Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jak sklarowac bialkiem?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jak sklarowac bialkiem?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-09-22 07:19:54

Temat: Jak sklarowac bialkiem?
Od: barney <barney@[WON]adres.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam
Naszla mnie ochota na nozki w galarecie, w przepisie mam napisane aby
wywar sklarowac bialkiem.
Niech ktos mi wytlumaczy na czym to polega. A moze jakies inne przepisy
na galaretowate "zagrychy" ;)

--

pozdrawiam
barney

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-09-22 09:25:24

Temat: Re: Jak sklarowac bialkiem?
Od: "Kyllyan" <m...@w...pl.invalid> szukaj wiadomości tego autora

, w przepisie mam napisane aby
> wywar sklarowac bialkiem.
Bez przesadyzmu! Klarowane nóżki? Rozumiem jakieś duże kawałki mięsa,
czy rybę, to tak.. No chyba, że się chce błysnąć przed gośćmi.:-)
A robię to tak, że ubijam pianę z białek, mięszam z gorącym wywarem i
czekam aż ostygnie i osiądzie osad. Wtedy ostrożnie przecedzam przez
prześcieradło ;-) I gotowe.

--
pozdrawiam :-))
Sławomir J Marusiński
Gdańsk, GG 5420750

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-24 23:10:48

Temat: Re: Jak sklarowac bialkiem?
Od: sadyl <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Kyllyan wrote:
>
> , w przepisie mam napisane aby
> > wywar sklarowac bialkiem.
> Bez przesadyzmu! Klarowane nóżki? Rozumiem jakieś duże kawałki mięsa,
> czy rybę, to tak..

popieram

No chyba, że się chce błysnąć przed gośćmi.:-)

to się zamawia z catteringu ;)

> A robię to tak, że ubijam pianę z białek, mięszam z gorącym wywarem i
> czekam aż ostygnie i osiądzie osad. Wtedy ostrożnie przecedzam przez
> prześcieradło ;-) I gotowe.

Próbowałem N razy i przyznaję: loteria

czasami przyszła meduza klaruje się błyskawicznie i sama - a czaami
żadne białka nie pomagają
co najwyżej mam meduze z pływającymi glutami od jaj

sadyl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

grypowy obiad
chinszczyzna - jakies pomysly?
lekki OT - przyrzad do jajek na miekko - specyficzny zapach, jak usunac?
sos slodko kwasny
suszone pomidory

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »