Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!pwr.wroc.pl!news.wcss.wroc.pl!news.man.
lodz.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!news
feed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!n
ews.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: Czy glutaminian sodu szkodzi?
Newsgroups: pl.misc.dieta,pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <ibui9e$89e$1@news.net.icm.edu.pl>
<2fwo0ygl7pzs.1uhtygyzxxpbg$.dlg@40tude.net>
<AltKo.679$tc7.332@newsfe17.iad>
<jxlgloboz23x$.ilqrbe0pncg$.dlg@40tude.net>
<idg41t$kue$1@inews.gazeta.pl> <z...@4...net>
<idiils$j6f$1@inews.gazeta.pl>
<6tw6d83ejor0.ir14bxsapvpq$.dlg@40tude.net>
<idkudr$qit$1@inews.gazeta.pl> <idlns6$7il$1@news.net.icm.edu.pl>
<idlrqv$da6$1@inews.gazeta.pl>
<u...@4...net>
<idnog6$p09$1@inews.gazeta.pl>
<13fjzf2d6e4rz$.hkdnnp8mv8a$.dlg@40tude.net>
<idoc1g$52j$1@inews.gazeta.pl> <idov4i$lgk$1@news.net.icm.edu.pl>
<jot1yy7jf91u$.1u0fdvhxktlvn$.dlg@40tude.net>
<idq122$i81$1@inews.gazeta.pl>
<4d008da6$0$20999$65785112@news.neostrada.pl>
<1...@4...net>
<4d00b04a$0$22815$65785112@news.neostrada.pl>
Date: Thu, 9 Dec 2010 14:04:42 +0100
Message-ID: <dcgbes9zdxtf$.c3b3a7mgyteu$.dlg@40tude.net>
X-Antivirus: avast! (VPS 101209-0, 2010-12-09), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Lines: 63
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.191.128.134
X-Trace: 1291899887 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 22806 79.191.128.134:49526
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.dieta:61971 pl.rec.kuchnia:332092
Ukryj nagłówki
Dnia Thu, 9 Dec 2010 11:32:38 +0100, Panslavista napisał(a):
> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
> news:19xaos3ko1n02.fh7e6y239si9.dlg@40tude.net...
>> Dnia Thu, 9 Dec 2010 09:04:50 +0100, Panslavista napisał(a):
>>
>>> "witek J" <j...@p...p.lodz.pl> wrote in message
>>> news:idq122$i81$1@inews.gazeta.pl...
>>>> Ikselka submitted this idea :
>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>> Dla niej gluten = białko.
>>>>>
>>>>> http://pl.wikipedia.org/wiki/Gluten
>>>>> "Gluten - mieszanina białek roślinnych: gluteniny i gliadyny. Występuje
>>>>> w
>>>>> ziarnach zbóż: pszenicy, żyta, jęczmienia i owsa."
>>>>>
>>>> Napisane jest tam, że to jedyne dwa białka? Przecież brnież, zamiast
>>>> przyznac się, że sie mylisz!
>>>>
>>>>
>>>>>
>>>>> Jeszcze? Czy już wystarczy?
>>>> Nie czytasz, tylko wstawiasz linki - nikt nie próbuje ci wmówić, że nie
>>>> ma
>>>> w mące glutenu, ale że procentowo w stosunku do innech białek roslinych
>>>> jest go zznacząco mniej.
>>>> Jestes wstanie to zapamiętać?
>>>>
>>>>> XL //tzn ona.
>>>> Witek
>>>
>>> Cienias, stawiasz tezę, później przypisujesz ją XL, bo ona licząc na
>>> pewien poziom wykształcenia interlokutora nie robi łopatologicznego
>>> wykładu
>>
>> Dokładnie.
>>
>>> ze wszystkiego (a po łebkach, bo trudno podręcznik z technologii
>>> zbiorowego
>>> żywienia zamknąć w poście czy nawet w kilku postach), lecz porusza jakiś
>>> w
>>> miarę ważny problem. A ty ze świadomością ucznia zawodówki
>>> gastronomicznej,
>>> który poznał kolejną prawdę, już dekady wcześniej objawioną innym,
>>> próbujesz
>>> walczyć jak o zbawienie swojej prostackiej duszy, nie mając nic w
>>> zanadrzu
>>> na swoją obronę. Znam takich, jeszcze niedawno jeden taki twierdził, że
>>> nikt
>>> go nie przekona, że czarne to czarne, a białe to białe. Rób tak dalej, a
>>> może i tobie trafi sie kryptka, w katedrze może nie bo z miejscem hadko,
>>> ale
>>> w Smoczej Jamie miejsc jest wiele...
>>
>> Spokojnie - on z tych, co piszą "brnież". I takie różne podobne. Mnie to
>> wystarczy :-)
>
> Z parchatych blokersów?
Czy innych takich.
|