Data: 2009-11-26 22:30:31
Temat: Re: I wogle atam!
Od: Paulinka <paulinka503@precz_ze_spamem.wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
XL pisze:
> Dnia Thu, 26 Nov 2009 23:19:08 +0100, Paulinka napisał(a):
>
>> Path: news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.nask.pl!
news.nask.org.pl!newsfeed.atman.pl!not-for-mail
>> From: Paulinka <paulinka503@precz_ze_spamem.wp.pl>
>> Newsgroups: pl.sci.psychologia
>> Subject: Re: I wogle atam!
>> Date: Thu, 26 Nov 2009 23:19:08 +0100
>> Organization: ATMAN
>> Lines: 49
>> Message-ID: <hemulj$ues$12@node2.news.atman.pl>
>> References: <1mjkgfzbjxj8o$.tgw3qel9m5o$.dlg@40tude.net>
<hemrs1$ues$6@node2.news.atman.pl> <12p9ao1jyzbtp.1ii485q2f0oi8$.dlg@40tude.net>
<hemstg$ues$8@node2.news.atman.pl> <1wg8av0ckeaj4$.ljwqojf5xw5o$.dlg@40tude.net>
<hemtt7$ues$10@node2.news.atman.pl> <1f9eek1a898e2$.phgl40xzv44l$.dlg@40tude.net>
>> NNTP-Posting-Host: nat3.finemedia.pl
>> Mime-Version: 1.0
>> Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
>> Content-Transfer-Encoding: 8bit
>> X-Trace: node2.news.atman.pl 1259273716 31196 188.122.20.27 (26 Nov 2009 22:15:16
GMT)
>> X-Complaints-To: u...@a...pl
>> NNTP-Posting-Date: Thu, 26 Nov 2009 22:15:16 +0000 (UTC)
>> User-Agent: Thunderbird 2.0.0.23 (Windows/20090812)
>> In-Reply-To: <1f9eek1a898e2$.phgl40xzv44l$.dlg@40tude.net>
>> Xref: news.gazeta.pl pl.sci.psychologia:1249046
>>
>> XL pisze:
>>> Dnia Thu, 26 Nov 2009 23:06:08 +0100, Paulinka napisał(a):
>>>
>>>> XL pisze:
>>>>> Dnia Thu, 26 Nov 2009 22:49:13 +0100, Paulinka napisał(a):
>>>> Klasyczne pyzy? Od groma roboty, wolę kupne.
>>> Ej, nie. Robota żadna, jak się ma sokowirówkę, co Ty. 20 minut wszystkiego
>>> i już się gotują. Tylko farsz warto zrobić np poprzedniego dnia. Mięsko z
>>> rosołu wykorzystane przy okazji :-)
>> Ja tak robię kluchy z mięsem (ciasto kopytkowe). Za dużo ziemniaków z
>> poprzedniego dnia plus mięcho z rosołu i jest gotowe danie.
>
> Też bywa. Ale raczej same kopytka, do pieczeni.
>
>>>>>> a inni do MC'Donalds'a chodzą?
>>>>>> Czuję się dobita. Wczoraj rosół i sola z surówką i łazanki na dzisiaj.
>>>>> Łazanki mówisz? Ach, chodzą za mną, takie z kapustą i mięsem, zapiekane na
>>>>> złoto... Dobra, wpisuję w terminarz najbliższy.
>>>>> U mnie dziś był rosół też, a na drugie polędwiczki wieprzowe w fajny sposób
>>>>> przyrządzone (na weselu córki były podane i podpytałam o przepis) plus
>>>>> surówka z marchewki z oliwą, chrzanem i cytryną.
>>>> Ja z marchewki robię na słodko ze śmietaną.
>>> Ja robię różnie - najbardziej lubię po prostu pół na pół z kiszoną kapustą,
>>> do tego jabłko i cukier. Śmietany do surówek nie używam, bo mi "zamazuje"
>>> kolory. Uzywam jej tylko do mizerii i sałaty.
>> Z kiszoną też. Moja mam miała złotą zasadę. Na talerzu jest główne danie
>> a oprócz tego minimum 2,3 surówki. Ja stosuję z powodzeniem.
>
> U mnie 1 surówka i dwie "niesurówki", może to być jedna marynata oraz jedna
> jarzynka na ciepło lub po prostu marynaty - MŚK je lubi, np gruszki w
> occie, śliwki w occie i takie tam :-)
Fakt, niektóre dodatki są ze słoika.
>>>>> A
>>>>>> dzisiaj łazanki zjedli zamiast zupy, jutro na obiad barszcz biały i
>>>>>> pierogi ruskie.
>>>>> Jutro pyzy z mięsem i skwarkami z boczku, barszczyk czerwony czysty.
>>>>>
>>>>> I szarlotttttttkaaaaaa......
>>>> Nie potrafię upiec ciasta. Żadnego nawet z torebki.
>>> Też nie umiem upiec ciasta z torebki - z wyjątkiem piernika dr Oetkera, a
>>> i to wzbogacam go po swojemu, przede wszystkim walę do niego mnóstwo miodu
>>> i bakalii, wychodzi taki piernikowy, ciężki, wilgotny od miodu i bakalii
>>> keks.
>> Mój imieninowy sernik na zimno z torebki czyściłam długo w lodówce.
>
> Na następne imieniny zrób tiramisu. Też bez pieczenia, a jaki efekt!
> Podeślę Ci przepis albo sama znajdź.
Nie zamierzam. TŻ się do tej pory śmieje z sernika na zimno i żeberek
Diablo. Nigdy więcej takiej wpadki.
--
Paulinka
|