Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Jak usmażyć zieloną fasolkę... aby była zielona?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Jak usmażyć zieloną fasolkę... aby była zielona?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-08-30 09:14:43

Temat: Re: Jak usmażyć zieloną fasolkę... aby była zielona?
Od: Witek J <j...@b...uni.lodz.pl> szukaj wiadomości tego autora


> A może by ją najpierw na parze (nie traci tak koloru), a potem tylko lekko
> obsmażyć ?
> Tak sobie tylko pomyślałam ...
Słyszałem , że najpierw należy przelać wrzątkiem, zostawić w nim na kilka minut,
i dosłodzić. W przypadku gotowania groszku zielonego dodatek cukru
także pozwala zachować kolor. Swoja drogą ciekawe dlaczego, czyżby sacharoza miała
tak zbawienny wpływ na barwniki?
Może ktoś wie?
Pozdrowienia
Witek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

amarantus
capuccino - jak sie robi pianke w ekspresie?
PoGodzinach !
amaretto
Re: Comber sarni

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »