« poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2006-02-07 11:42:34
Temat: Re: GołąbkiPilArt wrote:
(...)
> dlatego ja gotując lub zasmażając przekładam kiszoną kapustą.
> kiedyś moja babcia kisiła kapustę z w główkach
> ale tego smaku i tak nie podrobimy
To przekładanie kiszoną kapustą muszę wypróbować. Taką zwykła, ze
sklepu?
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2006-02-07 11:44:58
Temat: Re: Gołąbki
Użytkownik "Krystyna Chiger" <k...@p...pl> napisał w wiadomości
news:43e887aa$1@news.home.net.pl...
> PilArt wrote:
> (...)
> > dlatego ja gotując lub zasmażając przekładam kiszoną kapustą.
> > kiedyś moja babcia kisiła kapustę z w główkach
> > ale tego smaku i tak nie podrobimy
>
> To przekładanie kiszoną kapustą muszę wypróbować. Taką zwykła, ze
> sklepu?
>
Owszem..ale pod warunkiem że jest ona KISZONA..a nie zalana octem
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
23. Data: 2006-02-07 11:59:58
Temat: Re: GołąbkiMarek W. napisał(a):
> To nie masz w okolicy sklepu gdzie miela na twoich oczach z dowolnie
> wybranego kawałka??
I formuja i przyprawiaja i przyrzadzaja i nawet kurde zjadaja... A potem
opisowo opowiadaja jakie pyszne bylo ;))
:)
--
pozdrrrrowienia i... do zobaczenia na szlaku :)
zbigi [@:zbiegusek na wirtualnej polsce w domenie pl]
Bestyja, Sikorka, Jasiek w worku, Dudek na strychu i inne ;)
Nowy Janów - jeszcze blizej najwiekszej dziury w Europie ;)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
24. Data: 2006-02-07 12:28:37
Temat: Re: Gołąbki
Użytkownik "zbigi" <z...@s...motocykle.org> napisał w wiadomości
news:dsa24f$jrf$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Marek W. napisał(a):
>
> > To nie masz w okolicy sklepu gdzie miela na twoich oczach z dowolnie
> > wybranego kawałka??
>
> I formuja i przyprawiaja i przyrzadzaja i nawet kurde zjadaja... A potem
> opisowo opowiadaja jakie pyszne bylo ;))
> :)
> --
eeeee to była by knajpa jaka...
a miałem na mysli zwykły sklepik gdzie mieso jest swierze
i na życzenie mielone lub traktowane stekownicą poprostu
w moim mieście jest nawet jedna ulica z takimi sklepami..
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
25. Data: 2006-02-07 12:42:21
Temat: Re: GołąbkiPiotr Zawadzki napisal(a):
>> układasz ciasno w garnku, zalewasz bulionem na
>> bazie wody z obgotowywania kapusty i gotujesz 45-60 min.
>
> Nie bulionem, ale sosem pomidorowym. Nie cierpię gołąbków "w rosole";
> dla mnie _musi_ być gęsty sos pomidorowy.
Jakim pomidorowym? Jakim pomidorowym?
Nie cierpię gołąbków z pomidorowym :P
Do gołąbków tylko i wyłącznie grzybowy ;))
Ania
--
******e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *******gg:1737648*******
*************************www.madej.master.pl ************************
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone możliwości
regeneracyjne."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
26. Data: 2006-02-07 13:07:22
Temat: Re: Gołąbki
>
> Jakim pomidorowym? Jakim pomidorowym?
> Nie cierpię gołąbków z pomidorowym :P
> Do gołąbków tylko i wyłącznie grzybowy ;))
> Ania
>
I to koniecznie z suszonych. Aż bym zjadła. Chyba się do mamy uśmiechnę.
Anet
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
27. Data: 2006-02-07 13:17:40
Temat: Re: GołąbkiMarek W. napisał(a):
> Użytkownik "zbigi" <z...@s...motocykle.org> napisał w wiadomości
>>Marek W. napisał(a):
>>>To nie masz w okolicy sklepu gdzie miela na twoich oczach z dowolnie
>>>wybranego kawałka??
>>
>>I formuja i przyprawiaja i przyrzadzaja i nawet kurde zjadaja... A potem
>>opisowo opowiadaja jakie pyszne bylo ;))
>
> eeeee to była by knajpa jaka...
> a miałem na mysli zwykły sklepik gdzie mieso jest swierze
> i na życzenie mielone lub traktowane stekownicą poprostu
No kumam, kumam :)
> w moim mieście jest nawet jedna ulica z takimi sklepami..
A w moim nie. I moge troche zalowac ale...
...za to teraz mieszkam na wsi i niedawno, zgodnie z wiejskim zwyczajem,
zostalem obdarowany kawalem parujacego jeszcze schabu, karkowki, polciem
sloniny i kilkoma petami kaszanki i kielbasy prosto z kotla. :P
Nie wspominajac o zaproszeniu na ceremonie probowania wyrobu ;)
--
pozdrrrrowienia i... do zobaczenia na szlaku :)
zbigi [@:zbiegusek na wirtualnej polsce w domenie pl]
Bestyja, Sikorka, Jasiek w worku, Dudek na strychu i inne ;)
Nowy Janów - jeszcze blizej najwiekszej dziury w Europie ;)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
28. Data: 2006-02-07 13:37:39
Temat: Re: GołąbkiUstek wrote:
> Witam. Podałby mi ktoś jakiś sprawdzony przepis na Gołąbki. Z góry dzieki za
> odpowiedzi.
Pomine techniki, bo te juz byly opisane, a odniose sie tylko do
skladnikow: u mnie to co zwykle, czyli kapusta, ryz, mieso oraz przecier
pomidorowy. Moja wariacja to mielone mieso z indyka.
pozdrawiam
Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
29. Data: 2006-02-07 13:38:31
Temat: Re: GołąbkiUżytkownik "Krystyna Chiger" <k...@p...pl> napisał w wiadomości
news:43e887aa$1@news.home.net.pl...
> PilArt wrote:
> (...)
>> dlatego ja gotując lub zasmażając przekładam kiszoną kapustą.
>> kiedyś moja babcia kisiła kapustę z w główkach
>> ale tego smaku i tak nie podrobimy
>
> To przekładanie kiszoną kapustą muszę wypróbować. Taką zwykła, ze
> sklepu?
>
kup taką, żeby nie była za słona ani gorzka
ja mam taki warzywniak w którym zawsze mają cudną
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
30. Data: 2006-02-07 13:45:19
Temat: Re: GołąbkiPilArt wrote:
>>To przekładanie kiszoną kapustą muszę wypróbować. Taką zwykła, ze
>>sklepu?
>>
> kup taką, żeby nie była za słona ani gorzka
> ja mam taki warzywniak w którym zawsze mają cudną
No niestety mój warzywniak bardziej przypomina delikatesy niż
polski zieleniak. Ale może mi znajdą porządna kapustę na
zamówienie :)
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |