Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jakie makarony?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jakie makarony?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 20


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2006-09-19 11:56:10

Temat: Re: Jakie makarony?
Od: "Aska" <j...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Barilla

Pozdrawiam
Joanna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2006-09-19 13:09:46

Temat: Re: Jakie makarony?
Od: "gdaMa" <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

makaron graham - firmy nie pamiętam, ale dostępny w marketach typu Auchan

--
Pozdrawiam *gdaMa* (Magda)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2006-09-19 13:36:56

Temat: Re: Jakie makarony?
Od: Theli <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

*piotr'ek* napisał(a):
>> Do tej pory zajadalismy Malme. Ale zniknela z rynku i nie wiem co
>> kupowac.
>
> Do różnych wynalazków polecam Lubellę - zawsze wychodzi al'dente,

Sa 2 Lubelle? Bo mi zawsze wychodzi rociapana.

> co
> Malmie się nigdy nie udawało no i gotować się musiała z pół dnia.

O, to i dwie Malmy sa, bo jakos ja trudno mi bylo rozgotowac, nawet jak
sie o kilka minut dluzej gotowala.

A do tworcy watku - dowolny makaron, ktory ma w skladzie pszenice durum
lub ostatnio Lubelle Fit (w odroznieniu od zwyklego makaronu tej firmy
nie rozgotowuje sie).


th

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2006-09-20 11:34:06

Temat: Re: Jakie makarony?
Od: "AiR" <a...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> > Do różnych wynalazków polecam Lubellę - zawsze wychodzi al'dente,
>
> Sa 2 Lubelle? Bo mi zawsze wychodzi rociapana.
>
> > co
> > Malmie się nigdy nie udawało no i gotować się musiała z pół dnia.
>
> O, to i dwie Malmy sa, bo jakos ja trudno mi bylo rozgotowac, nawet jak
> sie o kilka minut dluzej gotowala.

W fabryczce przy pakowaniu pomylili ;)
Lubella poszla do opakowan Malmy, a Malma do Lubelli :D
Robert


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2006-09-20 11:36:35

Temat: Re: Jakie makarony?
Od: Theli <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

AiR napisał(a):
>>> Do różnych wynalazków polecam Lubellę - zawsze wychodzi al'dente,
>> Sa 2 Lubelle? Bo mi zawsze wychodzi rociapana.
>>
>>> co
>>> Malmie się nigdy nie udawało no i gotować się musiała z pół dnia.
>> O, to i dwie Malmy sa, bo jakos ja trudno mi bylo rozgotowac, nawet jak
>> sie o kilka minut dluzej gotowala.
>
> W fabryczce przy pakowaniu pomylili ;)
> Lubella poszla do opakowan Malmy, a Malma do Lubelli :D

Albo ,,al dente'' dla mojego przedpiscy oznacza ,,na papke'' ;)

th

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2006-09-20 16:18:40

Temat: Re: Jakie makarony?
Od: Jerzy Nowak <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Theli napisał(a):
> AiR napisał(a):
>>>> Do różnych wynalazków polecam Lubellę - zawsze wychodzi al'dente,
>>> Sa 2 Lubelle? Bo mi zawsze wychodzi rociapana.
>>>
>>>> co
>>>> Malmie się nigdy nie udawało no i gotować się musiała z pół dnia.
>>> O, to i dwie Malmy sa, bo jakos ja trudno mi bylo rozgotowac, nawet jak
>>> sie o kilka minut dluzej gotowala.
>> W fabryczce przy pakowaniu pomylili ;)
>> Lubella poszla do opakowan Malmy, a Malma do Lubelli :D
>
> Albo ,,al dente'' dla mojego przedpiscy oznacza ,,na papke'' ;)

Ani jedno ani drugie czyli i jedno i drugie i obie fabryki nigdy nie
potrafiły produkowac makaronu o stałych parametrach, zaleznie od partii
to jw.
pozdr. Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2006-09-20 18:36:14

Temat: Re: Jakie makarony?
Od: medea <e...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Theli napisał(a):

> Albo ,,al dente'' dla mojego przedpiscy oznacza ,,na papke'' ;)

Ja zauważyłam, że od jakiegoś czasu Lubella bardzo się poprawiła. Te
makarony w niebieskich opakowaniach są IMO całkiem dobre - szybko się
gotują i nie są wcale papkowate (a gotuję naprawdę często makarony, u
mnie to podstawa kuchni niemalże), a do tego mają ciekawe kształty. Nie
polecam tylko tego ich wynalazku dla dzieci - takie króliczki czy coś
tam w opakowaniu z króliczkiem - fatalne :-(. Malma natomiast cenowo
dobija, według mnie są o wiele za drogie, już lepiej kupić oryginalne
włoskie makarony, jeśli się chce tyle za makaron w ogóle dać.
MOim hitem makaronowym są natomiast włoskie makarony Agnesi, świetne
kształty, gotują się tyle, ile podane jest na opakowaniu, a nie jak to
zwykle bywa, że trzeba dłużej.

Pozdrawiam
Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


18. Data: 2006-09-20 18:51:06

Temat: Re: Jakie makarony?
Od: "Krzysiek.B" <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> makaron graham - firmy nie pamiętam, ale dostępny w marketach typu Auchan
>
> --
> Pozdrawiam *gdaMa* (Magda)
>
Własnie też mam ten problem.Kupowałem głównie pene Malmy i było pyszne,nawet
koleżanka,która sprowadza makarony z Włoch ją chwaliła.Teraz kupiłem
pene Barilla,ale jeszcze nie próbowałem.

pozdrufka.Krzysiek.b

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


19. Data: 2006-09-21 08:14:37

Temat: Re: Jakie makarony?
Od: Theli <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

medea napisał(a):
> Theli napisał(a):
>
>> Albo ,,al dente'' dla mojego przedpiscy oznacza ,,na papke'' ;)
>
> Ja zauważyłam, że od jakiegoś czasu Lubella bardzo się poprawiła. Te
> makarony w niebieskich opakowaniach są IMO całkiem dobre - szybko się
> gotują i nie są wcale papkowate

Moze zle trafilam, ale np. z Lubellowej lazanii robi sie klucha.

Z kolei, jak juz pisalam, niezle sa Fit Lubelli z maki razowej.

th

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


20. Data: 2006-09-26 14:05:57

Temat: Re: Jakie makarony?
Od: "MaxRedaktor" <m...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Tatiana napisał(a):
> Dnia Sun, 17 Sep 2006 20:26:51 +0200, Waćpanna lub waćpan Mirek, w
> wiadomości <news:eek468$kqt$1@nemesis.news.tpi.pl> zawarł, co następuje:
>
> > Do tej pory zajadalismy Malme. Ale zniknela z rynku i nie wiem co kupowac.
> > Ratunku... nie wiem jakie makarony kupowac a nie chce testowac samodzielnie.
> > Prosze o Wasze opinie.
>
> Testuj. Sam znajdziesz najlepiej.
> Ja najbardziej lubię Mellisa Primo Gusto tak na co dzień.

Ja również. A także Agnessi i Barillę.
pzdr
Jacek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Jak zrobić placki po węgiersku?
risotto Nigelli Lawson - ma ktoś przepis?
Prośba o pomoc w identyfikacji owocka
nowa sałatka :)
Knedle POMOCY

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »