« poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2017-06-02 14:43:38
Temat: Re: HumusW dniu 02.06.2017 o 12:58, tandoori.curry pisze:
> Czerwona cieciorka
???
> Dużo chyba zależy od cieciorki. Jak próbowałem z zielonej
???
A nie pomyliłeś Ty czasem ciecierzycy z soczewicą?
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2017-06-02 16:37:52
Temat: Re: HumusOn 02.06.2017 14:43, FEniks wrote:
> W dniu 02.06.2017 o 12:58, tandoori.curry pisze:
>> Czerwona cieciorka
>
> ???
>
>> Dużo chyba zależy od cieciorki. Jak próbowałem z zielonej
>
> ???
>
> A nie pomyliłeś Ty czasem ciecierzycy z soczewicą?
>
> Ewa
Mozliwe )) pomarańczowe pół-kulki. Sorry.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
23. Data: 2017-06-02 19:15:26
Temat: Re: HumusDnia 2017-06-02 12:58, obywatel tandoori.curry uprzejmie donosi:
> Zrobiłem tak. Czerwona cieciorka rozgotowana na papkę. (Około 15 min).
> Odlewam nadmiar wody. Chłodzę. W międzyczasie prażę około połowe wagowo
> w stosunku do cieciorki nasion sesamu na złoty kolor. Chłodzę. Mix
> cieciorki blenderem. Mix sesamu na papkę młynkiem do kawy. Dodaje soli,
> rozgniecione ząbki czosnku sok z cytryny i sól jak nie zapomnę. Wszystko
> mieszam. Posypuję na powierzchni tymiankiem albo zaatarem jak jest. Oraz
> trochę ostrej papryki.
>
> Dużo chyba zależy od cieciorki. Jak próbowałem z zielonej to było
> kiepsko. pozdrawiam wszyskich.
No to rzeczywiście wyszedł chyba humus.
Q
--
Niektórzy zarzucają mi bycie szowinistą, a ja zawsze w takiej sytuacji
powtarzam, że to nieprawda, bo szowiniści to tacy goście, którzy
uważają, że kobieta powinna siedzieć w kuchni.
Ja natomiast uważam, że w kuchni też może coś popsuć.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |