| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-09-11 20:07:35
Temat: Re: Jaki to smak?
-----Original Message-----
From: f. <f...@p...net>
To: p...@n...pl <p...@n...pl>
Date: 11 września 2000 04:22
Subject: Re: Jaki to smak?
>
>
>Herbatka <b...@d...com.pl> wrote in message
>news:012201c01b4e$1f9dacc0$4fdf4cd5@tea...
>>
>> -----Original Message-----
>> From: Wladyslaw Los <w...@t...com.pl>
>> To: p...@n...pl <p...@n...pl>
>> Date: 10 wrzeonia 2000 19:33
>> Subject: Re: Jaki to smak?
>> (ciach)
>>
>> >Niesstety do produkcji musztardy potrzbna jest wysokiej jakosci gorczyca
>> >i winny ocet, a tego u nas nie bylo -- bo skad?
>> >
>> >Wladyslaw
>> Masz racje, gdy po raz pierwszy kupilam sobie prawdziwa musztarde z
>Dijon -
>> odmiane z dodatkiem wina, papryki i czosnku - to zjadlam na raz prawie
>caly
>> sloiczek bez jakichkolwiek dodatkow - byla jak krem albo pasta
kanapkowa -
>> czysta poezja, nie wiedzialam, ze cos takiego mozna wydobyc z gorczycy.
>> Podejrzewam, ze ta sama proba w przypadku musztardy sarepskiej na
>przyklad,
>> spowodowalaby u mnie powazne uzkodzenia narzadow wewnetrznych ;-)
>> Herbatka
>>
>A ja musztarde dijonska nie zamienil bym na polska sarepska za zadne skarby
>swiata.
>F.
>Jesli juz to wole zwykla, brazowa musztarde amerykanska. Nie leza mi rozne
>Gray Puponsy i temu podobne musztardy. Dijon ma dla mnie dziwny posmak,
>chyba od wina ktore do tej musztardy jest podawane.
>
A mnie wlasnie ten winny posmak bardzo podchodzi.
herbatka
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |