| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-10-30 08:57:46
Temat: Re: Cukier krysztal - do jakich wypiekow?BBjk napisał(a):
> Magdalena Bassett napisał(a):
>
>> Chodzi mi o ten cukier, ktory ma wieksze krysztalki, niz ten uzywany
>> na codzien.
Przezroczysty?
> Prawdopodobnie chodzi Ci o rafinowany, jest dobry do konfitur (mniej
> zanieczyszczeń).
Ehhh, kryształ też jest dostępny w następujących granulacjach: KG
(gruby), KS (sredni), KD (drobny), KN (niesegregowany)
http://www.cukier-krolewski.pl/przemyslowa.php
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-10-30 08:59:49
Temat: Re: Cukier krysztal - do jakich wypiekow?Magdalena Bassett napisał(a):
> Chodzi mi o ten cukier, ktory ma wieksze krysztalki, niz ten uzywany na
> codzien. [...]
Zobacz:
http://www.srebrnalyzeczka.pl/?pl,rodzaje_cukru
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2006-10-30 10:26:43
Temat: Re: Cukier krysztal - do jakich wypiekow?Użytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisał w
wiadomości news:12k70rq2kfcak96@corp.supernews.com...
> Do jakich wypiekow uzywacie cukier krysztal?
Nie uzywam obecnie, bo go nie ma w sklepie :(
Ale jest świetny to posypywania wszystkiego w pieczeniu po wierzchu -
szarlotek, ciast z owocami itp. - duże kryształki dają fajniesza
powierzchnię.
DJD
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |