« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2011-06-03 16:36:30
Temat: Fyrsztyk tatarskiCzy ktos z Panstwa spotkal sie z przepisem na ten specjal kuchni tatarskiej?
Moze ktos podzieli sie sprawdzonym przepisem na fyrsztyk
pozdrawiam
IDa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2011-06-03 20:12:08
Temat: Re: Fyrsztyk tatarskiDnia Fri, 3 Jun 2011 18:36:30 +0200, izazak napisał(a):
> Czy ktos z Panstwa spotkal sie z przepisem na ten specjal kuchni tatarskiej?
> Moze ktos podzieli sie sprawdzonym przepisem na fyrsztyk
>
Trzeba napisać list do pani Marii Radeckiej z Sokółki - tyle dało się
wyguglać :-)
--
XL
Cóż za poeta z ciebie? Sypiesz tylko piach na kartę
w ten atramentu nadmiar, jak dźwięk słów nietrwały.
Krwią pisz! To inkaust najwłaściwszy dla słów niezatartych.
Czas je zamieni w blizny - hymn Polaków Małych.
by XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2011-06-03 22:48:48
Temat: Re: Fyrsztyk tatarskiDnia Fri, 3 Jun 2011 18:36:30 +0200, izazak napisał(a):
> Czy ktos z Panstwa spotkal sie z przepisem na ten specjal kuchni tatarskiej?
> Moze ktos podzieli sie sprawdzonym przepisem na fyrsztyk
>
A to nie jest przypadkiem to samo co czebureki?
Pozdrawiam,
M.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2011-06-04 08:52:22
Temat: Re: Fyrsztyk tatarskiDnia Sat, 4 Jun 2011 00:48:48 +0200, Fragile napisał(a):
> Dnia Fri, 3 Jun 2011 18:36:30 +0200, izazak napisał(a):
>
>> Czy ktos z Panstwa spotkal sie z przepisem na ten specjal kuchni tatarskiej?
>> Moze ktos podzieli sie sprawdzonym przepisem na fyrsztyk
>>
> A to nie jest przypadkiem to samo co czebureki?
>
Nie. Obie te potrawy zawsze wymieniane są niezależnie.
--
XL
Cóż za poeta z ciebie? Sypiesz tylko piach na kartę
w ten atramentu nadmiar, jak dźwięk słów nietrwały.
Krwią pisz! To inkaust najwłaściwszy dla słów niezatartych.
Czas je zamieni w blizny - hymn Polaków Małych.
by XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2011-06-04 12:03:53
Temat: Re: Fyrsztyk tatarskiDnia Sat, 4 Jun 2011 10:52:22 +0200, Ikselka napisał(a):
> Dnia Sat, 4 Jun 2011 00:48:48 +0200, Fragile napisał(a):
>
>> Dnia Fri, 3 Jun 2011 18:36:30 +0200, izazak napisał(a):
>>
>>> Czy ktos z Panstwa spotkal sie z przepisem na ten specjal kuchni tatarskiej?
>>> Moze ktos podzieli sie sprawdzonym przepisem na fyrsztyk
>>>
>> A to nie jest przypadkiem to samo co czebureki?
>>
>
> Nie. Obie te potrawy zawsze wymieniane są niezależnie.
>
Dlaczego pytam - poniewaz "fyrsztyk" jest nazwa rodzinna (nadal ja tej
potrawie ojciec p.Radeckiej), jednak sama potrawa jest _tradycyjnym_ daniem
tatarskim, znanym od wielu, wielu lat, jak mowi sama p.Radecka. Skoro jest
to potrawa tradycyjna (tylko o zmienionej nazwie) przepis powinien byc w
internecie :) I pomyslalam, ze skoro "(...) Głównymi składnikami Fyrsztyka
jest cielęcina lub wołowina, cebula oraz ser żółty.(...)", to skladniki te
jak najbardziej pasuja do tradycyjnego dania, jakim sa czebureki :) Ale byc
moze to zupelnie inna potrawa, nie wiem.
Pozdrawiam,
M.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2011-06-06 17:02:45
Temat: Re: Fyrsztyk tatarski
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości >
> Trzeba napisać list do pani Marii Radeckiej z Sokółki - tyle dało się
> wyguglać :-)
Coz, Pani Radecka zapewne rodowego przepisu nie zdradzi:-) Mialam nadzieje,
ze ktos z grupowiczow jadl i z grubsza rozszyfrowal:-)
pozdrawiam
IDa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |