Data: 2011-05-11 19:11:32
Temat: Re: Jaka sól?
Od: Arkady <p...@o...eu>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-05-11 20:51, Stokrotka pisze:
> Zwykła, polska, bez antyzbrylaczy, o ile się da i gdzie się da.
> Antyzbrylacze to zdaje się szkodliwe związki siarki.
>
> Polska jest zdaje się kopana jak węgiel i mielona,
> ma mało zanieczyszczeń, a te zwykle są szkodliwe.
> Morska jest inaczej pozyskiwana, stąd jej ziarnka mają ładny kształt,
> ma więc znaczenie estetyczne nie tylko w potrawie
> (np. podobno ryba może być pieczona w soli), ale i gdzie indziej.
>
> Jednak morska ma więcej zanieczyszczeń, ma gożkawy smak,
> zrobiłam kiedyś paluszki, jakoś się zjadło, ale mi nie smakowały.
>
>
Ona nie ma wiecej zanieczysczen a mikroelementow ktore twoj organizm
lepiej przyswoii niz wszelkie smieci z reklamy telewizyjnej.
Belissa postawi kazdego kutasa na bacznosc i wydoi idiote z kasy.
|