« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-09-30 13:52:34
Temat: Jak z babki jogurtowej zrobic jogurtowo-cytrynowa?Mam przepis (ze strony www.winiary.pl ) na babke jogurtowa i po malych
modyfikacjach jest ona calkiem udana ale jakas taka zwyczajna....
Chcialbym z niej zrobic babke cytrynowa oczywiscie zachowujac jej jogurtowe
walory.
Czy wystarczy jak dodam sok z wycisnietej cytryny? Czy moze spowoduje to
jakas chemiczna przemiane w ciescie i nic sie nie uda? Bo sztucznych
aromatow nie chcialbym stosowac.
Jakies sugestie?
Pozdrawiam,
Pawel
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-09-30 15:11:35
Temat: Re: Jak z babki jogurtowej zrobic jogurtowo-cytrynowa?> Mam przepis (ze strony www.winiary.pl ) na babke jogurtowa i po malych
> modyfikacjach jest ona calkiem udana ale jakas taka zwyczajna....
>
> Chcialbym z niej zrobic babke cytrynowa oczywiscie zachowujac jej
> jogurtowe
> walory.
>
> Czy wystarczy jak dodam sok z wycisnietej cytryny? Czy moze spowoduje to
> jakas chemiczna przemiane w ciescie i nic sie nie uda? Bo sztucznych
> aromatow nie chcialbym stosowac.
>
> Jakies sugestie?
>
Ja bym dodal nie sok ale otarta skorke z cytryny.
--
Artur Nowacki
a...@l...home.pl
Dom GG: 9856
Praca GG 4624321
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-30 18:11:49
Temat: Re: Jak z babki jogurtowej zrobic jogurtowo-cytrynowa?Użytkownik Artur Nowacki napisał:
>
> Ja bym dodal nie sok ale otarta skorke z cytryny.
>
I calosc polukrowac lukrem z soku z cytryny i cukru-pudru.
Th.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-01 09:36:55
Temat: Re: Jak z babki jogurtowej zrobic jogurtowo-cytrynowa?hm, ale mi chodzilo raczej o to aby samo ciasto bylo kwaskowe. I chodzi mi o
to czy dodanie soku z cytryny nie spowoduje jakis nieprzewidzianych reakcji
chemicznych :-)
Pawel
Użytkownik "Theli" <g...@w...pl> napisał w wiadomości
news:cjhi3a$g0d$2@opal.icpnet.pl...
> Użytkownik Artur Nowacki napisał:
>
>
> >
> > Ja bym dodal nie sok ale otarta skorke z cytryny.
> >
>
> I calosc polukrowac lukrem z soku z cytryny i cukru-pudru.
>
> Th.
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-04 08:24:58
Temat: Re: Jak z babki jogurtowej zrobic jogurtowo-cytrynowa?W: cjj8ft$d3c$...@n...ipartners.pl,
Od: Pawel <p...@n...ld.onet.pl>
Było:
> hm, ale mi chodzilo raczej o to aby samo ciasto bylo kwaskowe. I
> chodzi mi o to czy dodanie soku z cytryny nie spowoduje jakis
> nieprzewidzianych reakcji chemicznych :-)
Zawsze możesz pokropić po upieczeniu :D
---
Dodawałem soku z cytryny do różnych ciast "na proszku" i nic im nie było -
właśnie żeby było kwaskowe.
Do drożdżowego tylko skórkę, więc nie wiem co będzie jak się pomiesza z
sokiem ...
--
----------------------------------------------------
--------
Przy odpowiedzi na priv proszę usunąć oczywiste 2 nadwyżki tekstu
----------------------------------------------------
--------
Sławek SWP
---------------------------------------------------
Ekspert to człowiek, który przestał myśleć - on wie :-)
Zajrzyj na : http://teampoland.republika.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-04 10:16:44
Temat: Re: Jak z babki jogurtowej zrobic jogurtowo-cytrynowa?> Mam przepis (ze strony www.winiary.pl ) na babke jogurtowa i po malych
> modyfikacjach jest ona calkiem udana ale jakas taka zwyczajna....
>
> Chcialbym z niej zrobic babke cytrynowa oczywiscie zachowujac jej jogurtowe
> walory.
>
> Czy wystarczy jak dodam sok z wycisnietej cytryny? Czy moze spowoduje to
> jakas chemiczna przemiane w ciescie i nic sie nie uda? Bo sztucznych
> aromatow nie chcialbym stosowac.
>
> Jakies sugestie?
>
> Pozdrawiam,
>
> Pawel
>
>
Na 100% skórka z cytryny-moja mama do tartej babki daje skórke i jest super
aromat cytrynowy/dobrze umyć slórkę i sparzyć /
pozdrawiam Asia
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |