Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Fondue - sosiki

Grupy

Szukaj w grupach

 

Fondue - sosiki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-02-04 13:45:02

Temat: Fondue - sosiki
Od: "Fiona" <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Klaniam!

Dzisiaj mam zostac ochrzczone naczynko do fondue :D
Kupilam piekny kawalek wolowego i....

Kiedys gdzies do fondue zostal mi podany sosik szafranowy i miodowy.

Miodowy byl na ketchupie, na pewno.

Czy ktos z was pokusilby sie o podanie mi przepisu na te dwa sosiki (z
proporcjami)?

Bo od sukcesu kulinarnego dzieli mnie tylko .... dobry sosik :D

Zapodajcie cos na liste, wszak przed zoladek do Shrekowego serca...

Tylko: csiiiiiiiiiiiii!!!!!
Tajemnica! :D

Pozdrowki
Fiona

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-02-04 14:17:22

Temat: Re: Fondue - sosiki
Od: "jot.be" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



> Dzisiaj mam zostac ochrzczone naczynko do fondue :D
> Kupilam piekny kawalek wolowego i....

Może niedokładnie o to pytasz ale....

Ten piękny kawałek wołowego to imho MUSI być polędwica.
Inaczej porażka pewna.

Co do sosów ja robię takie:
1) majonez,śmietana,zielsko(szczypiorek,koperek etc)
2) majonez,śmietana,curry
3) majonez,śmietana,czosnek
4) cumberland (galaretka z czerwonej porzeczki+skórka pomarańczowa)
5) jakiś hot spicy (ale to już ze słoiczka najczęściej)

Pozdr


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-04 14:33:54

Temat: Re: Fondue - sosiki
Od: "dorka" <d...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Fiona" <k...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:5bdd.0000068b.4020f75d@newsgate.onet.pl...

> Kiedys gdzies do fondue zostal mi podany sosik szafranowy i miodowy.
>
> Miodowy byl na ketchupie, na pewno.

Ostry, czy lagodny w smaku?

Dorota

> Pozdrowki
> Fiona



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-04 15:12:14

Temat: Re: Fondue - sosiki
Od: "Fiona" <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> > Miodowy byl na ketchupie, na pewno.
>
> Ostry, czy lagodny w smaku?

Nie pamietam :((

Niech bedzie jakikolwiek ;)

Pzdr
F.


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-04 15:16:00

Temat: Re: Fondue - sosiki
Od: "Fiona" <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Może niedokładnie o to pytasz ale....
>
> Ten piękny kawałek wołowego to imho MUSI być polędwica.
> Inaczej porażka pewna.

Ups!
bylo jasniutkie i podłuzne.
o przekroju bulki paryskiej.
ale czy to poledwica? :-/
jak to rozpoznac?
Poradz, bo sie zblaznie :((

W razie co zmiele i zrobie spaghetti czy cos, cokolwiek :D

A za przepisiki wielkie dzieks!!!
zaraz wydrukuje :)

Jutro dam znac czy zulismy gume na obiad, czy jedlismy z apetytem poledwice
F.


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-04 15:40:57

Temat: Re: Fondue - sosiki
Od: "jot.be" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


> > Ten piękny kawałek wołowego to imho MUSI być polędwica.
> > Inaczej porażka pewna.
>
> Ups!
> bylo jasniutkie i podłuzne.
> o przekroju bulki paryskiej.
> ale czy to poledwica? :-/

Jak podłużne i o przekroju bułki paryskiej to masz pewne szanse.....
ale to jaśniutkie to już powód do lekkiego niepokoju

Najłatwiej to poznać po cenie........

Pozdr
jot.be
(katujący garnek do fondue od bodaj 7 lat)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-04 15:59:06

Temat: Re: Fondue - sosiki
Od: "Fiona" <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Jak podłużne i o przekroju bułki paryskiej to masz pewne szanse.....
> ale to jaśniutkie to już powód do lekkiego niepokoju

To bylo wolowe, na pewno; poznalam po wlokienkach.

A co ten kawalek jest jeszcze podejrzany?

> (katujący garnek do fondue od bodaj 7 lat)
Dam znac jak mi dzis wyszla premiera
:O

Juz sie boje!

F.

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-04 16:11:34

Temat: Re: Fondue - sosiki
Od: "Fela" <F...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Fiona" <k...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości
> Jutro dam znac czy zulismy gume na obiad, czy jedlismy z apetytem
poledwice
Z polędwicy też można zrobić podeszwę. Wystarczy tylko źle ją potraktować.
Fela

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-04 16:39:21

Temat: Re: Fondue - sosiki
Od: "Fiona" <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Z polędwicy też można zrobić podeszwę. Wystarczy tylko źle ją potraktować.

Yezooo, nie straszcie!
Pomocy!!!
To co mam zrobic? :O
F.


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-04 16:43:55

Temat: Re: Fondue - sosiki
Od: Ti`Ana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 4 Feb 2004 17:39:21 +0100, Waćpanna lub Waćpan *Fiona*, w wiadomości
news:<5bdd.0000077d.40212038@newsgate.onet.pl> zawarł, co następuje:

>> Z polędwicy też można zrobić podeszwę. Wystarczy tylko źle ją potraktować.
>
> Yezooo, nie straszcie!
> Pomocy!!!
> To co mam zrobic? :O

na spokojnie królewno to, co zamierzałaś
najwyżej następnym razem wyjdzie lepiej :)
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=39040

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Pytanie?
Jak załozyć związki zawodowe w hiperamrkecie ?
schab z owocami
ciekawy przepis na kurczaka
Wirtualne apetyty

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »