Data: 2007-06-25 00:52:52
Temat: Re: Crohn?
Od: Animka <a...@t...nie.ja.wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2007-06-24 17:47 Jeff pięknie wystukał/a:
> Sorry Animka, jakos przeoczylem ten post w tym watku i Ci nie odpowiedzialem
> wczesniej.
>
> Kiedys pieklismy chleb sami, ale nie bardzo nam sie wypiek udawal, bo to jednak
> duza sztuka upiec dobry bezglutenowy chleb. Ponadto czesto po prostu brakowalo
> czasu na robienie chleba we wlasnym zakresie.
> Teraz zamawiam chleb bezglutenowy dwa razy w miesiacu i przechowuje w
zamarazalniku.
> Po wyjeciu z zamrazalnika bardzo lekko go tostuje. Jest bardzo smaczny i fachowo
> zrobiony przez specjalistyczna firme.
>
> We wlasnym zakresie robimy w domu tylko ciasto na pizze, muffiny i ciasta oraz
> torty serowe, ktore moja rodzina uwielbia.
Przez wiele lat piekłam co drugi dzień córce chleb , kupowałam też w
specjalistycznym sklepie (daleko jednak tam było). Jakis czas temu moja
córeczka pomyślała, ze jest już zdrowa i zaczęła normalnie "podżerać"
chleb, ciasta itd. Nie pomogły moje prośby. W rezulatcie tak się
dorobiła, że uczulenie (choroba Duhring) znowu jej wyskoczyło (jak
liszaje) i musiała sprowadzadzić sobie proszki Disulone ze Stanów, bo
nie miała oczywiście pod ręką. Czekała chyba z miesiąc.
--
animka
|