Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jak "ominac" grill?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jak "ominac" grill?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-07-13 10:46:21

Temat: Jak "ominac" grill?
Od: Robert Keller <n...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Blagam, pomozcie! Znalazlam (wreszcie!) przepis na zeberka po
meksykansku, ktore do tej pory konsumowalam jedynie w knajpce.
Zachwycona, ze juz niedlugo, wlasnymi "recami" przygotuje sobie to
danie... I tu wlasnie problem: trzeba je grillowac. Nie mam w domu
grilla. Czy moge w takim razie upiec w piekarniku, podsmazyc na patelni?
Czy inna obrobka niz grillowanie nie popsuje za bardzo smaku?
Pozdrawiam
Aneta

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-07-13 10:52:21

Temat: Odp: Jak "ominac" grill?
Od: "Dorota" <b...@f...hoga.pl> szukaj wiadomości tego autora

a czy moglabys podac ten przepis?
dzieki!
pozdrawiam
Dorota

Użytkownik Robert Keller <n...@k...net.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@k...net.pl...
> Blagam, pomozcie! Znalazlam (wreszcie!) przepis na zeberka po
> meksykansku, ktore do tej pory konsumowalam jedynie w knajpce.
> Zachwycona, ze juz niedlugo, wlasnymi "recami" przygotuje sobie to
> danie... I tu wlasnie problem: trzeba je grillowac. Nie mam w domu
> grilla. Czy moge w takim razie upiec w piekarniku, podsmazyc na patelni?
> Czy inna obrobka niz grillowanie nie popsuje za bardzo smaku?
> Pozdrawiam
> Aneta
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-07-13 11:57:39

Temat: Re: Jak "ominac" grill?
Od: Robert Keller <n...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora



Dorota wrote:

> a czy moglabys podac ten przepis?
> dzieki!
> pozdrawiam
> Dorota
>

Zeberka po meksykansku
1 kg zeberek
4 lyzki oleju
3/4 szkl. soku pomidorowego
3 lyzki miodu
2 zabki czosnku
lyzka musztardy
szczypta pieprzu cayenne
papryka
pieprz, sol

Zeberka natrzec musztarda, olejem, pieprzem i pozostawic na co najmniej 2
godz. w chlodnym miejscu. Z pozostalego oleju, soku pomidorowego, pieprzu
cayenne, miodu, soli, pieprzu i rozgniecionego czosnku przyrzadzic sos.
Zeberka polozyc na grillu i piec ok. 20 min., czesto przewracajac i smarujac
sosem. Podawac z warzywami z grilla, ziemniakami pieczonymi w folii lub
pieczywem.


Mam nadzieje, ze to sa wlasnie TE zeberka. No i co mam zrobic, nie posiadajac
grilla? A, przepis znalazlam w jednej ksiazeczce wydawanej przez "Poradnik
Domowy"
Pozdrawiam
Aneta

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-07-13 17:17:26

Temat: Re: Jak "ominac" grill?
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora



Robert Keller wrote:
>
> Dorota wrote:
>
> > a czy moglabys podac ten przepis?
> > dzieki!
> > pozdrawiam
> > Dorota
> >
>
> Zeberka po meksykansku
> 1 kg zeberek
> 4 lyzki oleju
> 3/4 szkl. soku pomidorowego
> 3 lyzki miodu
> 2 zabki czosnku
> lyzka musztardy
> szczypta pieprzu cayenne
> papryka
> pieprz, sol
>
> Zeberka natrzec musztarda, olejem, pieprzem i pozostawic na co najmniej 2
> godz. w chlodnym miejscu. Z pozostalego oleju, soku pomidorowego, pieprzu
> cayenne, miodu, soli, pieprzu i rozgniecionego czosnku przyrzadzic sos.
> Zeberka polozyc na grillu i piec ok. 20 min., czesto przewracajac i smarujac
> sosem. Podawac z warzywami z grilla, ziemniakami pieczonymi w folii lub
> pieczywem.
>
> Mam nadzieje, ze to sa wlasnie TE zeberka. No i co mam zrobic, nie posiadajac
> grilla? A, przepis znalazlam w jednej ksiazeczce wydawanej przez "Poradnik
> Domowy"
> Pozdrawiam
> Aneta

Mozesz je zrobic pod opiekaczem, czesto przewracajac, dosc daleko od
gazu. Na poludniu Stanow mieso wieprzowe gotuje sie przed grilowaniem.
moze sprobuj, w ten sposob nawet jesli sie szybko spieka na zewnatrz,
nie beda surowe w srodku. Przepis taki, jak podajesz powyzej, tylko, ze
mieso sie gotuje jakies 5 minut przed nacieraniem. Jesli zeberka sa
wolowe, to tylko pod opiekaczem, jesli sie nie ma grilla, i blisko ognia.
Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Kto zna przepis na mudi?
befsztyk
Pizza
ponawiam prośbę
Re: ryż tzw. "brudny"

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »