (mmmnnnn...juz mi slinka cienkie, zaraz sobie dzis
> > zrobie) - z jogurtu lub kefiru lub maslanki (jak kto lubi), moze byc z
> > dodatkami albo bez (mi taki najbardziej smaczy)
> > 3. "jarzynke" na cieplo do miesa lub sama
> > 4. zapiekanke (??? - tworze) jak ze szpinaku
>
> Mogę prosić o przepisiki?

W archiwum znajdziesz wiele, ale niestety PRZEPISÓW.
Chociaż trafiają się i przepi_siki.
;-)
pozdr. Jerzy

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2005-05-17 14:45:46

Temat: Re: Co z botwinki?
Od: "Gamon'" <r...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Czesc!

Użytkownik "Anna Styś" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:d6ckd0$f5e$1@news.onet.pl...
>> 1. botwinke ;) - u mnie tak nazywa sie zupa podobna do czerwonego
>> barszczu
>> 2. chlodnik (mmmnnnn...juz mi slinka cienkie, zaraz sobie dzis
>> zrobie) - z jogurtu lub kefiru lub maslanki (jak kto lubi), moze
>> byc z
>> dodatkami albo bez (mi taki najbardziej smaczy)
>> 3. "jarzynke" na cieplo do miesa lub sama
>> 4. zapiekanke (??? - tworze) jak ze szpinaku
>
> Mogę prosić o przepisiki?
Z tym bedzie klopot - robie wedlgu uznania.
ad. 1. gotuje botwine + jakis wywar (mieso/drob) albo kostka rosolowa
(od biedy mozna po prostu dodac masla, jesli ma byc ekspresowo) +
przyprawy i jelsi ktos lubi "zaprawka" (smietana lub zoltko) - ja wole
czysta ;) botwine, rzecz jasna; do tego podajesz na talerzu ziemniaki
i ewentualnie cos do nich (jajko sadzone, miecho)
ad. 2. kefir/jogurt/maslanka + botwina (na surowo lub obgotowana) +
przyprawy i ewentualnie jajo na twardo; niektorzy miksuja skladniki,
ja wole cos, co nie wyglada jak zarcie dla psow
ad. 3. kroisz botwine, dusisz przez chwile (tyle, zeby nieco zmiekla)
w odrobinie wody lub obsmazasz na masle, doprawiasz przyprawami i
podajesz sama lub do czego chcesz
ad. 4. zapiekanka jak ze szpinaku - ciekasz, przekladasz do
nasmarowanej maslem formy/naczynia zaroodpornego, posypujesz wierzch
parmezanem lub dowolnym startym zoltym serem; obok ukladasz obgotowane
i nastepnie pokrojone w plastry ziemniaki, wszystko posypujesz
przyprawami, jakie lubisz i do pieca

To tyle. :)

Pozdrawiam,
robal.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

konfitura z cebuli białej - szukam przepisu
Ciąża
Sos na bazie majonezu ?????
truskawki na obiad
Ryby w Auchan

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »