« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-07-13 07:27:17
Temat: Re: GołąbkiBardzo smakowal mi farsz w golabkach w "Chlopskim Jadle" w Glogoczowie a
byla to kasza perlowa z miesem + sos grzybowy, a nie tradycyjny
pomidorowy.
Moje golabki "inaczej" to farsz mieso+ryz w papryce pieczone w
piekarniku ... ale moze to juz nie golabki ;)
Pozdrawiam :))
M.
Kaliope wrote:
>
> Witajcie;-)))
>
> Szukam ciekawych pomyslow na golabki, byl kiedys obszerny watek poswiecony
> sosom do golabkow, a farszom jakos mniej, no chyba ze przeoczylam;-)))
> Czekam na jakies pomysly, weekend sie zbliza i moge sie zabawic w robienie
> gory golabkow (a mamy z mezem fiola na ich punkcie, wiec bedzie to wiegachna
> gora)...
>
> Pozdrawiam serdecznie,
>
> Kaliope
>
> --
> Barbara Łączna
> k...@p...krakow.pl
> ICQ 73558372
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-07-13 08:25:16
Temat: Re: Gołąbki
Użytkownik "Magda Rzepka" <m...@i...zabrze.pl> napisał w wiadomości
news:3B4EA2D5.A0C103C1@itam.zabrze.pl...
: Bardzo smakowal mi farsz w golabkach w "Chlopskim Jadle" w Glogoczowie a
: byla to kasza perlowa z miesem + sos grzybowy, a nie tradycyjny
: pomidorowy.
: Moje golabki "inaczej" to farsz mieso+ryz w papryce pieczone w
: piekarniku ... ale moze to juz nie golabki ;)
Probowalam juz takie cudo, ale moje papryczki pieczone w brytfance byly ciut
przyschniete. Nie wiem w czym blad? Czy zapiekac w folii czy w brytfance? A moze
za dlugo pieklam?
pozdr. Wilma
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-13 08:35:21
Temat: Re: Gołąbki
"{Wilma}" <w...@o...pl> wrote in message
news:9imbce$gsn$1@galaxy.uci.agh.edu.pl...
>
> Użytkownik "Magda Rzepka" <m...@i...zabrze.pl> napisał w wiadomości
> news:3B4EA2D5.A0C103C1@itam.zabrze.pl...
> : Bardzo smakowal mi farsz w golabkach w "Chlopskim Jadle" w Glogoczowie a
> : byla to kasza perlowa z miesem + sos grzybowy, a nie tradycyjny
> : pomidorowy.
> : Moje golabki "inaczej" to farsz mieso+ryz w papryce pieczone w
> : piekarniku ... ale moze to juz nie golabki ;)
>
> Probowalam juz takie cudo, ale moje papryczki pieczone w brytfance byly
ciut
> przyschniete. Nie wiem w czym blad? Czy zapiekac w folii czy w brytfance?
A moze
> za dlugo pieklam?
>
> pozdr. Wilma
>
Najlepiej takie golabki w papryce gotowac w wodzie, wtedy napewno nie beda
przyschniete :-) Tylko trzeba je zalac tak do 3/4 wysokosci papryk. Takie
wlasnie tez kiedys jadlam i byly pycha!
pozdrawiam
Lisa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-13 12:11:41
Temat: Re: GołąbkiLisa napisala:
> Najlepiej takie golabki w papryce gotowac w wodzie, wtedy napewno nie beda
> przyschniete :-) Tylko trzeba je zalac tak do 3/4 wysokosci papryk. Takie
> wlasnie tez kiedys jadlam i byly pycha!
Smażone w głębokim oleju też są świetne.
Krycha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-13 12:20:03
Temat: Re: Gołąbki
{Wilma} wrote:
>
> Probowalam juz takie cudo, ale moje papryczki pieczone w brytfance byly ciut
> przyschniete. Nie wiem w czym blad? Czy zapiekac w folii czy w brytfance? A moze
> za dlugo pieklam?
Ja zawsze na dno naczynia zaroodpornego wlewam ciut rosolu i w czasie
pieczenia uzupelniam. Moze przez to papryka jest tak rozkosznie
upieczona :)
M.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |