| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-08-30 09:29:50
Temat: Re: Jak usmażyć zieloną fasolkę... aby była zielona? cz2zastanowiłem się jeszcze i przychodzi mi pomysł niegodny jesieni
i nieco perwersyjny. Możęe użyć mrożonej fasolki.
Na wiosne, gdy zieleniny nie ma za dużo robiąc ryż z warzywami,
wrzucam mrożone warzywa na rozgrzany tłuszcz i podsmarzam kilka minut
do względnej miękości (wolę gdy zęby na coś trafiają). Po dodaniu kilku
przypraw typu oregano czy bazylia wychodzi naprawdę dobre i szybkie danie.
Można dodać nieco przecieru pomidorowego. Bardzo fajna jako przyprawa
jest także mieszanka meksykańska lub hiszpańska firmy Duncros.
Powodzenia i pozdrowienia
Witek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |