« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-09-22 07:19:54
Temat: Jak sklarowac bialkiem?Witam
Naszla mnie ochota na nozki w galarecie, w przepisie mam napisane aby
wywar sklarowac bialkiem.
Niech ktos mi wytlumaczy na czym to polega. A moze jakies inne przepisy
na galaretowate "zagrychy" ;)
--
pozdrawiam
barney
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-09-22 09:25:24
Temat: Re: Jak sklarowac bialkiem?, w przepisie mam napisane aby
> wywar sklarowac bialkiem.
Bez przesadyzmu! Klarowane nóżki? Rozumiem jakieś duże kawałki mięsa,
czy rybę, to tak.. No chyba, że się chce błysnąć przed gośćmi.:-)
A robię to tak, że ubijam pianę z białek, mięszam z gorącym wywarem i
czekam aż ostygnie i osiądzie osad. Wtedy ostrożnie przecedzam przez
prześcieradło ;-) I gotowe.
--
pozdrawiam :-))
Sławomir J Marusiński
Gdańsk, GG 5420750
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-24 23:10:48
Temat: Re: Jak sklarowac bialkiem?Kyllyan wrote:
>
> , w przepisie mam napisane aby
> > wywar sklarowac bialkiem.
> Bez przesadyzmu! Klarowane nóżki? Rozumiem jakieś duże kawałki mięsa,
> czy rybę, to tak..
popieram
No chyba, że się chce błysnąć przed gośćmi.:-)
to się zamawia z catteringu ;)
> A robię to tak, że ubijam pianę z białek, mięszam z gorącym wywarem i
> czekam aż ostygnie i osiądzie osad. Wtedy ostrożnie przecedzam przez
> prześcieradło ;-) I gotowe.
Próbowałem N razy i przyznaję: loteria
czasami przyszła meduza klaruje się błyskawicznie i sama - a czaami
żadne białka nie pomagają
co najwyżej mam meduze z pływającymi glutami od jaj
sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |