« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-02-04 13:45:02
Temat: Fondue - sosikiKlaniam!
Dzisiaj mam zostac ochrzczone naczynko do fondue :D
Kupilam piekny kawalek wolowego i....
Kiedys gdzies do fondue zostal mi podany sosik szafranowy i miodowy.
Miodowy byl na ketchupie, na pewno.
Czy ktos z was pokusilby sie o podanie mi przepisu na te dwa sosiki (z
proporcjami)?
Bo od sukcesu kulinarnego dzieli mnie tylko .... dobry sosik :D
Zapodajcie cos na liste, wszak przed zoladek do Shrekowego serca...
Tylko: csiiiiiiiiiiiii!!!!!
Tajemnica! :D
Pozdrowki
Fiona
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-02-04 14:17:22
Temat: Re: Fondue - sosiki
> Dzisiaj mam zostac ochrzczone naczynko do fondue :D
> Kupilam piekny kawalek wolowego i....
Może niedokładnie o to pytasz ale....
Ten piękny kawałek wołowego to imho MUSI być polędwica.
Inaczej porażka pewna.
Co do sosów ja robię takie:
1) majonez,śmietana,zielsko(szczypiorek,koperek etc)
2) majonez,śmietana,curry
3) majonez,śmietana,czosnek
4) cumberland (galaretka z czerwonej porzeczki+skórka pomarańczowa)
5) jakiś hot spicy (ale to już ze słoiczka najczęściej)
Pozdr
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-04 14:33:54
Temat: Re: Fondue - sosiki
Użytkownik "Fiona" <k...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:5bdd.0000068b.4020f75d@newsgate.onet.pl...
> Kiedys gdzies do fondue zostal mi podany sosik szafranowy i miodowy.
>
> Miodowy byl na ketchupie, na pewno.
Ostry, czy lagodny w smaku?
Dorota
> Pozdrowki
> Fiona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-04 15:12:14
Temat: Re: Fondue - sosiki> > Miodowy byl na ketchupie, na pewno.
>
> Ostry, czy lagodny w smaku?
Nie pamietam :((
Niech bedzie jakikolwiek ;)
Pzdr
F.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-04 15:16:00
Temat: Re: Fondue - sosiki> Może niedokładnie o to pytasz ale....
>
> Ten piękny kawałek wołowego to imho MUSI być polędwica.
> Inaczej porażka pewna.
Ups!
bylo jasniutkie i podłuzne.
o przekroju bulki paryskiej.
ale czy to poledwica? :-/
jak to rozpoznac?
Poradz, bo sie zblaznie :((
W razie co zmiele i zrobie spaghetti czy cos, cokolwiek :D
A za przepisiki wielkie dzieks!!!
zaraz wydrukuje :)
Jutro dam znac czy zulismy gume na obiad, czy jedlismy z apetytem poledwice
F.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-04 15:40:57
Temat: Re: Fondue - sosiki
> > Ten piękny kawałek wołowego to imho MUSI być polędwica.
> > Inaczej porażka pewna.
>
> Ups!
> bylo jasniutkie i podłuzne.
> o przekroju bulki paryskiej.
> ale czy to poledwica? :-/
Jak podłużne i o przekroju bułki paryskiej to masz pewne szanse.....
ale to jaśniutkie to już powód do lekkiego niepokoju
Najłatwiej to poznać po cenie........
Pozdr
jot.be
(katujący garnek do fondue od bodaj 7 lat)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-04 15:59:06
Temat: Re: Fondue - sosiki> Jak podłużne i o przekroju bułki paryskiej to masz pewne szanse.....
> ale to jaśniutkie to już powód do lekkiego niepokoju
To bylo wolowe, na pewno; poznalam po wlokienkach.
A co ten kawalek jest jeszcze podejrzany?
> (katujący garnek do fondue od bodaj 7 lat)
Dam znac jak mi dzis wyszla premiera
:O
Juz sie boje!
F.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-04 16:11:34
Temat: Re: Fondue - sosiki
Użytkownik "Fiona" <k...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości
> Jutro dam znac czy zulismy gume na obiad, czy jedlismy z apetytem
poledwice
Z polędwicy też można zrobić podeszwę. Wystarczy tylko źle ją potraktować.
Fela
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-04 16:39:21
Temat: Re: Fondue - sosiki> Z polędwicy też można zrobić podeszwę. Wystarczy tylko źle ją potraktować.
Yezooo, nie straszcie!
Pomocy!!!
To co mam zrobic? :O
F.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-04 16:43:55
Temat: Re: Fondue - sosikiDnia 4 Feb 2004 17:39:21 +0100, Waćpanna lub Waćpan *Fiona*, w wiadomości
news:<5bdd.0000077d.40212038@newsgate.onet.pl> zawarł, co następuje:
>> Z polędwicy też można zrobić podeszwę. Wystarczy tylko źle ją potraktować.
>
> Yezooo, nie straszcie!
> Pomocy!!!
> To co mam zrobic? :O
na spokojnie królewno to, co zamierzałaś
najwyżej następnym razem wyjdzie lepiej :)
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=39040
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |