Data: 2011-03-24 22:16:49
Temat: Re: Codzienne jedzenie jajek przez 16-latka
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 24 Mar 2011 22:05:06 +0100, Eneuel Leszek Ciszewski napisał(a):
> Postscriptum: Co latem zrobić z mięsem?
Jak to co? - po pierwsze to, co robiono daawno temu - solono, peklowano,
wędzono...
Dziś, mając zapasy "dobrego" mięsa, można je uwędzić, zamrozić i zużywac
sukcesywnie - gotując wędzonki po rozmrożeniu, są jak świeżo wędzone.
> Latem można (i trzeba) jeść
> owoce -- głównie jabłka. :) No i zawsze jajka kurze...
> Chleb, masło (aby oczy widziały -- jest ponoć tam jakaś witamina)
> nie margaryny... Sery białe i żółte, mleko, kefiry (nie tylko dla
> pijaków) oraz jogurty (teraz trudno odróżnić kefir od jogurtu) i pieczywo...
Dokładnie :-)
>
> Życzę zdrówka. :)
Nawzajem :-)
|