Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jak dobrze posolic karpia?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jak dobrze posolic karpia?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-11-25 00:59:14

Temat: Jak dobrze posolic karpia?
Od: m...@p...onet.pl (Marek ) szukaj wiadomości tego autora

Witam,

Nacieram karpia sola z obu stron. Tarzam go w mace i wrzucam na
patelnie.
Po usmazeniu karp nie jest dostatecznie slony, tzn. z wierzchu jest
dobry (nawet za slony), w srodku nie.
Prosze o konkretne rady, jak dobrze posolic karpia.

Pozdrawiam,
Marek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-11-25 08:41:05

Temat: Re: Jak dobrze posolic karpia?
Od: "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Marek " <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3fc2a958.14699654@news.onet.pl...
> Witam,
>
> Nacieram karpia sola z obu stron. Tarzam go w mace i wrzucam na
> patelnie.
> Po usmazeniu karp nie jest dostatecznie slony, tzn. z wierzchu jest
> dobry (nawet za slony), w srodku nie.
> Prosze o konkretne rady, jak dobrze posolic karpia.

W kwestii karpia nie jestem specjalistka, ale analogicznie do miesa, warto
pozostawic nasolonego karpia na jakis czas, by sol miala szanse przeniknac
do wnetrza. Z tego, co napisales wynika, ze solisz i od razu smazysz i tu
moze powstawac problem.
--
Pozdrawiam,
Ania

www.biblioNETka.pl - Sprawdź, co lubisz czytać!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-25 10:34:04

Temat: Re: Jak dobrze posolic karpia?
Od: Ti`Ana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Tue, 25 Nov 2003 00:59:14 GMT, Waćpanna lub Waćpan *Marek *, w
wiadomości news:<3fc2a958.14699654@news.onet.pl> zawarł, co następuje:

> Nacieram karpia sola z obu stron. Tarzam go w mace i wrzucam na
> patelnie.
> Po usmazeniu karp nie jest dostatecznie slony, tzn. z wierzchu jest
> dobry (nawet za slony), w srodku nie.
> Prosze o konkretne rady, jak dobrze posolic karpia.

jak zasugerowała Ania, karp musi przeleżeć w ewentualnych przyprawach, bo na
świeżo ta cholera jest mdła
ze trzy godziny w lodówce i będzie cacy
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=39040

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-30 00:28:16

Temat: Re: Jak dobrze posolic karpia?
Od: m...@p...onet.pl (Marek ) szukaj wiadomości tego autora

On Tue, 25 Nov 2003 11:34:04 +0100, Ti`Ana
<yennefer12*antyspam*@go2.pl> wrote:


>
>jak zasugerowała Ania, karp musi przeleżeć w ewentualnych przyprawach, bo na
>świeżo ta cholera jest mdła
>ze trzy godziny w lodówce i będzie cacy

Dziekuje za porady.

Marek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ida swieta - MAKOWIEC dla tych co nie maja maszynki do miesa
zawsze kiedys ten pierwszy raz:)
Rosół Chinski`
próżniowe opakowki-gdzie w Gdańsku
Kuchenka mikrofalowa - jaką kupić ?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »