« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2007-01-02 13:03:12
Temat: Re: Fondue nie wyszłoUżytkownik "Arsen99" <a...@g...pl> napisał w wiadomości
news:1167567036.164355.304350@42g2000cwt.googlegroup
s.com...
Witam
Wczoraj chciałem zrobić po raz pierwszy fondue serowe, takie
najprostsze na sam początek.
W tym celu kupiłem 300g emelentalera. Nasmarowałem garnek czosnkiem i
wlałem wino, podgrzało się troszkę. Nie miałem tarki wiec ser...
Przede wszystkim nie cały ser na raz do kociołka, lecz po trochu. Jak jedna
porcja się roztopi dodajesz następną. Mąkę ewentualnie na sam koniec, i
tylko wtedy gdy za dużo wina pływa na powierzchni. Ser zacznij dodawać jak
na ściankach pojawiają się pęcherzyki powietrza (w winie).
--
Pozdrawiam
.Rafał
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |