« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-02-07 06:49:02
Temat: Re: Gołąbkiturecky napisał:
> Z gołąbkami jak z bigosem, co rodzina to przepis.
(...)
Święta prawda.
> układasz ciasno w garnku, zalewasz bulionem na
> bazie wody z obgotowywania kapusty i gotujesz 45-60 min.
Nie bulionem, ale sosem pomidorowym. Nie cierpię gołąbków "w rosole";
dla mnie _musi_ być gęsty sos pomidorowy.
> Ja bardzo lubię gołąbki obsmażone wcześniej w sosie wlasnym; choć najbardziej
> popularne są z dodanym koncentratem pomidorowym
No właśnie :-)
--
Pozdrawiam
PWZ
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-02-07 07:12:53
Temat: Re: Gołąbki
Użytkownik "czeremcha " <c...@g...SKASUJ-TO.pl> napisał w
wiadomości news:ds8ja4$cp6$1@inews.gazeta.pl...
> Ewa (siostra Ani) N. <n...@y...com> napisał(a):
>
> > Czym jest owo duda ?
>
> Owo duda to dostawca mięsa i producent wyrobów mięsnych. Duża firma - w
> Polsce chyba wszędzie dociera.
>
> Ania
>
Powinno być Duda ale takich producentów jest kilku..
poza tym te paczkowane mielone jest tak chemiczne ze lepiej omijac z daleka
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2006-02-07 07:17:39
Temat: Re: Gołąbki
Użytkownik "turecky " <t...@g...SKASUJ-TO.pl> napisał w wiadomości
news:ds8aou$ss7$1@inews.gazeta.pl...
> Ustek <u...@o...pl> napisał(a):
>
> > Witam. Podałby mi ktoś jakiś sprawdzony przepis na Gołąbki. Z góry
dzieki za
> > odpowiedzi.
> > Pzdr
> > Ustim
>
> Z gołąbkami jak z bigosem, co rodzina to przepis. Jak napiszę, jak ja
lubie,
Już samo zastosowanie róznych rodzajów kapusty powoduje rózne smaki..
polecam gołąbki zawijane w kapuste włoską..
bardzo delikatne to mozna i w pekinke zawinac...a latem jak sie ma
dostęp do liścia winogronowego to mozna zrobic gołabki w takich liściach
ciekawy efekt jest jak sie dysponuje kiszonymi liśćmi kapusty..kto sam kisi
to czasem robi sobie takie liście...
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2006-02-07 08:52:15
Temat: Re: Gołąbki
Użytkownik "Marek W."
<U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU
.UplU> napisał w
wiadomości news:ds9ha3$of2$1@news.lublin.pl...
>
> Użytkownik "czeremcha " <c...@g...SKASUJ-TO.pl> napisał w
> wiadomości news:ds8ja4$cp6$1@inews.gazeta.pl...
>> Ewa (siostra Ani) N. <n...@y...com> napisał(a):
>>
>> > Czym jest owo duda ?
>>
>> Owo duda to dostawca mięsa i producent wyrobów mięsnych. Duża firma - w
>> Polsce chyba wszędzie dociera.
>>
>> Ania
>>
>
> Powinno być Duda ale takich producentów jest kilku..
>
> poza tym te paczkowane mielone jest tak chemiczne ze lepiej omijac z
> daleka
dlatego używam w ostateczności
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2006-02-07 08:55:46
Temat: Re: Gołąbki
-- Użytkownik "Marek W."
<U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU
.UplU> napisał w
wiadomości news:ds9hj1$oqc$1@news.lublin.pl...
>
> Użytkownik "turecky " <t...@g...SKASUJ-TO.pl> napisał w wiadomości
> news:ds8aou$ss7$1@inews.gazeta.pl...
>> Ustek <u...@o...pl> napisał(a):
>>
>> > Witam. Podałby mi ktoś jakiś sprawdzony przepis na Gołąbki. Z góry
> dzieki za
>> > odpowiedzi.
>> > Pzdr
>> > Ustim
>>
>> Z gołąbkami jak z bigosem, co rodzina to przepis. Jak napiszę, jak ja
> lubie,
>
>
> Już samo zastosowanie róznych rodzajów kapusty powoduje rózne smaki..
>
> polecam gołąbki zawijane w kapuste włoską..
>
> bardzo delikatne to mozna i w pekinke zawinac...a latem jak sie ma
> dostęp do liścia winogronowego to mozna zrobic gołabki w takich liściach
>
> ciekawy efekt jest jak sie dysponuje kiszonymi liśćmi kapusty..kto sam
> kisi
> to czasem robi sobie takie liście...
dlatego ja gotując lub zasmażając przekładam kiszoną kapustą.
kiedyś moja babcia kisiła kapustę z w główkach
ale tego smaku i tak nie podrobimy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2006-02-07 08:56:45
Temat: Re: Gołąbki
Użytkownik "PilArt" <pilartUSUŃ@op.pl> napisał w wiadomości
news:ds9n67$m16$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> >> > Czym jest owo duda ?
> >>
> >> Owo duda to dostawca mięsa i producent wyrobów mięsnych. Duża firma - w
> >> Polsce chyba wszędzie dociera.
> >>
> >> Ania
> >>
> >
> > Powinno być Duda ale takich producentów jest kilku..
> >
> > poza tym te paczkowane mielone jest tak chemiczne ze lepiej omijac z
> > daleka
> dlatego używam w ostateczności
>
>
To nie masz w okolicy sklepu gdzie miela na twoich oczach z dowolnie
wybranego kawałka??
M:)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2006-02-07 09:18:50
Temat: Re: GołąbkiWitam.
Dzięki wielkie za przepisy! Jesteście fajną grupą! Pozdrawiam.
Ustek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2006-02-07 10:01:58
Temat: Re: Gołąbki south beach
> Witam. Podałby mi ktoś jakiś sprawdzony przepis na Gołąbki.
Cześć
No oczywiście nikt tego nie wymyślił siedząc na południowej plaży tylko na
mazowszu of course (czyli modyfikacja własna dla odchudzających się a nie
mogących zrezygnować z dużej ilości pysznego jedzenia). Dodaję po prostu
zamiast ryżu soczewicę - samo białko (prawie). Soczewicy objętościowo trochę
więcej niż 1/3. Połowę soczewicy mielę po ugotowaniu. Reszta cyklu
produkcyjnego - jak u innych kochanych grupowiczów czyli freestyle.
Buziaki Alt
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2006-02-07 10:03:14
Temat: Re: GołąbkiEwa (siostra Ani) N. <n...@y...com> napisał(a):
> Slicznie dziekuje za wyjasnienie.
>
> ps. swoja droga, polszczyzna mi uciika...
> ....najwyrazniej ;)
Eeee tam, nic ci nie ucieka! To nie polszczyzna, a chwilowe polskie realia.
Chwilowe - bo dziś Duda jest, a jutro może go nie być, bo ktoś go wykupi
albo sami się sprzedadzą na przykład. A gołąbki są wieczne!
Ania - z babcinym przepisem na gołąbki - w głowie
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2006-02-07 10:06:16
Temat: Re: Gołąbki
Użytkownik "Marek W."
<U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU
.UplU> napisał w
wiadomości news:ds9ncq$uec$1@news.lublin.pl...
>
> Użytkownik "PilArt" <pilartUSUŃ@op.pl> napisał w wiadomości
> news:ds9n67$m16$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>
>> >> > Czym jest owo duda ?
>> >>
>> >> Owo duda to dostawca mięsa i producent wyrobów mięsnych. Duża firma -
>> >> w
>> >> Polsce chyba wszędzie dociera.
>> >>
>> >> Ania
>> >>
>> >
>> > Powinno być Duda ale takich producentów jest kilku..
>> >
>> > poza tym te paczkowane mielone jest tak chemiczne ze lepiej omijac z
>> > daleka
>> dlatego używam w ostateczności
>>
>>
>
> To nie masz w okolicy sklepu gdzie miela na twoich oczach z dowolnie
> wybranego kawałka??
ależ mam aczkolwiek...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |