« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-10-22 20:39:18
Temat: Jaka patelnia?Chcę kupic dobrą patelnię. może ktoś doradzi mi jaką wybrać.?
Interesuje mnie też jak sprawuje się nowość tefala ze wskaźniikiem
nagrzania?
marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-10-23 08:43:52
Temat: Re: Jaka patelnia?
Użytkownik "mb" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:9r203r$7bn$1@news.tpi.pl...
> Chcę kupic dobrą patelnię. może ktoś doradzi mi jaką wybrać.?
> Interesuje mnie też jak sprawuje się nowość tefala ze wskaźniikiem
> nagrzania?
Witaj,
z czystym sumieniem mogę Ci polecić nowość Tefala, ale - uwaga - model o
wysokiej odporności
na ścieranie. Takiego używam, a innych po prostu nie znam. Rzeczywiście,
można szorować widelcem
po patelni i nic. Powłoka pozostaje nienaruszona. Co prawda ten czerwony
guzik to jakieś małe oszustwo, albo ja po prostu nie przyglądałam się
specjalnie - ot, nieprzydatny gadżecik. Dla mnie najważniejsze jest, że mogę
nie przejmować się, czym mieszam jedzonko. Aha - patelnie mam od ok. pół
roku. Jeszcze jedno - można smażyć właściwie bez tłuszczu i nie przywiera :)
Pozdrowienia - Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-23 10:13:31
Temat: Re: Jaka patelnia?
polecam tzw tytanowe (pokryte tlenkiemm krzemu i tytanu, albo cos w tym
guscie)
sa niezwilzalne dla wody i tluszczu, nic nie przywiera. Wytrzymuja wyzsze
temperatury niz teflon.
Uwaga nie jest prawda ze nie daja sie zarysowac
pozdrawiam WM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-23 18:18:53
Temat: Re: Jaka patelnia?Użytkownik "Madzik" <b...@c...pl> napisał w dzięki powiedz mi jeszcze
jakiego modelu używasz > bo w sklepach jest kilka rodzaji; integral
excellence, resistal perform,i armatal reference (różnia sie kolorek emalii
i najcięższa i najgrubsza była czerwona)
> Pozdrowienia - marek gg#146236
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-24 08:53:09
Temat: Re: Jaka patelnia?Użytkownik "mb" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:9r4c8i$9qa$1@news.tpi.pl...
> Użytkownik "Madzik" <b...@c...pl> napisał w dzięki powiedz mi jeszcze
> jakiego modelu używasz > bo w sklepach jest kilka rodzaji; integral
> excellence, resistal perform,i armatal reference (różnia sie kolorek
emalii
> i najcięższa i najgrubsza była czerwona)
Ojej... nie pamietam... jesli bede w najblizszym czasie w sklepie to
popatrze :)
Moja jest szara, na pewno nie jest to ta najciezsza (bo ta byla najdrozsza,
a moja kosztowala chyba 80 zl). Wydaje mi sie, ze resistal perform. na pewno
bylo napisane na niej, ze jest odporna na rysowanie.
Pozdrowienia - Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-25 05:24:22
Temat: Re: Jaka patelnia? Od kilku lat mam stalowa dosc duza (srednica 31 cm) firmy "Revere Ware"
Zadnych problemow, nawet jak sie cos potwornie przypali, mozna ja
brutalnie drapac drucianka i bez problemu wyczyscic. Wedlug mnie jest
nie do zdarcia i moze sluzyc wiele wiele lat. Mialem przedtem te
patelnie wykladane tymi sztucznymi wykladzinami, ale latwo je zniszczyc
jezeli popelni sie jakis blad przy smazeniu lub czyszczeniu i wtedy sa
do wyrzucenia.
.................................fk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |