Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jak sie smazy kaszanke ???

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jak sie smazy kaszanke ???

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-04-04 16:27:30

Temat: Jak sie smazy kaszanke ???
Od: "Patryk Rosiński" <r...@i...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Jak w temacie bo ja totalny laik a w lodowce sobie lezy kaszanka i mam
ogromna ochote zszamac sobie z chlebem a nie wiem jak ja zrobic, normalnie
na patelnie i troche oleju czy jak ?

(glodny) Patryk


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-04-04 16:41:47

Temat: Re: Jak sie smazy kaszanke ???
Od: waldemar z domu <w...@t...de> szukaj wiadomości tego autora

Patryk Rosiński wrote:

> Jak w temacie bo ja totalny laik a w lodowce sobie lezy kaszanka i mam
> ogromna ochote zszamac sobie z chlebem a nie wiem jak ja zrobic, normalnie
> na patelnie i troche oleju czy jak ?

no to wyciągnij patelnię, rozgrzej, daj trochę tłuszczu (olej, smalec) do
wgłębienia patelni i na to pokrojoną cebulkę i kaszankę. Ja kaszankę lubię
w plasterki, a ty rób jak chcesz.

Smacznego.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-05 09:56:30

Temat: Re: Jak sie smazy kaszanke ???
Od: "Anka P." <j...@t...linux.net.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Jak w temacie bo ja totalny laik a w lodowce sobie lezy kaszanka i mam
> ogromna ochote zszamac sobie z chlebem a nie wiem jak ja zrobic, normalnie
> na patelnie i troche oleju czy jak ?

pewnie kaszanka juz zjedzona , ale ja tak na przyszlosc podpowiadam pomysl
na przygotowanie jej
czesc przepisu jest sciagnieta z mojego domu , a czesc z domu mojego meza

a robi sie to tak:
odrobine tluszczu (moze byc smalec albo olej , co kto woli) , pokrojona
cebulke zeszklic
dodac kaszanke , ladnie wszystko podsmazyc , a potem dodac jedno lub dwa
surowe jajka (zalezy ile masz tej kaszanki) i wszystko ponownie zasmazyc
razem
do tego swiezy chelebk i..... mniam mniam

pozdrownienia

matka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-05 10:01:01

Temat: Re: Jak sie smazy kaszanke ???
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Anka P." <j...@t...linux.net.pl> napisał w wiadomości
news:a8jsbr$78i$3@news.tpi.pl...
> odrobine tluszczu (moze byc smalec albo olej , co kto woli) , pokrojona
> cebulke zeszklic
> dodac kaszanke ,

Osobiście nie polecam zeszklenia cebuli, bo kaszanka zrobi się mdła.
Kaszankę pokroić wrzucić na świeżo zesmażoną słoninkę. Po usmażeniu posypać
pokrojoną drobno cebulką - najlepiej dymką.
Jeść ze smakiem. Chleb niepotrzebny, w kaszance jest kasza.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-05 11:52:06

Temat: Re: Jak sie smazy kaszanke ???
Od: "Celka" <j...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam,
Ja klade kaszanke pokrojona w plasterki bezposrednio na rozgrzana patelnie,
bez tlusczu, tylko na maly ogien. Zazwyczaj kaszanka
ma sporo tluszczyku w sobie, wiec na malym ogniu sie wytopi.
Potem daje wiecej gazu i sie robi chrupiaca. mniam mniam a bez tluszczu.
JK



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-05 14:49:45

Temat: Re: Jak sie smazy kaszanke ???
Od: "Ana" <a...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:a8jsph$4h0$1@news.onet.pl...
>

> Osobiście nie polecam zeszklenia cebuli, bo kaszanka zrobi się mdła.
> Kaszankę pokroić wrzucić na świeżo zesmażoną słoninkę. Po usmażeniu
posypać
> pokrojoną drobno cebulką - najlepiej dymką.
> Jeść ze smakiem. Chleb niepotrzebny, w kaszance jest kasza.

A to i tak za dużo weglowodanow ... ;-)
AniaK


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-05 21:38:41

Temat: Re: Jak sie smazy kaszanke ???
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ana" <a...@e...com.pl> napisał w wiadomości
news:a8kdgv$2846$1@news2.ipartners.pl...
>
> Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
> wiadomości news:a8jsph$4h0$1@news.onet.pl...
> >
>
> > Osobiście nie polecam zeszklenia cebuli, bo kaszanka zrobi się mdła.
> > Kaszankę pokroić wrzucić na świeżo zesmażoną słoninkę. Po usmażeniu
> posypać
> > pokrojoną drobno cebulką - najlepiej dymką.
> > Jeść ze smakiem. Chleb niepotrzebny, w kaszance jest kasza.
>
> A to i tak za dużo weglowodanow ... ;-)

Dlaczego za dużo?

--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Przyznam sie do czegos - jestem nowa.
Czat kuchenny
jajka w occie
Brzoskwinie z pstrągiem (P)
Zakupilem cos takiego....

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »