« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-07-30 13:51:32
Temat: Domowy wyrob serow - gdzie kupic materialy?Cy ktos w kraju sprzedaje juz materialy do domowego
wyrobu serow, podobnie jak np tu:
http://www.leeners.com/cheese.html
Glownie chodzi o "startery", enzymy itd, naczynia kupie sobie sam ;-)
q
--
Skaner bębnowy, powiększenia z diapozytywów
fotorealistyczne wydruki barwne i czarno-białe.
www.skanowanie.com.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-07-30 14:03:55
Temat: Re: Domowy wyrob serow - gdzie kupic materialy?Ps. Znalazlem genialna strone:
http://biology.clc.uc.edu/Fankhauser/Cheese/Cheese.h
tml
q
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-30 14:16:31
Temat: Re: Domowy wyrob serow - gdzie kupic materialy?Wysoki Sadzie, przychodzi do mnie Fri, 30 Jul 2004 15:51:32 +0200 w imieniu
grupy trzymajacej wladze Jakub Jewuła i mowi:
> Glownie chodzi o "startery", enzymy itd, naczynia kupie sobie sam ;-)
Podpuszczkę itp. widziałem kiedyś na Słowacji w sklepach.
mucher
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-30 14:20:20
Temat: Re: Domowy wyrob serow - gdzie kupic materialy?>> Cy ktos w kraju sprzedaje juz materialy do domowego
>> wyrobu serow, podobnie jak np tu:
>> http://www.leeners.com/cheese.html
>
>> Glownie chodzi o "startery", enzymy itd, naczynia kupie sobie sam ;-)
>
> To wyrzucanie pieniedzy przez okno, "startery" sa w kazdej butelce
> kwasnej smietany :)
Ok, tyle to i ja wiem, a co z enzymami?
q
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-30 14:22:12
Temat: Re: Domowy wyrob serow - gdzie kupic materialy?Le vendredi 30 juillet 2004 ŕ 15:51:32, Jakub Jewuła a écrit :
> Cy ktos w kraju sprzedaje juz materialy do domowego
> wyrobu serow, podobnie jak np tu:
> http://www.leeners.com/cheese.html
> Glownie chodzi o "startery", enzymy itd, naczynia kupie sobie sam ;-)
To wyrzucanie pieniedzy przez okno, "startery" sa w kazdej butelce
kwasnej smietany :)
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-30 14:53:51
Temat: Re: Domowy wyrob serow - gdzie kupic materialy?
Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:9848993583>
> To wyrzucanie pieniedzy przez okno, "startery" sa w kazdej butelce
> kwasnej smietany :)
>
Wypisywanie takich rzeczy pozbawia podniecenia zainteresowanego produkcja
watku technologocznego. Wziecie jakiejs tam smietany powoduje, ze czar
starterow i innych fijołów pryska i okazuje sie, że tp prymitywne brudzenie
mleka bakteriami.
e.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-30 15:53:49
Temat: Re: Domowy wyrob serow - gdzie kupic materialy?Le vendredi 30 juillet 2004 ŕ 16:20:20, Jakub Jewuła a écrit :
>> To wyrzucanie pieniedzy przez okno, "startery" sa w kazdej butelce
>> kwasnej smietany :)
> Ok, tyle to i ja wiem, a co z enzymami?
A do czego chcesz uzywac enzymow ?
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-30 16:17:09
Temat: Re: Domowy wyrob serow - gdzie kupic materialy?>>> To wyrzucanie pieniedzy przez okno, "startery" sa w kazdej butelce
>>> kwasnej smietany :)
>
>> Ok, tyle to i ja wiem, a co z enzymami?
>
> A do czego chcesz uzywac enzymow ?
Cytat ze strony, ktora wczesniej podalem:
An enzyme rennin converts milk protein (casein) from a soluble
to an insoluble material, causing the milk to gel (forming a clean break).
q
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-30 17:39:25
Temat: Re: Domowy wyrob serow - gdzie kupic materialy?>> An enzyme rennin converts milk protein (casein) from a soluble
>> to an insoluble material, causing the milk to gel (forming a clean
>> break).
>
> Chodzi o podpuszczke, ktora jest niezbedna do wyrobu twardych (czyli
> zoltych) serow. Nie wiem gdzie sie w Polsce to kupuje, tutaj jest to
> sprzedawane w aptece (sic !)
Dzieki - ja wlasnie mam zamiar pobawic sie w robienie zoltych serkow.
Nie wiedzialem jak to "rennin" przetlumaczyc, cos mi switalo
o podpuszczce. Dzieki jeszcz raz.
q
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-30 17:43:32
Temat: Re: Domowy wyrob serow - gdzie kupic materialy?Le vendredi 30 juillet 2004 ŕ 18:17:09, Jakub Jewuła a écrit :
>>> Ok, tyle to i ja wiem, a co z enzymami?
>>
>> A do czego chcesz uzywac enzymow ?
> Cytat ze strony, ktora wczesniej podalem:
[Mala uwaga : jezeli podajesz strony obcojezyczne to podaj chociaz
male streszczenie... ja troche po angielsku czytam, ale nie tak zeby
sie przebic przez strony i strony wypelnione technicznymi, dla mnie,
zwrotami]
> An enzyme rennin converts milk protein (casein) from a soluble
> to an insoluble material, causing the milk to gel (forming a clean break).
Chodzi o podpuszczke, ktora jest niezbedna do wyrobu twardych (czyli
zoltych) serow. Nie wiem gdzie sie w Polsce to kupuje, tutaj jest to
sprzedawane w aptece (sic !)
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |