« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-11-22 20:01:34
Temat: Dawno, dawno temu .... jak ludzie przyłapali młynarza na falszowaniu mąki poprzez
dosypywanie kredy to cała wieś spuszczała mu łomot, jego młyn szedł z
dymem, a córka na ulicę. Piętnuje te okropne czasy.
Obecnie nie ma tak dobrze, wystarczy że młynarz poda na opakowaniu
że "węglan wapnia podnosi walory odżywcze" i w ten sposób bezpiecznie
może kasować lud ciemny.
Jak jednak ktoś przypadkowo nie chce szamać kredy (w ilościach
niepodawanych na opakowaniu, ale pewne pojecie daje podana zawartość
białka 8,6g/100g podczas gdy norma dla czystej mąki to 9,4g) to doradzam
omijać szerokim łukiem produkty "Z kłoskiem" firmy Gdańskie Młyny i
Spichlerze Dr Cordesmeyer - Sp. z o.o.
--
Pozdrawiam
Adam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-11-22 20:11:54
Temat: Re: Dawno, dawno temu ..
Użytkownik "Adam Moczulski" <w...@d...pl> napisał w wiadomości
news:cntgq1$k4$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Jak jednak ktoś przypadkowo nie chce szamać kredy (w ilościach
> niepodawanych na opakowaniu, ale pewne pojecie daje podana zawartość
> białka 8,6g/100g podczas gdy norma dla czystej mąki to 9,4g) to doradzam
> omijać szerokim łukiem produkty "Z kłoskiem" firmy Gdańskie Młyny i
> Spichlerze Dr Cordesmeyer - Sp. z o.o.
Jak również mąkę z zakładów przetwórstwa zbożowo-młynarskiego z Kruszwicy...
:/
Aż poleciałam sprawdzić... Szczyt... No tego się nie spodziewałam...
Pozdrawiam, Agata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-22 20:26:05
Temat: Re: Dawno, dawno temu .. Jak jednak ktoś przypadkowo nie chce szamać kredy (w ilościach
> > niepodawanych na opakowaniu, ale pewne pojecie daje podana zawartość
> > białka 8,6g/100g podczas gdy norma dla czystej mąki to 9,4g)
Ja sprawdziłem, mam Szymanowską dają 9,2. Nie jest tak źle.
Pozdr
mal
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-23 16:01:03
Temat: Re: Dawno, dawno temu ..Adam Moczulski napisał(a):
> Jak jednak ktoś przypadkowo nie chce szamać kredy (w ilościach
> niepodawanych na opakowaniu, ale pewne pojecie daje podana zawartość
> białka 8,6g/100g podczas gdy norma dla czystej mąki to 9,4g) to doradzam
> omijać szerokim łukiem produkty "Z kłoskiem" firmy Gdańskie Młyny i
> Spichlerze Dr Cordesmeyer - Sp. z o.o.
Ha, to ja właśnie przypadkowo szmamam krede :(
Dzięki za informację- w życiu by mi nie przyszło do głowy żeby sprawdzać
zawartość mąki w mące ;) Ale teraz już jestem mądra.
Pozdrawiam
Ania I.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-25 12:26:45
Temat: Re: Dawno, dawno temu ..> Ja sprawdziłem, mam Szymanowską dają 9,2. Nie jest tak źle.
>
>
sprawdziłam Puszystą wrocławską z Lubelli - białko 10,4 g ( skoro norma to
9,4 to z czego ten procent więcej?)
pozdrawiam
yewka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |