Data: 2005-06-18 05:46:16
Temat: Re: Czas przestaae byc podglšdaczem... ;)
Od: t...@g...pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
Julka wrote:
>Krysia Thompson wrote:
>
>
>
>
>>Hej - mnie tez wyszlo tego crema coraz wiecej, jak zaczelam
>>rozcienczac...i nie bylo temu konca. MOze mala mannafakture
>>zmajstrujemy???
>>
>>
>
>a moĹźe byĹ?cie siÄ? tak podzieliĹ?y przepisem, hÄ??
>pozdrawiam
>Julita, co niedawno wrzuciĹ?a na stronÄ? przepis na lodowiec ;P
>
>
>
To ja zacytuje Trysa:
skorka z 6 - 8 cytryn z Amalfi (wielkie cytryny z celulitem, miazszu
> mniej niz regulamin przewiduje, mniejsze niz glowa maja wiecej
> miazszu), skorka ma byc tak cienko scieta, zeby nie bylo wogole
> czesci bialej. Wrzucic do litra spirytusu. odstawic w ciemnoi
> chlodno (no to rzeczywiscie do zrobienia w PL teraz, hahahahahha) na
> tydzien, 900 gramow cukru rspuscic w wodzie. Uzyc zimnej wody jesli
> sie chce gesty likier, letniej - jak mniej gesty. zmieszac wszystko,
> przefiltrowac, odstawic koniecznie do zamrazarki i takie podawac. ja
> bym chyba mniej cukru dala. jeszcze jest crema di limoncello i
> podejrzewam, ze to jest pierwsza czesc zmieszana z mlekiem
> skondensowanym . ja w sumie jeszcze nie wiem z czym zmieszam, bo
> skorki dalej stoja w spirytusie
Ja zrobilam z pol litra, cytryn z Amalfi nie mialam, ale znalazlam inne, wielkie, z
celulitem, cukru przepisowo, no i dobrze, bo po tym rozcienczaniu to i tak malo
slodkie wyszlo ;)
Kot
--
Promocja! Format 15x20 tylko 99gr!
Zam
|