« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-01-19 17:03:47
Temat: Re: Jak to sie nazywa?Magdalena Bassett wrote:
>
> A propos ciasta do pierogow - zrobilam z reszty platy do lasagne, i
> wyszla bardzo dobrze. Troche je podgotowalam, bo byly zamrozone, i w
> smaku byly wysmienite. Uzylam Nr.4 grubosc, i byly akurat.
>
To super ! Ja w tej chwili poluje (bezskutecznie) na make z pszenicy
durum, w celu robienia spaghetti...
> Rawioli nigdy nie robilam, bo nie mam przystawki, ale chyba sobie
> kupie, bo jak tak chwalisz? A ja bardzo lubie rawioli z wedzonym
> lososiem i czesto robie, ale recznie.
>
Recznie bym sie chyba zawiesila, my jestesmy za bardzo zarloki i ravioli
zrobione ze standardowej porcji ciasta (trzy szklanki maki) zjedlismy na
raz... Z czego dzidzia zjadla tylko dwie sztuki ;)
A jak robisz ten farsz lososiowy?
Kot
____________________________________________________
_______
Yahoo! Photos NEW, now offering a quality print service from just 8p a photo
http://uk.photos.yahoo.com
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-01-19 17:32:52
Temat: Re: Jak to sie nazywa?
Użytkownik "Kot" <t...@g...pl> napisał w wiadomości
news:43CFC5F7.7010605@gazeta.pl...
>>
> Recznie bym sie chyba zawiesila, my jestesmy za bardzo zarloki i ravioli
> zrobione ze standardowej porcji ciasta (trzy szklanki maki) zjedlismy na
> raz... Z czego dzidzia zjadla tylko dwie sztuki ;)
>
> A jak robisz ten farsz lososiowy?
>
Prosze do rzeczy, a nie znowu reaktywacja tego pieprzenia sprzed lat
dżdżownica
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2006-01-19 18:55:50
Temat: Re: Jak to sie nazywa?dzudzu napisał(a):
> Prosze do rzeczy, a nie znowu reaktywacja tego pieprzenia sprzed lat
A Wy dżdżownica znowu na posterunku?
;-)
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2006-01-19 19:13:16
Temat: Re: Jak to sie nazywa?
Użytkownik "JerzyN" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:dqoncd$3g5$1@atlantis.news.tpi.pl...
> dzudzu napisał(a):
>> Prosze do rzeczy, a nie znowu reaktywacja tego pieprzenia sprzed lat
>
> A Wy dżdżownica znowu na posterunku?
bez poufałości
i żadne znowu
cały czas tu jestem od czasu tej wspaniałej kolacji w La Scali
a gdzie to nasza czikiriki się podziała?
ostatnio przed zmianą rządów nadawała z warszawy
dżdżownica
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2006-01-19 19:52:39
Temat: Re: Jak to sie nazywa?dzudzu napisał(a):
>
> Użytkownik "JerzyN" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
> news:dqoncd$3g5$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> dzudzu napisał(a):
>>> Prosze do rzeczy, a nie znowu reaktywacja tego pieprzeni* sprzed lat
>>
>> A Wy dżdżownica znowu na posterunku?
>
> bez poufałości
Sądzę, że moglibyśmy już wypić brudzia.
Ochrzcili cię już jakoś?
?-)
> i żadne znowu
To ty cały czas byłoś na posterunku?
;-)
> cały czas tu jestem od czasu tej wspaniałej kolacji w La Scali [...]
Czyli nadal chcesz bić ...
pianę?
pozdr. Jerzy
--
*Ciekaw jestem czy nie lubisz pieprzyć czy też być pieprzona.
;-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2006-01-19 20:40:18
Temat: Rawioli z lososia z zielonym sosemKot wrote:
>
> A jak robisz ten farsz lososiowy?
>
> Kot
Po prostu skubie kawalki wedzonego lososia (nie takiego, jak poledwica,
tylko takiego uwedzonego, jak inne ryby) i ukladam na kwadratach ciasta
z pszenicy durum. Smaruje brzegi kwadratow woda przed przykryciem drugim
kwadratem. Przyciskam brzegi palcami, przykrawam radelkiem.
Po wrzuceniu na wrzatek wylawiam wkrotce po wyplynieciu. Podaje z
zielonym sosem i orzeszkami piniowymi podsmazonymi na masle.
Zielony sos
Peczek swiezej kolendry, po posiekaniu okolo szklanki
200 ml smietanki kremowki
60 ml rosolu
sol, pieprz do smaku
W blenderze zawirowac rosol i smietanke z kolendra, przelac do garnka,
dodac przyprawy, na malym ogniu doprowadzic do wrzenia, gotowac 2 minuty.
Wylac troche sosu na talerz, ulozyc rawioli, posypac orzeszkami, podac
natychmiast.
Zielony sos chrzanowy
Wszystko jak wyzej, tylko jesli sie nie lubi kolendry, mozna zamiast
niej dac pol szklanki posiekanego koperku plus
1 lyzka bialego chrzanu lub 1 lyzeczka przygotowanego wasabi
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2006-01-19 21:02:00
Temat: Re: Jak to sie nazywa?
Użytkownik "JerzyN" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:dqoqos$g48$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> pozdr. Jerzy
zapisałeś się do pis uaru?
kogo obchodzi, co ty tu wyśliniasz na klawiaturę
d.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2006-01-19 21:35:55
Temat: Re: Jak to sie nazywa?Uzytkownik "Magdalena Bassett" <n...@b...com> napisal w
wiadomosci news:43CFB2FE.5060500@bluemoonlavender.com...
> hre hre To ma byc prezent dla moich rodzicow. Mama czesto narzeka, ze nie
> chce rozgrzewac "calego" piekarnika "dla takiej malej potrawy". Ja czesto
> uzywam tego mini piecyka do zapiekanek, do quesadillas, do grzanek z
> serem, etc. i chcialam Mamie sprezentowac.
kurcze, ja to uzywam mikrofali z funkcja grill, czyli wlasnieopiekaczem. i
czesciej tego grilla uzywam, niz mikrofali i piekarnika razem wzietych:)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2006-01-19 22:05:41
Temat: Re: Jak to sie nazywa?dzudzu napisał(a):
>
> Użytkownik "JerzyN" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
> news:dqoqos$g48$1@nemesis.news.tpi.pl...
> zapisałeś się do pis uaru?
Niech zauważy, że pomyliło grupy!
> kogo obchodzi, co ty tu wyśliniasz na klawiaturę
Obniżasz loty gównojadzie!
:-(
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2006-01-19 22:15:31
Temat: Re: Jak to sie nazywa?
Użytkownik "JerzyN" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:dqp2gd$lms$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Obniżasz loty gównojadzie!
> :-(
> pozdr. Jerzy
co za drastyczne samoobnażenie pisuarze z rodowodem ZOMOwca
a teraz już pa!
już nie będzie dopieszczania twego niedopieszczenia
pamiętaj, jak będziesz wchodził pod szafę, to spójrz w górę
Niebo gwiaździste nad tobą, a ty jesteś tym czym jesteś
d.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |