| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-11-25 00:59:14
Temat: Jak dobrze posolic karpia?Witam,
Nacieram karpia sola z obu stron. Tarzam go w mace i wrzucam na
patelnie.
Po usmazeniu karp nie jest dostatecznie slony, tzn. z wierzchu jest
dobry (nawet za slony), w srodku nie.
Prosze o konkretne rady, jak dobrze posolic karpia.
Pozdrawiam,
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-11-25 08:41:05
Temat: Re: Jak dobrze posolic karpia?
Użytkownik "Marek " <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3fc2a958.14699654@news.onet.pl...
> Witam,
>
> Nacieram karpia sola z obu stron. Tarzam go w mace i wrzucam na
> patelnie.
> Po usmazeniu karp nie jest dostatecznie slony, tzn. z wierzchu jest
> dobry (nawet za slony), w srodku nie.
> Prosze o konkretne rady, jak dobrze posolic karpia.
W kwestii karpia nie jestem specjalistka, ale analogicznie do miesa, warto
pozostawic nasolonego karpia na jakis czas, by sol miala szanse przeniknac
do wnetrza. Z tego, co napisales wynika, ze solisz i od razu smazysz i tu
moze powstawac problem.
--
Pozdrawiam,
Ania
www.biblioNETka.pl - Sprawdź, co lubisz czytać!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-25 10:34:04
Temat: Re: Jak dobrze posolic karpia?Dnia Tue, 25 Nov 2003 00:59:14 GMT, Waćpanna lub Waćpan *Marek *, w
wiadomości news:<3fc2a958.14699654@news.onet.pl> zawarł, co następuje:
> Nacieram karpia sola z obu stron. Tarzam go w mace i wrzucam na
> patelnie.
> Po usmazeniu karp nie jest dostatecznie slony, tzn. z wierzchu jest
> dobry (nawet za slony), w srodku nie.
> Prosze o konkretne rady, jak dobrze posolic karpia.
jak zasugerowała Ania, karp musi przeleżeć w ewentualnych przyprawach, bo na
świeżo ta cholera jest mdła
ze trzy godziny w lodówce i będzie cacy
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=39040
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-30 00:28:16
Temat: Re: Jak dobrze posolic karpia?On Tue, 25 Nov 2003 11:34:04 +0100, Ti`Ana
<yennefer12*antyspam*@go2.pl> wrote:
>
>jak zasugerowała Ania, karp musi przeleżeć w ewentualnych przyprawach, bo na
>świeżo ta cholera jest mdła
>ze trzy godziny w lodówce i będzie cacy
Dziekuje za porady.
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |