« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-10-03 21:44:23
Temat: Cycki kangurzeWidziłem dziś w sklepie u mnie na wsi (mieszkam teraz w Rumi - ok. 3 km
od granicy Gdyni) "piersi kangurze mrożone" - cena 27,40 za opakowanie
wielkości standardowych filetów rybnych.
Czy ktoś miał okazję jeść kangura i czy smak jest wart ceny, czy to
tylko dla snobów?
sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-10-03 22:30:52
Temat: Re: Cycki kangurzeOn Fri, 03 Oct 2003 23:44:23 +0200, sadyl <s...@p...onet.pl>
wrote:
>Widzi?em dzi? w sklepie u mnie na wsi (mieszkam teraz w Rumi - ok. 3 km
>od granicy Gdyni) "piersi kangurze mro?one" - cena 27,40 za opakowanie
>wielko?ci standardowych filetów rybnych.
>
>Czy kto? mia? okazj? je?? kangura i czy smak jest wart ceny, czy to
>tylko dla snobów?
>
>sadyl
Dla snobow...
poczytaj:
http://www.awpc.org.au/Kangaroos/eating2.htm
;-/
Art(Gruby).
Abyssus abyssum invocat.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-03 22:55:39
Temat: Re: Cycki kangurze"Art(Gruby)" wrote:
> Dla snobow...
>
> poczytaj:
> http://www.awpc.org.au/Kangaroos/eating2.htm
"...a poor substitute for beef, sheep meats, pork and chicken."
wystarczy...
szczególnie "poor" :)))
sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-03 23:12:18
Temat: Re: Cycki kangurze
"sadyl" <s...@p...onet.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:3F7DEDB7.2A1B157C@poczta.onet.pl...
> Widziłem dziś w sklepie u mnie na wsi (mieszkam teraz w Rumi - ok. 3 km
> od granicy Gdyni) "piersi kangurze mrożone" - cena 27,40 za opakowanie
> wielkości standardowych filetów rybnych.
>
> Czy ktoś miał okazję jeść kangura i czy smak jest wart ceny, czy to
> tylko dla snobów?
>
> sadyl
Nie wiem jak to sie ma do cen innych mies w Polsce, ale ja nie zaluje, ze
sprobowalm. Nie pamietam dokladnie jak czasc kangura jadlam, wiem tylko ze
dosc krotko bylo w patelni i balo bardzo delikatne. Podobnie za strusiem.
Bylo nieco droszsze niz rodzme zwierzaki, ale warte sprobowania.
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-03 23:27:42
Temat: Re: Cycki kangurzeMonika Biermann wrote:
>
> Nie wiem jak to sie ma do cen innych mies w Polsce,
jak 3:1
>ale ja nie zaluje, ze
> sprobowalm. Nie pamietam dokladnie jak czasc kangura jadlam, wiem tylko ze
> dosc krotko bylo w patelni i balo bardzo delikatne. Podobnie za strusiem.
podejrzewam, że gdyby letko zesmażyć kota na woku to byłoby to mięsko
równie delikatne, szczególnie, gdyby kotek był młody
kwestia, czy to mięso jes samo z siebie smaczne, czy (jak można
wywnioskować z artykułu, którego adres podesłał Gruby) jest to tylko
erzatz normalnego ścierwa, windowany cenowo przez e'gzotykę (zaznaczyłem
akcent, coby być bardziej światowy:)
sadyl ==> AE
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-04 00:15:35
Temat: Re: Cycki kangurze>jest to tylko
> erzatz normalnego ścierwa, windowany cenowo przez e'gzotykę (zaznaczyłem
> akcent, coby być bardziej światowy:)
o ile minie pamiec nie myli, to promowane kangurze mieso jest z powodu braku
cholesterolu
Iza
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-04 09:54:15
Temat: Re: Cycki kangurze> podejrzewam, że gdyby letko zesmażyć kota na woku to byłoby to mięsko
> równie delikatne, szczególnie, gdyby kotek był młody
> kwestia, czy to mięso jes samo z siebie smaczne, czy (jak można
> wywnioskować z artykułu, którego adres podesłał Gruby) jest to tylko
> erzatz normalnego ścierwa, windowany cenowo przez e'gzotykę (zaznaczyłem
> akcent, coby być bardziej światowy:)
nie mylisz sie !!!
dodaja to do roznych karm dla zwierzat domowych
AG
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-04 11:27:00
Temat: Re: Cycki kangurzesadyl <s...@p...onet.pl> wrote:
> Widzi?em dzis´ w sklepie u mnie na wsi (mieszkam teraz w Rumi - ok. 3 km
> od granicy Gdyni) "piersi kangurze mroz˙one" -
O ile sie orientuje to kangurzyca ma wymiona w torbie, a nie na piersi.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-04 13:40:26
Temat: Re: Cycki kangurze> Czy ktoś miał okazję jeść kangura i czy smak jest wart ceny, czy to
> tylko dla snobów?
>
Jako ze jestem z Australii i kangurzyne jadlam nie raz i nie dwa zanim 14
lat temu przeszlam na wegetarianizm uprzejmie donosze ze jak pamietam, mieso
kangurze jest delikatniejsze w 'konsystencji' - usmazone na patelni a la
stek przypomoina konsystencja niemal watrobke. Jest chude, co do
cholesterolu to sie nie znam, no i pewnie nie jest zaladowane antybiotykami
i innym swinstwem jak miesa z hodowli. Najbardziej sie nadaje z rusztu czy z
patelni, na szybko, w duszonce typu gulasz sie rozpadnie. Raz zrobilam
fondue jak mialam gosci 'z zagranicy' i tez im smakowalo. Pewnie, ze u nas
jest to najtansze mieso i jest czesto dodawane do zarcia dla psow i kotow.
No to co? Sprobuj choc raz, bo inaczej nigdy nie bedziesz wiedzial... :-)
Ania
(zamien ombre na omberis)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-05 00:34:58
Temat: Re: Cycki kangurzeIzabela Sowula wrote:
> o ile minie pamiec nie myli, to promowane kangurze mieso jest z powodu braku
> cholesterolu
Powtórzę za Makłowiczem:
"A widział ktoś kiedyś cholesterol?"
sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |