Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Jak usmażyć zieloną fasolkę... aby była zielona? cz2

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Jak usmażyć zieloną fasolkę... aby była zielona? cz2

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-08-30 09:29:50

Temat: Re: Jak usmażyć zieloną fasolkę... aby była zielona? cz2
Od: Witek J <j...@b...uni.lodz.pl> szukaj wiadomości tego autora

zastanowiłem się jeszcze i przychodzi mi pomysł niegodny jesieni
i nieco perwersyjny. Możęe użyć mrożonej fasolki.
Na wiosne, gdy zieleniny nie ma za dużo robiąc ryż z warzywami,
wrzucam mrożone warzywa na rozgrzany tłuszcz i podsmarzam kilka minut
do względnej miękości (wolę gdy zęby na coś trafiają). Po dodaniu kilku
przypraw typu oregano czy bazylia wychodzi naprawdę dobre i szybkie danie.
Można dodać nieco przecieru pomidorowego. Bardzo fajna jako przyprawa
jest także mieszanka meksykańska lub hiszpańska firmy Duncros.
Powodzenia i pozdrowienia
Witek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: Jak usmażyć zieloną fasolkę... aby była zielona?
amarantus
capuccino - jak sie robi pianke w ekspresie?
PoGodzinach !
amaretto

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »