Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jak utrwalić cukinię?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jak utrwalić cukinię?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-08-27 16:53:05

Temat: Jak utrwalić cukinię?
Od: Renia <r...@t...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Podpowiedzcie mi Dobrzy Ludzie jakiś sposób na sałatkę z cukinii na
zimę.
I proszę nie odsyłajcie mnie do archiwum, bo zanim tam coś znajdę, moim
cukiniom wyrosną nózki.
Pozdrawiam.
R.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-08-27 19:06:32

Temat: Re: Jak utrwalić cukinię?
Od: "" <m...@W...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Podpowiedzcie mi Dobrzy Ludzie jakiś sposób na sałatkę z cukinii na
> zimę.
> I proszę nie odsyłajcie mnie do archiwum, bo zanim tam coś znajdę, moim
> cukiniom wyrosną nózki.
> Pozdrawiam.
> R.
Witam!Mogę podać Ci przepis na cukinię marynowaną z marchewką.Młodą cukinię
pokroić, marchewkę też pokroić i ułożyć ciasno w słoiku. Zalewa :3 l wody, 1/2
l octu 10%, 20 dag cukru, ziele angielskie, liść laurowy, gożdziki / 2-3/.
Gorącą zalewą zalać cukinię w słiokach i postawić do góry dnem do
wystygnięcia. Marchewkę kroję w różne wzory i używam potem do dekoracji. pzdr.

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-28 07:14:45

Temat: Re: Jak utrwalić cukinię?
Od: "Bakino" <b...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Gorącą zalewą zalać cukinię w słiokach i postawić do góry dnem do
wystygnięcia.

Nie trzeba tego pasteryzować ?

Bakino


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-28 11:38:52

Temat: Re: Jak utrwalić cukinię?
Od: "" <m...@W...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> > Gorącą zalewą zalać cukinię w słiokach i postawić do góry dnem do
> wystygnięcia.
>
> Nie trzeba tego pasteryzować ?
>
> Bakino
>
>
Nie trzeba .pzdr.

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-28 12:46:16

Temat: Re: Jak utrwalić cukinię?
Od: "Bakino" <b...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Dzięki


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-28 20:43:08

Temat: Re: Jak utrwalić cukinię?
Od: Renia <r...@t...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dziękuję bardzo.
Cukinie uratowane pzred zmarnowaniem.
Pozdrawiam.
R.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-30 10:00:39

Temat: Re: Jak utrwalić cukinię?
Od: "Aga" <g...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Renia" <r...@t...com.pl> napisał w wiadomości
news:3F4CE1F1.373D4B46@tim.com.pl...
> Podpowiedzcie mi Dobrzy Ludzie jakiś sposób na sałatkę z cukinii na
> zimę.


PRZECIER Z DYNI I JABLEK

1kg jablek, 0,7kg dyni, 10-15dag cukru.
Jablka upiec w piekarniku - przetrzec przez sito natychmiast po wyjeciu z
piekarnika. Dynie obrac oczyscic z pestek, rozgotowac w malej ilosci cukru -
przetrzec. Do przecieru z dyni dodac cukier i gotowac kilka minut. Po tym
czasie dodac przecier z jablek i jeszcze raz zagotowac. Przełożyć do
słoikówi pasteryzować ok 20'.
Ten przecier nadaje sie do szarlotki czy nalesnikow.


DYNIA W PRZECIERZE POMIDOROWYM.

dynia, przecier pomidorowy (taki wlasnej roboty - jesli nie wiesz to daj
znac napisze przepis), sol, cukier, mielona papryka.

Dynie obrac, pozbawic pestek, pokroic w nie za duza kostke lub slupki.
Obgotowac ja 2 min. Odcedzic. Przygotowany przecier pomidorowy doprawic do
smaku sola cukrem i papryka mielona. Nalac przecier do polowy wysokosci
sloika, włożyć kawałki dyni uzupełnić przecierem tak aby kawałki dyni były w
całości przykryte. Słoiki 0,5l pasteryzowac 25', większe pół h.


mam jeszcze przepis na dzem z czerwonych borówek z dynią, ale nie wiem czy
on Cie zainteresuje?

pozdrawiam, Aga





› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-30 10:14:23

Temat: Re: Jak utrwalić cukinię?
Od: Ti`Ana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sat, 30 Aug 2003 12:00:39 +0200, Waćpanna lub Waćpan Aga, w wiadomości
<bipsfa$jeb$1@szmaragd.futuro.pl> zawarł, co następuje:

> mam jeszcze przepis na dzem z czerwonych borówek z dynią, ale nie wiem czy
> on Cie zainteresuje?

chyba nie, bo cukinia to jednak nie dynia...
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
Partia Przeciwników Wątróbki a do tego Czarodziejka ;)
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=39040

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-30 10:25:48

Temat: Re: Jak utrwalić cukinię?
Od: "Aga" <g...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ti`Ana" <yennefer12*antyspam*@go2.pl> napisał w wiadomości
news:sblsgr0jzp8u.dlg@czarodziejka.net...
> Dnia Sat, 30 Aug 2003 12:00:39 +0200, Waćpanna lub Waćpan Aga, w
wiadomości
> <bipsfa$jeb$1@szmaragd.futuro.pl> zawarł, co następuje:
>
> chyba nie, bo cukinia to jednak nie dynia...

oj, bardzo przepraszam, hahaha, akurat robie dynie i widze ja wszedzie,
hahaha. przepraszam jeszcze raz ale moze przepisy z dyni tez sie
przydadza...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-30 10:30:28

Temat: Re: Jak utrwalić cukinię?
Od: "Aga" <g...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Renia" <r...@t...com.pl> napisał w wiadomości
news:3F4CE1F1.373D4B46@tim.com.pl...
> Podpowiedzcie mi Dobrzy Ludzie jakiś sposób na sałatkę z cukinii na
> zimę.
> I proszę nie odsyłajcie mnie do archiwum, bo zanim tam coś znajdę, moim
> cukiniom wyrosną nózki.
> Pozdrawiam.
> R.


Juz sie poprawiam! Mam przepis na Cukinie w zalewie pomidorowej i Sałatke z
cukinii z pomidorami i Cukinie smażoną pasteryzowaną - jeśli to jeszcze
kogoś zainteresuje chetnie służę przepisami, które są bardzo latwe.
Aga


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Szarlotka Babci Halinki (P)
sambal oelek
kuluri (?)
piernik z marchewki
Soja

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »