Data: 2010-08-22 20:39:51
Temat: Re: Jaja sobie robie......
Od: vcore <mail*wytnij*@vcore.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2010-08-22 20:35, Stokrotka pisze:
> Zapotszebowanie dzienne człowieka o wadze 65 kg na białko
> (założenie: 1g białka / 1 kg masy ciała)
> w jajah: 6 jaj (gdy 1 jajo = 75g) ; 10 jaj (gdy 1 jajo = 50g)
> w shabowyh: 3 porcje po 100g (ale są zwykle większe)
> w mleku : 9,2 szklanki
> w karpiu: 4 porcje (porcja = 85g)
> w szynce konserwowej : 30 plasterkuw (gdy 1 plasterek ma 10g)
> w mięsie wołowym: 2,5 porcji (porcja około 100g, tj. wymiar około 10x8x1cm)
> w serku tłustym: 9 porcji (1 porcja= 2 łyżki stołowe = 50g),
> czyli 2 i 1/4 obecnie spszedawanej kostki 200g;
> w serku hudym : 8 porcji = 2 kostki 200g
> w pieczywie (1 kromka = 100g): 8,1 kromki
0% ortografii / 1kg masy ciała
Stokrotka = 0 (gdy jedno kurze jajo = 10)
|