Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia OT gofrownica

Grupy

Szukaj w grupach

 

OT gofrownica

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 4


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-12-30 16:01:28

Temat: OT gofrownica
Od: <@neostrada.pl> szukaj wiadomości tego autora

witam
zdaje mi się, że to kiedyś na tej grupie wyczytałam, że dobre gofry wyjdą
tylko wtedy jeśli gofrownica ma wiecej niz 1000 wat. czy ktoś takową ma i
może polecic konkretny typ i model? mam już w domu dwie, które pieką
zakalcowate placki i tym razem chciałabym kupić cos naprawde dobrego. na
allegro znalazłam, jedną w dość rozsądnej cenie, 1300 wat, firmy Dezal-ma
ktoś taką i może ją polecic?
K


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-12-30 19:17:13

Temat: Re: OT gofrownica
Od: "<.:.>kriss<.:.>" <r...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> witam
> zdaje mi się, że to kiedyś na tej grupie wyczytałam, że dobre gofry wyjdą
> tylko wtedy jeśli gofrownica ma wiecej niz 1000 wat. czy ktoś takową ma i
> może polecic konkretny typ i model? mam już w domu dwie, które pieką
> zakalcowate placki i tym razem chciałabym kupić cos naprawde dobrego. na
> allegro znalazłam, jedną w dość rozsądnej cenie, 1300 wat, firmy Dezal-ma
> ktoś taką i może ją polecic?
> K

ja mam 800 i wychodza mi super gofry ale i przepis mam szczegolny :)

Składniki:
Najważniejsze dobra, mocna gofrownica. Większość smakoszy gofrów kupuje
gofrownice o małej mocy, stąd też wychodzą naleśniki.

Składniki:
- 0,5 kg mąki,
- 2 jajka,
- 1/2 szklanki cukru (lub mniej, będą słodkie),
- 1/3 kostki margaryny do pieczenia (wrażliwi mogą dodać masło),
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- woda.

Jak przyrządzić?
Zaczynamy od stopienia margaryny i zostawiamy do ostygnięcia. W tym czasie
do wysokiego naczynia wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, żółtka, cukier.
Dodajemy 1-2 szklanki wody ( zwykłą, zimną, można dodać mineralną, nawet
gazowaną). Dodajemy zimną margarynę. Miksujemy. Wody należy dodać tyle aby
ciasto było jak gęsta śmietana. Na końcu dodajemy ubite białka i już bardzo
delikatnie mieszamy łyżką. Rozgrzewamy gofrownicę a ciasto w tym czasie
oddycha. Po jakiś 3-5 min. smaruję gofrownicę pędzelkiem zmoczonym w oleju,
nie będzie się lepić. Wiem, że gofrownica jest z teflonu, ale te pierwsze są
juz lepsze. Ciasto wylewam małą chochelką na całą foremkę.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-12-30 22:03:17

Temat: Re: OT gofrownica
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


<@neostrada.pl> wrote in message news:en62m7$qs$1@nemesis.news.tpi.pl...
> witam
> zdaje mi się, że to kiedyś na tej grupie wyczytałam, że dobre gofry wyjdą
> tylko wtedy jeśli gofrownica ma wiecej niz 1000 wat. czy ktoś takową ma i
> może polecic konkretny typ i model? mam już w domu dwie, które pieką
> zakalcowate placki i tym razem chciałabym kupić cos naprawde dobrego. na
> allegro znalazłam, jedną w dość rozsądnej cenie, 1300 wat, firmy Dezal-ma
> ktoś taką i może ją polecic?
> K

Na grupe rzuciłem trochę przepisów, zwykle po poł godzinie są kłapciuchowate
jak uszy Urbana...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-12-31 17:27:09

Temat: Re: OT gofrownica
Od: Rafal Qbiak <r...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

@neostrada.pl wrote:
na allegro znalazłam, jedną w dość rozsądnej cenie,
> 1300 wat, firmy Dezal-ma
> ktoś taką i może ją polecic?

hmm ja kupilem tak wlasnie gofrownice i jestem zadowolony.
nie wiem jak inne ale jest jeden myk jesli chodzi o gofry:
gofry zaraz po wyjeciu laduja w piekarniku na raszkach do odparowania :)
jakies 0,5 minuty (mniej wiecej zalanie nowej porcji) => wychodza super
chrupkie :)
Dosiego Roku
Ralf

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ryz "dmuchany"
Do czego advokat?
Murzynek
Pijany Izydor - wątpliwości
Galaretki...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »