Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Fondue

Grupy

Szukaj w grupach

 

Fondue

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-09-17 12:46:31

Temat: Fondue
Od: "Jader" <j...@p...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Serio nikt nie robil fondue z polskiego sera? Mam byc pionierem, czy nie da
sie?

Jader

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-09-17 12:51:36

Temat: Re: Fondue
Od: "Jacek P" <c...@p...com> szukaj wiadomości tego autora

Ja robiłem. Weź 2-3 gatunki (ementaler koniecznie, potem może gouda,
tylżycki, jakieś ostrzejsze w smaku mogą być, albo puławski, zamojski).
Pozdrawiam

Jacek Przerwa

"Jader" <j...@p...com.pl> wrote in message
news:9o4rbk$5oa$1@sunflower.man.poznan.pl...
> Serio nikt nie robil fondue z polskiego sera? Mam byc pionierem, czy nie
da
> sie?
>
> Jader
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-17 13:39:02

Temat: Re: Fondue
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Jader <j...@p...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9o4rbk$5oa$...@s...man.poznan.pl...
> Serio nikt nie robil fondue z polskiego sera? Mam byc pionierem, czy nie
da
> sie?
>
> Jader
O ile sobie dobrze przypominam był post o polskich serach do fondue. Zaraz
poszukam.

Wklejam 1:
..ludzie z Polski z braku tych szwajcarskich tanich serów
wymyślili, że najlepsze są: ementaler, cheddar i gruyer...

agataw.

Gruyer jest wlasnie tradycyjnym serem foundue'owym, ale tani to on nie jest.
Ja przyznam sie kupuje gotowy ser do fondue, razem z wszystkimi dodatkami
(takie torebki z metalizowanej folii, porcja na 4 osoby, cena kilkanascie
zl.)., ktory jest na prawde dobry.
Agata Solon, naturalna

wklejam 2:
50 dag sera grojer i 50 dag cheddar
2 szklanki białego wina
kieliszek wytrawnej wiśniówki
łyżka mąki ziemniaczanej, gałka, czosnek, sol, pieprz.

ser będziemy starty rozpuszczać w gorącym winie 9
mieszając)Jak rozpuszczą się dodamy wiśniówkę z mąką.
doprawimy.
Agata W.

wklejam 3:
Kilka naglowkow widzialam na http://www.kuchnia.3miasto.pl/ w dziale
"Nabial" i "Desery", niestety nie czytalam, wiec nie wiem co i jak, ale
mozesz sprawdzic.

Zycze powodzenia w poszukiwaniach :)

Bozenka

Tyle znalazłam
Wkn





› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-17 17:32:05

Temat: Re: Fondue
Od: "Kaliope" <k...@p...krakow.pl> szukaj wiadomości tego autora




Użytkownik "Jader" <j...@p...com.pl> napisał w wiadomości
news:9o4rbk$5oa$1@sunflower.man.poznan.pl...
> Serio nikt nie robil fondue z polskiego sera? Mam byc pionierem, czy nie
da
> sie?
>
> Jader
>
Hejka;-))))

Ostatnio robilam i dodawalam ementalski (podobno do ementalera, ale cena
zdecydowanie przystepniejsza), goude i gruyer (w carrefourze nie byl bardzo
drogi) ;-)))) Pani w sklepie wymieniala jeszcze inne sery, ktore sie nadaja,
ale nie zapamietalam... Moze zapytaj w jakims supermarkecia na stoisku z
serami, ja sie pytalam i kobietka byla bardzo kompetentna;-)

Pozdrawiam,

Kaliope

--
Barbara Łączna
k...@p...krakow.pl
ICQ 73558372

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Forma do muffin
RE: Jakie mieliscie ciasto?
Jakie mieliscie ciasto?
Pierogi z grzybami
lodowka Ardo

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »