| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-09-19 11:56:10
Temat: Re: Jakie makarony?Barilla
Pozdrawiam
Joanna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-09-19 13:09:46
Temat: Re: Jakie makarony?makaron graham - firmy nie pamiętam, ale dostępny w marketach typu Auchan
--
Pozdrawiam *gdaMa* (Magda)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2006-09-19 13:36:56
Temat: Re: Jakie makarony?*piotr'ek* napisał(a):
>> Do tej pory zajadalismy Malme. Ale zniknela z rynku i nie wiem co
>> kupowac.
>
> Do różnych wynalazków polecam Lubellę - zawsze wychodzi al'dente,
Sa 2 Lubelle? Bo mi zawsze wychodzi rociapana.
> co
> Malmie się nigdy nie udawało no i gotować się musiała z pół dnia.
O, to i dwie Malmy sa, bo jakos ja trudno mi bylo rozgotowac, nawet jak
sie o kilka minut dluzej gotowala.
A do tworcy watku - dowolny makaron, ktory ma w skladzie pszenice durum
lub ostatnio Lubelle Fit (w odroznieniu od zwyklego makaronu tej firmy
nie rozgotowuje sie).
th
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2006-09-20 11:34:06
Temat: Re: Jakie makarony?> > Do różnych wynalazków polecam Lubellę - zawsze wychodzi al'dente,
>
> Sa 2 Lubelle? Bo mi zawsze wychodzi rociapana.
>
> > co
> > Malmie się nigdy nie udawało no i gotować się musiała z pół dnia.
>
> O, to i dwie Malmy sa, bo jakos ja trudno mi bylo rozgotowac, nawet jak
> sie o kilka minut dluzej gotowala.
W fabryczce przy pakowaniu pomylili ;)
Lubella poszla do opakowan Malmy, a Malma do Lubelli :D
Robert
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2006-09-20 11:36:35
Temat: Re: Jakie makarony?AiR napisał(a):
>>> Do różnych wynalazków polecam Lubellę - zawsze wychodzi al'dente,
>> Sa 2 Lubelle? Bo mi zawsze wychodzi rociapana.
>>
>>> co
>>> Malmie się nigdy nie udawało no i gotować się musiała z pół dnia.
>> O, to i dwie Malmy sa, bo jakos ja trudno mi bylo rozgotowac, nawet jak
>> sie o kilka minut dluzej gotowala.
>
> W fabryczce przy pakowaniu pomylili ;)
> Lubella poszla do opakowan Malmy, a Malma do Lubelli :D
Albo ,,al dente'' dla mojego przedpiscy oznacza ,,na papke'' ;)
th
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2006-09-20 16:18:40
Temat: Re: Jakie makarony?Theli napisał(a):
> AiR napisał(a):
>>>> Do różnych wynalazków polecam Lubellę - zawsze wychodzi al'dente,
>>> Sa 2 Lubelle? Bo mi zawsze wychodzi rociapana.
>>>
>>>> co
>>>> Malmie się nigdy nie udawało no i gotować się musiała z pół dnia.
>>> O, to i dwie Malmy sa, bo jakos ja trudno mi bylo rozgotowac, nawet jak
>>> sie o kilka minut dluzej gotowala.
>> W fabryczce przy pakowaniu pomylili ;)
>> Lubella poszla do opakowan Malmy, a Malma do Lubelli :D
>
> Albo ,,al dente'' dla mojego przedpiscy oznacza ,,na papke'' ;)
Ani jedno ani drugie czyli i jedno i drugie i obie fabryki nigdy nie
potrafiły produkowac makaronu o stałych parametrach, zaleznie od partii
to jw.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2006-09-20 18:36:14
Temat: Re: Jakie makarony?Theli napisał(a):
> Albo ,,al dente'' dla mojego przedpiscy oznacza ,,na papke'' ;)
Ja zauważyłam, że od jakiegoś czasu Lubella bardzo się poprawiła. Te
makarony w niebieskich opakowaniach są IMO całkiem dobre - szybko się
gotują i nie są wcale papkowate (a gotuję naprawdę często makarony, u
mnie to podstawa kuchni niemalże), a do tego mają ciekawe kształty. Nie
polecam tylko tego ich wynalazku dla dzieci - takie króliczki czy coś
tam w opakowaniu z króliczkiem - fatalne :-(. Malma natomiast cenowo
dobija, według mnie są o wiele za drogie, już lepiej kupić oryginalne
włoskie makarony, jeśli się chce tyle za makaron w ogóle dać.
MOim hitem makaronowym są natomiast włoskie makarony Agnesi, świetne
kształty, gotują się tyle, ile podane jest na opakowaniu, a nie jak to
zwykle bywa, że trzeba dłużej.
Pozdrawiam
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2006-09-20 18:51:06
Temat: Re: Jakie makarony?> makaron graham - firmy nie pamiętam, ale dostępny w marketach typu Auchan
>
> --
> Pozdrawiam *gdaMa* (Magda)
>
Własnie też mam ten problem.Kupowałem głównie pene Malmy i było pyszne,nawet
koleżanka,która sprowadza makarony z Włoch ją chwaliła.Teraz kupiłem
pene Barilla,ale jeszcze nie próbowałem.
pozdrufka.Krzysiek.b
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2006-09-21 08:14:37
Temat: Re: Jakie makarony?medea napisał(a):
> Theli napisał(a):
>
>> Albo ,,al dente'' dla mojego przedpiscy oznacza ,,na papke'' ;)
>
> Ja zauważyłam, że od jakiegoś czasu Lubella bardzo się poprawiła. Te
> makarony w niebieskich opakowaniach są IMO całkiem dobre - szybko się
> gotują i nie są wcale papkowate
Moze zle trafilam, ale np. z Lubellowej lazanii robi sie klucha.
Z kolei, jak juz pisalam, niezle sa Fit Lubelli z maki razowej.
th
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2006-09-26 14:05:57
Temat: Re: Jakie makarony?Tatiana napisał(a):
> Dnia Sun, 17 Sep 2006 20:26:51 +0200, Waćpanna lub waćpan Mirek, w
> wiadomości <news:eek468$kqt$1@nemesis.news.tpi.pl> zawarł, co następuje:
>
> > Do tej pory zajadalismy Malme. Ale zniknela z rynku i nie wiem co kupowac.
> > Ratunku... nie wiem jakie makarony kupowac a nie chce testowac samodzielnie.
> > Prosze o Wasze opinie.
>
> Testuj. Sam znajdziesz najlepiej.
> Ja najbardziej lubię Mellisa Primo Gusto tak na co dzień.
Ja również. A także Agnessi i Barillę.
pzdr
Jacek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |