« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-11-20 18:07:15
Temat: Jaka patelnia?Szukam dobrej patelni - tzn. z grubym dnem, które się nie pokrzywi i na
której można smażyć bez tłuszczu i jednocześnie można po niej jeździć
przypadkowo widelcem nie bojąc się o zniszczenie teflonowej powierzchni. Mam
dość topionych w tłuszczu naleśników, które i tak na byle jakiej patelni
jest ciężko usmażyć, żeby się nie podarły.
Czy żeliwna patelnia spełni te oczekiwania? co możecie polecić?
Przykładowo na Allegro można takie kupić za 50-70zł - np tu:
http://allegro.pl/item270637696_duza_patelnia_zeliwn
a_30_cm_odlew_od_ss.html
--
Odpowiadając na priv zamień końcówkę adresu e-mailowego "zmyla" na "pl"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-11-20 18:46:32
Temat: Re: Jaka patelnia?
Użytkownik "Przemolo" <p...@g...zmyla> napisał w wiadomości
news:fhv7nr$b66$1@inews.gazeta.pl...
> Szukam dobrej patelni - tzn. z grubym dnem, które się nie pokrzywi i na
> której można smażyć bez tłuszczu i jednocześnie można po niej jeździć
> przypadkowo widelcem nie bojąc się o zniszczenie teflonowej powierzchni.
> Mam dość topionych w tłuszczu naleśników, które i tak na byle jakiej
> patelni jest ciężko usmażyć, żeby się nie podarły.
> Czy żeliwna patelnia spełni te oczekiwania? co możecie polecić?
> Przykładowo na Allegro można takie kupić za 50-70zł - np tu:
> http://allegro.pl/item270637696_duza_patelnia_zeliwn
a_30_cm_odlew_od_ss.html
Kupiłem ze dwa lata temu cienką, specjalną do naleśników. Za niewieliki
pieniądz (chyba ze 30 PLN).
Świetna. Dopiekam drugą stronę na drugiej patelni (grubsza, od mięsa;
znacznie to przyspiesza pieczenie).
A co do darcia:
1. lekkuchno smaruję olejem (gaza na patyku) albo skórką ze słoniny
(rzadkość)
2. ciasto nie za rzadkie
3. temperatura nie za wysoka (na dużym palniku na full się nie udają).
Nawet odwracałem podrzucając. Ale przy przekładaniu na drugą patelnię
okazało się to nieppotrzebne.
Poeksperymentuj. Ja musiałem...
Janusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-11-20 18:50:22
Temat: Re: Jaka patelnia?Janusz napisał(a):
> Kupiłem ze dwa lata temu cienką, specjalną do naleśników. Za niewieliki
> pieniądz (chyba ze 30 PLN).
Tak, tylko mi sie powgniatała, jak ją niezbyt delikatnie potraktowałam :-(((
I jest już do niczego.
--
XL wiosenna
"Ci, którym natura każe się trzymać z dala od wspólnoty ... , nie
potrzebują też obrony, bo brak zrozumienia nie może ich ugodzić, są
bowiem poza kręgiem światła, a miłość znajdzie ich wszędzie. Nie
potrzebują też pokrzepienia, bo jeśli chcą pozostawać prawdziwi, mogą
czerpać tylko z siebie, zatem nie można im pomóc, przedtem
nie zaszkodziwszy." Franz Kafka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-11-20 18:52:01
Temat: Re: Jaka patelnia?
"Janusz" <j...@w...pl> wrote in message
news:fhva19$h11$1@news.supermedia.pl...
>
> Użytkownik "Przemolo" <p...@g...zmyla> napisał w wiadomości
> news:fhv7nr$b66$1@inews.gazeta.pl...
> > Szukam dobrej patelni - tzn. z grubym dnem, które się nie pokrzywi i na
> > której można smażyć bez tłuszczu i jednocześnie można po niej jeździć
> > przypadkowo widelcem nie bojąc się o zniszczenie teflonowej powierzchni.
> > Mam dość topionych w tłuszczu naleśników, które i tak na byle jakiej
> > patelni jest ciężko usmażyć, żeby się nie podarły.
> > Czy żeliwna patelnia spełni te oczekiwania? co możecie polecić?
> > Przykładowo na Allegro można takie kupić za 50-70zł - np tu:
> >
http://allegro.pl/item270637696_duza_patelnia_zeliwn
a_30_cm_odlew_od_ss.html
>
> Kupiłem ze dwa lata temu cienką, specjalną do naleśników. Za niewieliki
> pieniądz (chyba ze 30 PLN).
> Świetna. Dopiekam drugą stronę na drugiej patelni (grubsza, od mięsa;
> znacznie to przyspiesza pieczenie).
> A co do darcia:
> 1. lekkuchno smaruję olejem (gaza na patyku) albo skórką ze słoniny
> (rzadkość)
> 2. ciasto nie za rzadkie
> 3. temperatura nie za wysoka (na dużym palniku na full się nie udają).
> Nawet odwracałem podrzucając. Ale przy przekładaniu na drugą patelnię
> okazało się to nieppotrzebne.
> Poeksperymentuj. Ja musiałem...
> Janusz
Ciasto - standard:
szklanka wody, szklanka mleka, dwa jajka, dwie szkalnki mąki,szczypta soli.
Zmiksować (polecam mikser robota Zelmer Fenomen 880.5 -1 litr pojemności)
zostawić na godzinę.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-11-20 18:54:24
Temat: Re: Jaka patelnia?Użytkownik Panslavista napisał:
>
> Ciasto - standard:
> szklanka wody, szklanka mleka, dwa jajka, dwie szkalnki mąki,szczypta soli.
> Zmiksować (polecam mikser robota Zelmer Fenomen 880.5 -1 litr pojemności)
> zostawić na godzinę.
>
>
Z tego co wiem to twoja matka kurwi się z żulami na dworcu
oni namiętnie spuszczają się jej do dupy. Następnie jak przyłazi do domu
to wysrywa to na na petelnie i robi ci z tego omleta - wnuczkom też
każesz to wpierdalać ale z dodatkiem łoniaków.
--
NAJLEPSZE FORUM DLA GEJI
http://skocz.pl/gej-forum
sponsorowane przez www.gejury.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-11-20 18:58:20
Temat: Re: Jaka patelnia?
"Ikselka" <i...@p...onet.pl> wrote in message
news:fhvafc$rlc$2@atlantis.news.tpi.pl...
> Janusz napisał(a):
>
> > Kupiłem ze dwa lata temu cienką, specjalną do naleśników. Za niewieliki
> > pieniądz (chyba ze 30 PLN).
>
> Tak, tylko mi sie powgniatała, jak ją niezbyt delikatnie potraktowałam
:-(((
> I jest już do niczego.
Są bardzo dobre naleśnikarki. Wydatek, ale w domu otwartym i gościnnym
wartościowy nabytek. Oszczędza czas i nerwy.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2007-11-20 18:58:48
Temat: Re: Jaka patelnia?Użytkownik Panslavista napisał:
> "Ikselka" <i...@p...onet.pl> wrote in message
> news:fhvafc$rlc$2@atlantis.news.tpi.pl...
>> Janusz napisał(a):
>>
>>> Kupiłem ze dwa lata temu cienką, specjalną do naleśników. Za niewieliki
>>> pieniądz (chyba ze 30 PLN).
>> Tak, tylko mi sie powgniatała, jak ją niezbyt delikatnie potraktowałam
> :-(((
>> I jest już do niczego.
>
> Są bardzo dobre naleśnikarki. Wydatek, ale w domu otwartym i gościnnym
> wartościowy nabytek. Oszczędza czas i nerwy.
>
>
sam sobie odpisujesz kurwo !!!
--
NAJLEPSZE FORUM DLA GEJI
http://skocz.pl/gej-forum
sponsorowane przez www.gejury.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2007-11-20 19:09:26
Temat: Re: Jaka patelnia?mm napisał(a):
> Użytkownik Panslavista napisał:
>
>> "Ikselka" <i...@p...onet.pl> wrote in message
>> news:fhvafc$rlc$2@atlantis.news.tpi.pl...
>>
>>> Janusz napisał(a):
>>>
>>>> Kupiłem ze dwa lata temu cienką, specjalną do naleśników. Za niewieliki
>>>> pieniądz (chyba ze 30 PLN).
>>>
>>> Tak, tylko mi sie powgniatała, jak ją niezbyt delikatnie potraktowałam
>>
>> :-(((
>>
>>> I jest już do niczego.
>>
>>
>> Są bardzo dobre naleśnikarki. Wydatek, ale w domu otwartym i gościnnym
>> wartościowy nabytek. Oszczędza czas i nerwy.
>>
>>
>
> sam sobie odpisujesz kurwo !!!
>
A nie wolno?
Spadaj.
PS. O, Ikselka, jaka Ty jesteś wspaniała :-)
--
XL wiosenna
"Ci, którym natura każe się trzymać z dala od wspólnoty ... , nie
potrzebują też obrony, bo brak zrozumienia nie może ich ugodzić, są
bowiem poza kręgiem światła, a miłość znajdzie ich wszędzie. Nie
potrzebują też pokrzepienia, bo jeśli chcą pozostawać prawdziwi, mogą
czerpać tylko z siebie, zatem nie można im pomóc, przedtem
nie zaszkodziwszy." Franz Kafka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2007-11-20 19:18:40
Temat: Re: Jaka patelnia?Użytkownik Ikselka napisał:
> mm napisał(a):
>> Użytkownik Panslavista napisał:
>>
>>> "Ikselka" <i...@p...onet.pl> wrote in message
>>> news:fhvafc$rlc$2@atlantis.news.tpi.pl...
>>>
>>>> Janusz napisał(a):
>>>>
>>>>> Kupiłem ze dwa lata temu cienką, specjalną do naleśników. Za
>>>>> niewieliki
>>>>> pieniądz (chyba ze 30 PLN).
>>>>
>>>> Tak, tylko mi sie powgniatała, jak ją niezbyt delikatnie potraktowałam
>>>
>>> :-(((
>>>
>>>> I jest już do niczego.
>>>
>>>
>>> Są bardzo dobre naleśnikarki. Wydatek, ale w domu otwartym i gościnnym
>>> wartościowy nabytek. Oszczędza czas i nerwy.
>>>
>>>
>>
>> sam sobie odpisujesz kurwo !!!
>>
>
> A nie wolno?
> Spadaj.
>
> PS. O, Ikselka, jaka Ty jesteś wspaniała :-)
>
pomyliłeś niki - hehe miałeś napisać to jako panslavista hehehe
--
NAJLEPSZE FORUM DLA GEJI
http://skocz.pl/gej-forum
sponsorowane przez www.gejury.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2007-11-20 19:35:48
Temat: Re: Jaka patelnia?mm napisał(a):
> Użytkownik Ikselka napisał:
>
>> mm napisał(a):
>>
>>> Użytkownik Panslavista napisał:
>>>
>>>> "Ikselka" <i...@p...onet.pl> wrote in message
>>>> news:fhvafc$rlc$2@atlantis.news.tpi.pl...
>>>>
>>>>> Janusz napisał(a):
>>>>>
>>>>>> Kupiłem ze dwa lata temu cienką, specjalną do naleśników. Za
>>>>>> niewieliki
>>>>>> pieniądz (chyba ze 30 PLN).
>>>>>
>>>>>
>>>>> Tak, tylko mi sie powgniatała, jak ją niezbyt delikatnie potraktowałam
>>>>
>>>>
>>>> :-(((
>>>>
>>>>> I jest już do niczego.
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> Są bardzo dobre naleśnikarki. Wydatek, ale w domu otwartym i gościnnym
>>>> wartościowy nabytek. Oszczędza czas i nerwy.
>>>>
>>>>
>>>
>>> sam sobie odpisujesz kurwo !!!
>>>
>>
>> A nie wolno?
>> Spadaj.
>>
>> PS. O, Ikselka, jaka Ty jesteś wspaniała :-)
>>
> pomyliłeś niki - hehe miałeś napisać to jako panslavista hehehe
>
To było do ciebie, klonie.
--
XL wiosenna
"Ci, którym natura każe się trzymać z dala od wspólnoty ... , nie
potrzebują też obrony, bo brak zrozumienia nie może ich ugodzić, są
bowiem poza kręgiem światła, a miłość znajdzie ich wszędzie. Nie
potrzebują też pokrzepienia, bo jeśli chcą pozostawać prawdziwi, mogą
czerpać tylko z siebie, zatem nie można im pomóc, przedtem
nie zaszkodziwszy." Franz Kafka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |