Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.gazeta.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Hafsa <h...@a...w.sygnaturce>
Newsgroups: pl.misc.dieta
Subject: Re: Dżem (MM)
Date: Wed, 01 Oct 2003 16:05:36 +0200
Organization: Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl
Lines: 57
Message-ID: <blemj4$ipn$1@inews.gazeta.pl>
References: <bkbmqg$p1s$1@inews.gazeta.pl> <bkbo0d$1j8$1@news.onet.pl>
<bke7e4$bl6$1@news2.ipartners.pl> <blbvnu$e3r$1@srv.cyf-kr.edu.pl>
<blc1ss$3v1$2@inews.gazeta.pl> <blcb3g$grm$1@news.onet.pl>
<blck4m$b9f$1@inews.gazeta.pl> <ble2s4$623$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: pi197.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1065016741 19255 217.99.227.197 (1 Oct 2003 13:59:01 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 1 Oct 2003 13:59:01 +0000 (UTC)
In-Reply-To: <ble2s4$623$1@news.onet.pl>
X-Accept-Language: pl, en-us, en
X-User: hafsa
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win 9x 4.90; PL; rv:1.4) Gecko/20030624
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.dieta:23687
Ukryj nagłówki
Użytkownik czarnyjanek napisał:
>
> jakies kompleksy???
>
Ja kompleksow nie mam, za to ty wyjatkowa zdolnosc do wysmiewania sie ze
wszystkiego, o czym sie tu pisze,napisz czasem sam cos madrego, lub po
prostu zaloz wlasna grupe na ktorje bedziesz pisal swe madrosci, ktorych
ci nie brak.
> a jak to sie ma do wiekszej zawartosci cukru?????czy jesli pozbawimy
> weglowodany błonnika to wzrosnie ilosc cukru????
> pomyśl !!!!
Wlasnie mysle-wez kilo winogron i kilo soku z nich.Gdzie bedzie wiecej
cukru?????
>
> skoro chcesz udzielać rad na temat MM powinnaś zaznajomić się chociaż z
> podstawami i przyswoić sobie minimum wiedzy.
>
> a teraz cytaty :)
> "niektóre włókna pokarmowe,
zawarte w pestkach czy skorce???
spożywane w stanie surowym,tworzą gęsty
> hydrofilowy żel osadzający się na ściankach przewodu pokarmowego.Opóźnia on
> opróżnianie jelit,tworząc rodzaj filtra ograniczającego wchłanianie
> glukozy.W rezultacie organizm otrzymuje mniej energii,unikając jednocześnie
> gwałtownego wzrostu poziomu cukru we krwi,jaki ma miejsce po posiłku.to
> zjawisko dotyczy przede wszystkim pektyn i gum."
A jak to sie ma do fruktozy zawartej w owocach ?????
Pozostalosc ciach- w koncu napisales cos logicznego-az oczom nie wierze.
I nie powoluj sie laskawie na takie sformulowania typu-szlaki ci sie
przebudowaly itd.Jesli masz cos do powiedzenia to mow, a nie kpij.I
zadna buzka tu nie pomoze.
Hafsa, ktorej blonnik wybitnie szkodzi
--
mój adres:
h...@p...onet.pl
strona domowa:
www.hafsa.republika.pl
"Ludzie zbyt łatwo wygrywają bitwę o utratę zbędnych kilogramów,
tylko po to, żeby potem przegrać wojnę o utrzymanie wagi." Robert Atkins
|