Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jak z babki jogurtowej zrobic jogurtowo-cytrynowa?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jak z babki jogurtowej zrobic jogurtowo-cytrynowa?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-09-30 13:52:34

Temat: Jak z babki jogurtowej zrobic jogurtowo-cytrynowa?
Od: "Pawel" <p...@n...ld.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Mam przepis (ze strony www.winiary.pl ) na babke jogurtowa i po malych
modyfikacjach jest ona calkiem udana ale jakas taka zwyczajna....

Chcialbym z niej zrobic babke cytrynowa oczywiscie zachowujac jej jogurtowe
walory.

Czy wystarczy jak dodam sok z wycisnietej cytryny? Czy moze spowoduje to
jakas chemiczna przemiane w ciescie i nic sie nie uda? Bo sztucznych
aromatow nie chcialbym stosowac.

Jakies sugestie?

Pozdrawiam,

Pawel


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-09-30 15:11:35

Temat: Re: Jak z babki jogurtowej zrobic jogurtowo-cytrynowa?
Od: "Artur Nowacki" <a...@l...home.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Mam przepis (ze strony www.winiary.pl ) na babke jogurtowa i po malych
> modyfikacjach jest ona calkiem udana ale jakas taka zwyczajna....
>
> Chcialbym z niej zrobic babke cytrynowa oczywiscie zachowujac jej
> jogurtowe
> walory.
>
> Czy wystarczy jak dodam sok z wycisnietej cytryny? Czy moze spowoduje to
> jakas chemiczna przemiane w ciescie i nic sie nie uda? Bo sztucznych
> aromatow nie chcialbym stosowac.
>
> Jakies sugestie?
>




Ja bym dodal nie sok ale otarta skorke z cytryny.



--
Artur Nowacki
a...@l...home.pl
Dom GG: 9856
Praca GG 4624321

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-30 18:11:49

Temat: Re: Jak z babki jogurtowej zrobic jogurtowo-cytrynowa?
Od: Theli <g...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Artur Nowacki napisał:


>
> Ja bym dodal nie sok ale otarta skorke z cytryny.
>

I calosc polukrowac lukrem z soku z cytryny i cukru-pudru.

Th.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-10-01 09:36:55

Temat: Re: Jak z babki jogurtowej zrobic jogurtowo-cytrynowa?
Od: "Pawel" <p...@n...ld.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

hm, ale mi chodzilo raczej o to aby samo ciasto bylo kwaskowe. I chodzi mi o
to czy dodanie soku z cytryny nie spowoduje jakis nieprzewidzianych reakcji
chemicznych :-)

Pawel

Użytkownik "Theli" <g...@w...pl> napisał w wiadomości
news:cjhi3a$g0d$2@opal.icpnet.pl...
> Użytkownik Artur Nowacki napisał:
>
>
> >
> > Ja bym dodal nie sok ale otarta skorke z cytryny.
> >
>
> I calosc polukrowac lukrem z soku z cytryny i cukru-pudru.
>
> Th.
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-10-04 08:24:58

Temat: Re: Jak z babki jogurtowej zrobic jogurtowo-cytrynowa?
Od: Sławek SWP <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

W: cjj8ft$d3c$...@n...ipartners.pl,
Od: Pawel <p...@n...ld.onet.pl>
Było:
> hm, ale mi chodzilo raczej o to aby samo ciasto bylo kwaskowe. I
> chodzi mi o to czy dodanie soku z cytryny nie spowoduje jakis
> nieprzewidzianych reakcji chemicznych :-)

Zawsze możesz pokropić po upieczeniu :D
---
Dodawałem soku z cytryny do różnych ciast "na proszku" i nic im nie było -
właśnie żeby było kwaskowe.
Do drożdżowego tylko skórkę, więc nie wiem co będzie jak się pomiesza z
sokiem ...

--
----------------------------------------------------
--------
Przy odpowiedzi na priv proszę usunąć oczywiste 2 nadwyżki tekstu
----------------------------------------------------
--------
Sławek SWP
---------------------------------------------------
Ekspert to człowiek, który przestał myśleć - on wie :-)
Zajrzyj na : http://teampoland.republika.pl/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-10-04 10:16:44

Temat: Re: Jak z babki jogurtowej zrobic jogurtowo-cytrynowa?
Od: "Asia" <h...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Mam przepis (ze strony www.winiary.pl ) na babke jogurtowa i po malych
> modyfikacjach jest ona calkiem udana ale jakas taka zwyczajna....
>
> Chcialbym z niej zrobic babke cytrynowa oczywiscie zachowujac jej jogurtowe
> walory.
>
> Czy wystarczy jak dodam sok z wycisnietej cytryny? Czy moze spowoduje to
> jakas chemiczna przemiane w ciescie i nic sie nie uda? Bo sztucznych
> aromatow nie chcialbym stosowac.
>
> Jakies sugestie?
>
> Pozdrawiam,
>
> Pawel
>
>

Na 100% skórka z cytryny-moja mama do tartej babki daje skórke i jest super
aromat cytrynowy/dobrze umyć slórkę i sparzyć /
pozdrawiam Asia

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Ciasto drozdzowe a maszyna do chleba
pierogi z kapustą (pytanie)
Nowości na kulinarny.net
zamiast oliwy
Maklowicz to matolek

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »